«Farmen»-paret Per Gun­vald Haugen og Kari­anne Wahl­strøm

Kjærligheten blomstrer i den nye Farmen-hytta: – Håper jeg blir smelt på tjukka etter hvert

«Farmen»-hytta står ende­lig klar litt over ett år etter den his­to­riske sei­e­ren. For Per Gun­vald Haugen var den stør­ste gevins­ten fra TV 2-pro­gram­met å møte sin kjære Kari­anne Wahl­strøm.

<b>PER OG KARIANNE:</b> Per Gun­vald og Karianne stor­tri­ves i «Farmen»-hytta på Fele­hovet nord i Gau­te­fall­heia. – Det er jo en moderne funkis­hytte, men jeg synes vi har vært veldig gode med å kom­bi­nere det nye med gam­melt sånn at vi får sjel i hytta, smiler Per Gun­vald.
PER OG KARIANNE: Per Gun­vald og Karianne stor­tri­ves i «Farmen»-hytta på Fele­hovet nord i Gau­te­fall­heia. – Det er jo en moderne funkis­hytte, men jeg synes vi har vært veldig gode med å kom­bi­nere det nye med gam­melt sånn at vi får sjel i hytta, smiler Per Gun­vald. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

Mellom snø­dekte fjell og daler i hytteområdet Fele­ho­vet nord, i Gau­te­fall­heia mellom Dran­ge­dal og Nis­se­dal i Telemark, står en stolt Per Gun­vald Haugen (46) og ønsker vel­kom­men til sin split­ter nye hytte.

Litt over ett år etter at byg­gin­gen star­tet, står fri­ste­det i dag som et symbol på hans his­to­riske «Farmen»-seier i 2020.

– Da jeg vant hytta i «Farmen», bestemte jeg meg for at den skulle settes opp. Den skulle ikke sel­ges, for den er et minne om sei­e­ren og hele «Farmen»-opp­le­vel­sen. Jeg vant både hytte og kjær­lig­he­ten, men Kari­anne var det vik­tig­ste. Det er fak­tisk en ekte sol­skinns­his­to­rie, smiler Per Gun­vald, som ble den første utford­re­ren som gikk helt til topps i TV 2-­
kon­kur­ran­sen.

Les også: Farmen-paret Gunvald og Karianne: Vil ha barn sammen

<b>FARMEN HYTTA:</b> – Det er fan­tas­tiske tur­om­rå­der her. Det er ikke bare ski om vin­te­ren, men fiske- og bade­vann og flotte syk­kel­løy­per. Vi kommer til å bruke natu­ren her mye, sier Per Gun­vald. I bak­grun­nen sees «Farmen»-hytta og utsik­ten mot Tre­un­gen.
FARMEN HYTTA: – Det er fan­tas­tiske tur­om­rå­der her. Det er ikke bare ski om vin­te­ren, men fiske- og bade­vann og flotte syk­kel­løy­per. Vi kommer til å bruke natu­ren her mye, sier Per Gun­vald. I bak­grun­nen sees «Farmen»-hytta og utsik­ten mot Tre­un­gen. Foto: Svein Brimi

Kjæresten Kari­anne Wahl­strøm

Kari­anne Wahl­strøm (30) var bare noen få dager inne på «Farmen»-gården sammen med Per Gun­vald, men det var nok til at de to rea­lity­del­ta­gerne fattet inter­esse for hver­andre. I fjor vår ble de kjæ­res­ter.

– Jeg hadde ikke sett for meg det da jeg kom fra «Torpet» og inn på «Farmen», at: «Der inne sitter den frem­ti­dige kjæresten min». Det at jeg fant en så stødig og trygg mann som Per Gun­vald, er en gave i seg selv. At han i til­legg vant og har fått til å sette opp en hytte, er en bonus ganger 10. I til­legg har han en fami­lie som er helt sinns­sykt fin, og som jeg bare elsker! Jeg føler at jeg har vunnet så mye at det er helt spinn­vilt. Jeg må klype meg i armen, smiler Kari­anne.

Av de 17 «Farmen»-vin­nerne som har blitt kåret siden pro­gram­met star­tet på TV 2 i 2001, er det svært få som fak­tisk har satt opp «Farmen»-hytta. Per Gun­vald for­tel­ler at hytta ikke har kommet av seg selv. Han har lagt ned mye tid og kref­ter og over to mil­li­o­ner kroner på å kunne få hytta til å bli slik den er i dag.

– Nå har vi hatt den første uka på hytta, og vi begyn­ner virkelig å finne roen her oppe. Vi blir skik­ke­lig gira av å ha små og store pro­sjek­ter, og se at hytta kommer ordent­lig i stand. Jeg var bestemt på at hytta ikke skulle ha kun fer­dig­kjøpte løs­nin­ger som bare kom levert inn med et flyt­te­lass. Vi blan­der gam­melt med nytt, sånn at det blir en per­son­lig stil som passer for oss, sier Per Gun­vald.

