Elin Tvedt gjør TV-come­back i «Farmen kjen­dis»

Mistet jobben – da valgte Elin Tvedt en ny karrierevei

Etter at hun for­svant fra ram­pe­ly­set i 2016, har den tid­li­gere pro­gram­le­de­ren snudd om på livet. Nå er Elin Tvedt klar for å skinne på TV igjen.

<b>ELIN TVEDT:</b> – Akku­rat nå klarer jeg ikke å se for meg at det er noen her inne som kommer til å lage drama, men det kommer jo selv­føl­ge­lig til å skje. Når vi får lite mat og mindre og mindre søvn så kommer det sik­kert, sier Elin på sin andre dag inne på «Farmen»-gården.
ELIN TVEDT: – Akku­rat nå klarer jeg ikke å se for meg at det er noen her inne som kommer til å lage drama, men det kommer jo selv­føl­ge­lig til å skje. Når vi får lite mat og mindre og mindre søvn så kommer det sik­kert, sier Elin på sin andre dag inne på «Farmen»-gården. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

I mange år var Elin Tvedt (48) en av Norges heteste kjen­di­ser. Etter at den sjar­me­rende Ølen-jenta star­tet som TV 2s vær­mel­der på 90-tallet, gikk hun over til å lede flere seson­ger av «71° Nord» på TVNorge og ble senere pro­gram­le­der for «Fro­kost-TV» på NRK.

Siden 2016 har det der­imot vært stille fra Elin.

– Det var ikke et bevisst valg å trekke meg til­bake fra ram­pe­ly­set, men jeg har fami­lien min i Ølen og valgte å bosette meg der. Det finnes ikke akku­rat så mange TV-jobber der, og det ble for tung­vint å pendle til Oslo. Men nå begyn­ner ungene å bli større og da er det let­tere for meg å være med på mer TV.

– Jeg er litt som en gammel sir­kus­hest som har kjent på lukten av sag­mugg, og synes det er gøy at jeg nå kan kaste meg ut i et TV-pro­gram igjen, smiler hun.

<b>BORTE FRA BARNA:</b> – Jeg har visst en god stund at jeg skal være med i «Farmen kjen­dis», så jeg har snak­ket masse med barna mine om det. Valget om å bli med på dette har jeg ikke tatt alene, og de har sin gode fami­lie rundt seg uan­sett, sier Elin om Milla og Mikkel som i dag er 13 og 11 år.
BORTE FRA BARNA: – Jeg har visst en god stund at jeg skal være med i «Farmen kjen­dis», så jeg har snak­ket masse med barna mine om det. Valget om å bli med på dette har jeg ikke tatt alene, og de har sin gode fami­lie rundt seg uan­sett, sier Elin om Milla og Mikkel som i dag er 13 og 11 år. Foto: Simon Øverås

Les også: Dette er deltakerne i «Farmen kjen­dis 2023»

Innspilling av «Farmen kjen­dis 2023»

I slut­ten av mai reiste Elin fra barna Milla (13) og Mikkel (11) hjemme i Ølen for å være med på inn­spil­lin­gen av «Farmen kjen­dis» på Stein­sjøen gård ved Hurdal. Dermed gjør 48-årin­gen et TV-come­back når pro­gram­met blir sendt neste vinter.

– Det er veldig spen­nende å være her inne på «Farmen». Jeg har bare sett det på TV før. Nå har vi vært her i én dag og det går kjem­pe­flott. Vi har blitt godt kjent med hver­andre bare på denne korte tiden, og vi bor på en nyde­lig gård. Sånn i utgangs­punk­tet tror jeg ikke at jeg er så godt skik­ket til å være her. Jeg har ikke mye gårds­erfa­ring, men jeg er veldig glad i å lære nye ting, smiler hun.

Elin brukte lang tid på å bestemme seg for om hun skulle takke ja til å være med i TV 2-pro­gram­met, og beslut­nin­gen ble tatt i samråd med barna.

– Jeg har for­be­redt meg på at jeg kommer til å savne barna mine, men jeg tror kan­skje jeg har gruet meg så mye at jeg nesten har bear­bei­det det på for­hånd. Det var nesten en let­telse å komme inn på gården og sette i gang, for­tel­ler hun.

<b>TIL­BAKE PÅ TV:</b> – Jeg er litt som en gammel sir­kus­hest som har kjent på lukten av sag­mugg, og synes det er gøy at jeg nå kan være med på «Farmen kjen­dis», smiler Elin. Pro­gram­met vises på TV først i 2023.
TIL­BAKE PÅ TV: – Jeg er litt som en gammel sir­kus­hest som har kjent på lukten av sag­mugg, og synes det er gøy at jeg nå kan være med på «Farmen kjen­dis», smiler Elin. Pro­gram­met vises på TV først i 2023. Foto: Svein Brimi

Les også: (+) Nils (82) slakter Farmen: – Disse mentorene, stakkars folk!

Utdanner seg til sykepleier

Den tid­li­gere pro­gram­le­de­ren dro rett fra sko­le­ben­ken og inn på gården. De siste årene har Elin nemlig vært fullt opp­tatt med å utdanne seg til å bli syke­pleier.

– Jeg mistet jobben da koro­naen kom, i likhet med veldig mange andre. Jeg skjønte at pan­de­mien kom til å være lenge og at jeg derfor ikke ville få jobben innen event og rei­se­liv til­bake. Jeg kunne få dag­pen­ger fra NAV mens jeg stu­derte, så da valgte jeg å gjøre det. Jeg har jour­na­list­ut­dan­nelse fra før, men har alltid hatt lyst til å jobbe med helse kom­bi­nert med jour­na­li­stik­ken. Så da hoppet jeg på syke­plei­er­ut­dan­nel­sen, for­kla­rer hun.

Det har dermed skjedd mye i Elins liv siden hun debu­terte som vær­mel­der på TV 2 i 1996.

<b>MELDTE VÆRET:</b> Elin Tvedt vendte til­bake til TV 2 i 2012, men i 2016 satte hun ende­lig punk­tum for kar­rie­ren som vær­mel­der som star­tet i 1996 og umid­del­bart ga henne status som riks­kjen­dis. Her sammen med Kris­ten Myklebust Rav­ne­stad og Desta Marie Beeder i 2013. 
MELDTE VÆRET: Elin Tvedt vendte til­bake til TV 2 i 2012, men i 2016 satte hun ende­lig punk­tum for kar­rie­ren som vær­mel­der som star­tet i 1996 og umid­del­bart ga henne status som riks­kjen­dis. Her sammen med Kris­ten Myklebust Rav­ne­stad og Desta Marie Beeder i 2013.  Foto: Morten Bendiksen

– Jeg var jo bare 22 år gammel den gangen. Jeg var nok litt ung og naiv og visste ikke helt hva jeg gikk til. Jeg tror jeg var en typisk «flink pike» som skulle gjøre alt rett. Jeg var redd for at folk skulle le av meg. I dag er jeg tryg­gere på meg selv, og bryr meg ikke så mye om hva folk tenker. Da gjør du kan­skje en bedre figur – for da slap­per du av, smiler Elin til Her og Nå.

Denne saken ble første gang publisert 29/06 2022, og sist oppdatert 29/06 2022.

Les også