FARMEN KJENDIS-DELTAKERE 2023

Farmen kjendis-delta­gernes kalddusj: – Vi har ikke strøm eller inn­lagt vann

12 kjendiser flyttet i fjor sommer inn på Steinsjøen gård. Nå får vi se hvordan de har taklet de mange utfordringene som dukker opp når man må gi avkall på alle dagens moderne hjelpemidler og leve slik det var 100 år til­bake i tid.

<b>ÅRETS DEL­TA­GERE:</b> Skue­spil­ler Aslak Maurstad (30), pro­gram­leder Elin Tvedt (48), skue­spil­ler Marit Adel­eide Andre­as­sen (56), TV-per­son­lig­het Chris­to­pher Mørch Husby (33), TV-per­son­lig­het Alek­san­der Sæter­støl (26), influ­en­ser Sofie Karl­stad (25), grün­der Ingrid Vik Lysne (31), komi­ker Espen PA Ler­vaag (44), you­tu­ber Malin Nes­voll (32), kles­konge Ørnulf Høyer (65), kjen­dis­kokk Trond Moi (52) og TV-per­son­lig­het Lina Adampour (37) utgjør årets gjeng på «Farmen kjen­dis».
ÅRETS DEL­TA­GERE: Skue­spil­ler Aslak Maurstad (30), pro­gram­leder Elin Tvedt (48), skue­spil­ler Marit Adel­eide Andre­as­sen (56), TV-per­son­lig­het Chris­to­pher Mørch Husby (33), TV-per­son­lig­het Alek­san­der Sæter­støl (26), influ­en­ser Sofie Karl­stad (25), grün­der Ingrid Vik Lysne (31), komi­ker Espen PA Ler­vaag (44), you­tu­ber Malin Nes­voll (32), kles­konge Ørnulf Høyer (65), kjen­dis­kokk Trond Moi (52) og TV-per­son­lig­het Lina Adampour (37) utgjør årets gjeng på «Farmen kjen­dis». Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

Endelig er det klart for den syv­ende seson­gen av TV 2-suksessen «Farmen kjen­dis».

12 håpe­fulle for­pak­tere forlot i fjor sine kjæ­res­ter, fami­lier og moderne fasi­li­te­ter for å leve 100 år til­bake i tid på «Farmen»-gården.

I første program får forpakterne en brå start på gårdslivet, med utfordringer for både mennesker og dyr. Sesongens første storbonde skal utpekes, og noen er flinkere til å markere seg enn andre.

Ukesoppdraget viser seg å være stort, og det blir tydelig at noen har mer kunnskap og erfaring enn de viser. Med hardt arbeid og lite mat, oppstår det raskt konflikter.

<b>GOD STEM­NING:</b> Espen PA Ler­vaag og Ingrid Vik Lysne i høy­stak­ken inne på gården. – Hittil har alle vist seg fra sin beste side, men det spørs nok om det ikke blir noe mer drama snart, smiler de til Her og Nå.
GOD STEM­NING: Espen PA Ler­vaag og Ingrid Vik Lysne i høy­stak­ken inne på gården. – Hittil har alle vist seg fra sin beste side, men det spørs nok om det ikke blir noe mer drama snart, smiler de til Her og Nå. Foto: Svein Brimi

Spilles inn på Steinsjøen gård

Her og Nå var til stede på Stein­sjøen gård, som ligger på gren­sen mellom Hurdal og Østre Toten, under den andre inn­spil­lings­da­gen.

«Farmen kjendis» vises tirsdag, onsdag og søndag på TV 2.

Programmet har premiere på TV 2 tirsdag 10. januar kl. 21.40.

Du kan også se «Farmen kjendis» her på TV 2 Play.

Se mer

Da hadde de 12 kjen­di­sene til­brakt sin første natt på gården, og var alle­rede godt i gang med den nye hver­da­gen som for­pak­tere.

– Det er veldig spen­nende å være her inne på «Farmen». Jeg har bare sett det på TV før. Nå har vi vært her i én dag og det går kjem­pe­flott. Vi har blitt godt kjent med hver­andre bare på denne korte tiden, og vi bor jo på en nyde­lig gård, sa tid­li­gere pro­gram­le­der Elin Tvedt (48).

<b>ELIN TVEDT:</b> Tid­li­gere pro­gram­le­der Elin Tvedt har vært mer eller mindre borte fra ram­pe­ly­set siden 2016. Nå har hun flyt­tet inn på «Farmen»-gården og blir å se i det popu­lære TV 2-pro­gram­met fra vin­te­ren 2023.
ELIN TVEDT: Tid­li­gere pro­gram­le­der Elin Tvedt har vært mer eller mindre borte fra ram­pe­ly­set siden 2016. Nå har hun flyt­tet inn på «Farmen»-gården og blir å se i det popu­lære TV 2-pro­gram­met fra vin­te­ren 2023. Foto: Svein Brimi

Ett døgn etter at de flyttet inn høljet regnet ned, og del­ta­gerne søkte seg inn i det vakre tre­hu­set så fort anled­nin­gen bød seg.