Les også: (+) Han var 20 år eldre enn meg og ga meg alt jeg hadde drømt om. Trodde jeg

Vant «Farmen»-hytta

«Farmen»-hytta og det til­hø­rende annek­set har sove­plas­ser til rundt ti per­so­ner. Inn­red­nin­gen er moderne og stil­full, og paret har snek­ret flere av møb­lene selv.

<b>HIS­TO­RISK VINNER:</b> Per Gunvald jubler over å ha vunnet «Farmen»-hytta høsten 2020. 46-årin­gen er den første utford­re­ren som har gått helt til topps i det populære TV 2-program­met.
HIS­TO­RISK VINNER: Per Gunvald jubler over å ha vunnet «Farmen»-hytta høsten 2020. 46-årin­gen er den første utford­re­ren som har gått helt til topps i det populære TV 2-program­met. Foto: TV 2

– Vi synes hytta har blitt helt nyde­lig. Nå får vi ende­lig våkne til denne fan­tas­tiske utsik­ten og bare nyte det å være her, smiler Kari­anne.

I fjor sommer flyt­tet 30-årin­gen fra Oslo til Ålesund for å jobbe som lærer. Like før jul kjente hun plut­se­lig at krop­pen ikke lenger spilte på lag med pla­nene.

– Det var helt gru­somt. Jeg fikk panikk­an­fall, noe jeg aldri før har hatt. Jeg er veldig enga­sjert i psy­kisk helse og brenner for å forstå hvor­for man er som man er. Plut­se­lig sitter jeg der selv og får ikke puste. Jeg hadde hjer­te­bank og var helt fra meg. Jeg slet veldig i den peri­oden, og fikk mye hjelp av de på jobben til å finne ut av hva jeg skulle gjøre. De sa: «Du må bare ta en tur hjem». Like før jul var jeg hjemme hos mamma på Not­od­den, men jeg klarte ikke å dra til­bake til Ålesund. Det låste seg full­sten­dig, for­kla­rer hun.

– Jeg måtte prøve å finne ut av hva krop­pen trengte og hadde behov for. Jeg måtte lytte til krop­pen, og valgte å flytte hjem til Per Gun­vald i Gjer­stad. Det var det eneste som føltes riktig å gjøre, fort­set­ter hun.

Les også: Per Gunvald Haugen vil gjerne beholde vinnerhytta, men det er ett problem

<b>PER GUNVALD:</b> Per er pappa til tvil­lingene Lars Erik og Anna på 16. Nå ønsker paret å få barn, noe resten av familien også håper på.
PER GUNVALD: Per er pappa til tvil­lingene Lars Erik og Anna på 16. Nå ønsker paret å få barn, noe resten av familien også håper på. Foto: Svein Brimi

Vil ha barn sammen

Kari­anne og Per Gun­vald har malt og ordnet på små­bru­ket i Gjer­stad slik at det også blir et hjem preget av hennes per­son­lig­het. 30-årin­gen har også fått ny jobb og har det mye bedre men­talt med kjæ­res­ten ved sin side.

– Det har gått utro­lig fint å bli sam­bo­ere, og det fun­ge­rer også veldig godt for barna mine, smiler Per Gun­vald, som er pappa til tvil­lin­gene Anna (16) og Lars Erik (16).

Med små­bruk i Gjer­stad, som­mer­hytte i Tve­de­strand og «Farmen»-hytta i Gau­te­fall­heia, har kjæ­res­te­par nok av bolt­re­plass – og rom nok for fami­lie­for­øk­else.

– Jeg har lyst på barn, så det ligger i kor­tene at det vil skje. For­hå­pent­lig­vis blir jeg smelt på tjukka etter hvert. Det er oss to nå. Det er Per Gun­vald jeg vil ha barn med, smiler Kari­anne.

Per Gun­vald, som til nå både har fått hytte og kjæ­reste ut av «Farmen»-del­ta­gel­sen, til­føyer gjerne en baby på den lista.

PER­SON­LIGE LØS­NIN­GER: Spi­se­bor­det har Per Gun­vald og Kari­anne laget selv. Bord­pla­ten er laget av et tre som angi­ve­lig har stått i hagen til artist Anne Grete Preus.
PER­SON­LIGE LØS­NIN­GER: Spi­se­bor­det har Per Gun­vald og Kari­anne laget selv. Bord­pla­ten er laget av et tre som angi­ve­lig har stått i hagen til artist Anne Grete Preus. Foto: Svein Brimi

– Barna mine synes også at det ville vært hyg­ge­lig. Jeg kunne ikke vært en dritt­sekk og fått meg en kjæreste som vil ha barn uten å være klar for det selv. Men det har med Kari­anne å gjøre, for jeg tenkte ikke på å få flere barn før jeg møtte henne. Men vi må ikke vente for lenge, for om ti år er jeg for gammel, sier «Farmen»-vin­ne­ren og smiler lurt til kjæ­res­ten.

Denne saken ble første gang publisert 12/04 2022, og sist oppdatert 12/04 2022.

Les også