HAlvor BakkE: Kontinental touch

Halvor Bakke og Julian hadde bare vært på én annen visning da de slo til på leiligheten

De hadde bare vært på én visning, men da Julian og Halvor kom inn i den nybygde loftsleiligheten med utsikt over hele Oslo, var saken klar; her ville de bo. Det er spesielt én ting som gjorde at de falt pladask for leiligheten.

<b>FIN FLYT:</b> Selv om leiligheten ikke er veldig stor, har Julian og Halvor fått plass til tre gode sittesoner. Konsollen er fra Halvors Signature Collection for Bohus, der også speilet kommer fra.
FIN FLYT: Selv om leiligheten ikke er veldig stor, har Julian og Halvor fått plass til tre gode sittesoner. Konsollen er fra Halvors Signature Collection for Bohus, der også speilet kommer fra. Foto: Ragnar Hartvig
Sist oppdatert

På loftet til en klassisk Frogner-bygård fra 1800-tallet ligger den nybygde leiligheten som Halvor Bakke deler med bestekompis og kollega Julian Bjørnerem.

Julian, som jobber som brand manager for Halvors merkevare, bor her permanent, mens Halvor benytter loftsleiligheten som pendlerbolig når han er i Oslo. En løsning som fungerer perfekt, kan duoen fortelle:

– Vi har alltid vært glade i å henge sammen. En felles bolig er praktisk, hyggelig og behagelig! Å kjøpe sammen ga oss dessuten muligheten til å bo dobbelt så stort som vi kunne gjort alene.

Julian Bjørnerem, brand manager for Halvor Bakke.

Han deler leiligheten med Halvor selv, som ellers bor i Stavern, men bruker loftsleiligheten som pendlerbolig når han er i Oslo.

I tillegg fungerer den som møteplass for Halvors mange samarbeidspartnere.

Leiligheten er bygget på loftet til en klassisk Frogner-bygård fra 1800-tallet, og har et gulvareal på ca. 100 kvm, pluss 15 kvm privat takterrasse.

Instagram: @jbjornerem &
@halvor.bakke

Se mer

De hadde bare vært på én annen visning da de slo til på leiligheten.

I motsetning til mange loftsleiligheter, som bare har takvinduer, byr den på utsikt over Frogners tak fra store vertikale vinduer, og godt med lysinnslipp.

Fra den private takterrassen har man 360 graders utsikt over byen, og sol hele dagen. Julian og Halvor var ikke i tvil.

– Vi bare så på hverandre og visste umiddelbart at her ville vi bo.

<b>ET GODT TEAM:</b> Halvor og Julian er både bestevenner og kollegaer. Å dele leilighet fungerer utmerket, og er dessuten veldig praktisk, sier de. – Vi henger så mye sammen likevel, og leiligheten gjør det enkelt å kunne ta seg et glass vin og bare slappe av sammen i ro og fred når dagen er over.
ET GODT TEAM: Halvor og Julian er både bestevenner og kollegaer. Å dele leilighet fungerer utmerket, og er dessuten veldig praktisk, sier de. – Vi henger så mye sammen likevel, og leiligheten gjør det enkelt å kunne ta seg et glass vin og bare slappe av sammen i ro og fred når dagen er over. Foto: Ragnar Hartvig
PRIVAT PANORAMA: Den store, herlige takterrassen var utslagsgivende for at Halvor og Julian bare MÅTTE ha leiligheten. Herfra har de 360 graders utsikt over Oslo, og det er sol hele dagen. Hagemøblene er fra Halvors Signature Collection. - Den er helt fantastisk! Lykten med skjell er fra Magnor, og plantene fra Plantasjen.
PRIVAT PANORAMA: Den store, herlige takterrassen var utslagsgivende for at Halvor og Julian bare MÅTTE ha leiligheten. Herfra har de 360 graders utsikt over Oslo, og det er sol hele dagen. Hagemøblene er fra Halvors Signature Collection. - Den er helt fantastisk! Lykten med skjell er fra Magnor, og plantene fra Plantasjen. Foto: Ragnar Hartvig

Les også: En dag fant Halvor Bakkes mor en lapp han hadde skrevet. Det var et rop om hjelp

Totalrenovering

Da de flyttet inn i mai 2022, var planen opprinnelig bare å male noen vegger. Slik gikk det ikke.