– Fore­lø­pig går det ganske bra, bort­sett fra at vi har veldig dårlig vær. Jeg synes vi er en veldig inter­es­sant gjeng bestå­ende av mange for­skjel­lige folk. Vi har alle­rede blitt ganske rare. Jeg tror alle er en litt til­gjort utgave av seg selv, hvor man ler ekstra mye av andres vitser og er ekstra hyg­ge­lige med hver­andre. Så gjen­står det å se hvor lenge det vil vare, sa skue­spil­leren Aslak Maurstad (30).

Les også: Mistet jobben – da valgte Elin Tvedt en ny karrierevei

Lever i 1923

Mens de fleste del­ta­gerne raskt fant seg godt til rette inne på gården, var det andre som leng­tet hjem til det moderne livet alle­rede etter ett døgn i 1923.

– Jeg synes ikke dette er digg. Bare etter ett døgn merker jeg at det er surt. Det har vært kaldt og vi har lite mat, så jeg satser på at det blir bedre enn dette. Jeg skulle gjerne hatt sol og litt mer mat på bordet.

– Vi laget en god middag i går, for vi har jo en egen kokk her i Trond Moi. Sånn sett var det digg, men like­vel har jeg det ganske kjipt, erkjente TV-per­son­lig­het Alek­san­der Sæter­støl (27) til Her og Nå.

Skue­spil­leren Marit Adel­eide An­dre­­as­sen (56) er kjent for mange nord­menn både fra scene, film og TV-serier. Nå kastet hun seg for første gang inn i et reali­ty­pro­gram.

– Jeg har sett «Farmen» på TV tid­li­gere, men bare etter ett døgn skjøn­ner jeg at det er helt vilt mye van­ske­li­gere enn jeg noen­sinne kunne fore­stille meg. Vi har ikke strøm eller inn­lagt vann. Det tar halv­an­nen time å koke en kopp kaffe. Det er kaldt, det regner og det kryr av dyr som skal stel­les og mates. Det er vir­ke­lig reelt sykt hardt arbeid, for­talte Marit.

Les også: (+) Marte Bratberg om hvordan hun møtte kjæresten: Tok en hvit løgn på første date

<b>GODT I GANG:</b> Skue­spil­ler Marit Adel­eide Andre­as­sen er alle­rede godt i gang med gårds­livet anno 1923 når Her og Nå besø­ker TV-inn­spil­lin­gen dagen etter at kjen­di­sene flyt­tet inn på Stein­sjøen gård.
GODT I GANG: Skue­spil­ler Marit Adel­eide Andre­as­sen er alle­rede godt i gang med gårds­livet anno 1923 når Her og Nå besø­ker TV-inn­spil­lin­gen dagen etter at kjen­di­sene flyt­tet inn på Stein­sjøen gård. Foto: Svein Brimi

Torpet 2023

I ettertid har også en trio med tidligere «Farmen kjendis»-deltagere – bestående av beste-venninnene Eli Kari Gjengedal og Ingeborg Myhre samt Erik Anders Sæter – inntatt Damstua. Det lille torpet ligger ikke langt fra «Farmen kjendis»-gården Steinsjøen.

– Da jeg var med i «Farmen kjendis», var jeg så redd for å gå i kamp. Nå går jeg inn på «Torpet kjendis» med et eget personlig prosjekt, og det er å utfordre meg selv med å gå i kamp, holde roen og sitte trygt i det, forteller Eli Kari, som kom til finaleuken i sesong fem – uten å ha vært i kamp.

Les også: Eli Kari Gjengedal: – Jeg er kjempestolt

<b>
UTFORDRERNE:</b>
Ingeborg Myhre, Erik Anders Sæter og Eli Kari Gjengedal har flyttet inn på Torpet, som bare ligger et steinkast unna Steinsjøen gård.
UTFORDRERNE: Ingeborg Myhre, Erik Anders Sæter og Eli Kari Gjengedal har flyttet inn på Torpet, som bare ligger et steinkast unna Steinsjøen gård. Foto: Svein Brimi

Dette er deltakerne i Farmen kjendis 2023:

Sofie Karlstad (25): Influenser

Aslak Maurstad (30): Skuespiller og manusforfatter

Ingrid Vik Lysne (31): Influenser

Ørnulf Høyer (65): Gründer

Christopher Mørch Huseby (33): Frisør og gründer

Espen PA Lervaag (43): Komiker, skuespiller og manusforfatter

Malin Nesvoll (32): Influenser

Lina Adampour (37): TV-personlighet

Marit Adeleide Andreassen (55): Skuespiller

Aleksander Sæterstøl (26): Influenser og TV-personlighet

Elin Tvedt (48): Programleder

Trond Moi (52): Kokk og restauranteier

Denne saken ble første gang publisert 01/06 2022, og sist oppdatert 06/01 2023.

Les også