«Eventyrlig oppussing»

Får inn tusenvis av søknader. Derfor går de fleste rett i søpla

«Eventyrlig oppussing»-gjengen får tusenvis av søknader fra håpefulle hytteeiere med bønn om at nettopp deres hytte skal få et ansiktsløft. Mange av søknadene går rett i søpla av én grunn.

<b>GODE HJELPERE:</b> Ole Rosén-Lystrup (t.v.) og Torkel Gjerset er snekkere i «Eventyrlig oppussing».
GODE HJELPERE: Ole Rosén-Lystrup (t.v.) og Torkel Gjerset er snekkere i «Eventyrlig oppussing». Foto: Tor Lindseth
Sist oppdatert

Halvor Bakke (53) gjør suksess som interiørekspert, og på TV 3 er sesong ni av «Eventyrlig oppussing» godt i gang.

Nok en gang skal Halvor og teamet farte land og strand rundt for å pusse opp hytter som sårt trenger et løft av både interiør og eksteriør.

Åtte utvalgte hytter har i løpet av sesongen fått besøk av «Eventyrlig oppussing»-gjengen.

Du kan se «Eventyrlig oppussing» på TV 3 eller her på Viaplay.

Les også: Halvor Bakke og Julian hadde bare vært på én annen visning da de slo til på leiligheten

Startet i 2015

Det populære programmet har gått på TV siden 2015, og i et intervju med Nettavisen forteller Halvor at TV-konseptet startet ved en tilfeldighet.

Halvor hadde medvirket i TV-prosjekter som «Homsepatruljen» og «Norges styggeste rom», og følte at han ville lage noe eget.

<b>INTERIØREKSPERT</b>: Halvor Bakke har tatt Norge med storm. Ikke bare gjør han suksess med sin egen møbelkolleksjon, han gjør også suksess med TV-serien «Eventyrlig oppussing» på TV3.
INTERIØREKSPERT: Halvor Bakke har tatt Norge med storm. Ikke bare gjør han suksess med sin egen møbelkolleksjon, han gjør også suksess med TV-serien «Eventyrlig oppussing» på TV3. Foto: Svein Brimi

Da tok han med seg TV-kameraer på en jobb på Svalbard, og filmet det hele.

– Vi pusset opp hytta, lagde en pilot og presenterte den for TV3. Og de tok den på første møte, forteller han til Nettavisen.

Les også: (+) Vi vil flytte til hytta, men kommunen vil ikke godta det. Hva gjør vi?

Slik kommer du med

Han tror miksen av oppussingstips, interiørdetaljer og ikke minst flott natur har gjort programmet populært.

– 75 prosent av Norges befolkning har hytte eller tilgang til hytte i nærmeste familie, og vi bruker 150 milliarder på oppussing hvert eneste år. Også er nordmenn veldig glade i å gå på tur. Så hvis vi pakker de tingene sammen, så viste det seg å bli suksess, sier han til Nettavisen.

Ønsker du besøk av gutta på nettopp din hytte, skal du vite at nåløyet er trangt.

– Vi får mellom 6000 og 10 000 søknader, og velger bare ut åtte. Da er vi veldig opptatt av geografisk spredning. Vi vil dekke hele landet, med sjø, fjell og skog. Vi har mye fokus på naturopplevelser, forteller Halvor til Nettavisen og legger til:

– Så det er ikke vits å søke hvis du har hytte i et hyttefelt på Hafjell, liksom. Vi kommer ikke dit. Vi vil ha natur, være mest mulig alene og vise frem all den fine naturen vi har her.

Denne saken ble første gang publisert 14/11 2023, og sist oppdatert 14/11 2023.

Les også