– I kjent stil ble det ALT, ler Julian.

Leiligheten har en grunnflate på rundt hundre kvadratmeter, der skråvegger legger naturlige begrensninger på møbleringen.

Likevel har det blitt plass til tre ulike soner: En spiseplass med spisesofa, stuedel med to tresetere vendt mot hverandre, og to rause ørelappstoler i TV-avdelingen. De fleste av møblene er, ikke unaturlig, fra Halvors egne kolleksjoner.

• Følg magefølelsen og gjør det personlig! Hold deg til én stil, selv om du liker flere.

• Velg deg en fargeskala på tre farger, som du bruker konsekvent i hjemmet. Slik flyter rommene mer i hverandre.

• Utnytt plassen under skråtaket! Bygg deg gjerne litt ut fra veggen med for eksempel en plassbygget benk med oppbevaring. Du mister noen kvadratmeter med gulv, men den plassen ville du på grunn av skråtaket ikke brukt uansett.

• Mal dører og karmer i samme farge som veggen for et rolig uttrykk.

• Skap soner i hjemmet. Vi har fått plass til tre gode oppholdssoner selv om plassen ikke er stor.

• Ikke vær redd for å møblere ut i rommet. Det blir bare finere når ikke alt står klint inntil veggen.

Se mer

Halvor og Julian deler forkjærligheten for mørke og sobre farger, og er glad i det klassiske uttrykket. Stilen er klassisk, mørk og kontinental.

– Vi synes vi har skapt et barskt, maskulint og personlig hjem, med hint fra våre mange reiser rundt om i verden, sier de.

<b>SMARTE SONER:</b> Man trenger ikke kjempestor plass for å skape gode soner, insisterer Halvor og Julian. Mye forløses om man frir seg fra forestillingen om at møbler nødvendigvis må stå lent mot veggen!
SMARTE SONER: Man trenger ikke kjempestor plass for å skape gode soner, insisterer Halvor og Julian. Mye forløses om man frir seg fra forestillingen om at møbler nødvendigvis må stå lent mot veggen! Foto: Ragnar Hartvig

Beliggenheten skal man heller ikke kimse av. Hverken Halvor eller Julian har bodd på Frogner tidligere, men begge er nå solgt.

– Stemningen her er avslappet og rolig, med fantastiske, små spisesteder og barer på hvert hjørne, sier Julian. Halvor bekrefter:

– Vi storkoser oss. Det er et utrolig hyggelig nabolag, og vi har flere favorittrestauranter rett utenfor døren. Man kan nesten gå ut i tøflene for en liten pasta og et vinglass!

Les også (+): Stuen var pregløs og upersonlig. Nå har den gjennomgått en totalforvandling

<b>PÅ OSLOS TAK:</b> Fra spisestuen ser man ut over piper og tak. Det er nesten som å være i Paris, mener Julian og Halvor. Møblene er fra Halvors Signature Collection for Bohus, mens lampene er Halvors design for Magnor. Kaninskinnene er fra Skinnboden på Svalbard.
PÅ OSLOS TAK: Fra spisestuen ser man ut over piper og tak. Det er nesten som å være i Paris, mener Julian og Halvor. Møblene er fra Halvors Signature Collection for Bohus, mens lampene er Halvors design for Magnor. Kaninskinnene er fra Skinnboden på Svalbard. Foto: Ragnar Hartvig
<b>MOBILKUNST:</b> Bildet på veggen i loungen er tatt med mobilen, hengende ut av et åpent helikopter i luftig svev over New York. – Sånne bybilder kan nesten bli litt kleine, men når man har tatt det selv og det har sin historie, synes jeg det blir gøy, sier Halvor. Sofaene og bordet er Halvors egen design for Bohus, mens teppet er fra InHouse.
MOBILKUNST: Bildet på veggen i loungen er tatt med mobilen, hengende ut av et åpent helikopter i luftig svev over New York. – Sånne bybilder kan nesten bli litt kleine, men når man har tatt det selv og det har sin historie, synes jeg det blir gøy, sier Halvor. Sofaene og bordet er Halvors egen design for Bohus, mens teppet er fra InHouse. Foto: Ragnar Hartvig
<b>MØRK FORNYELSE:</b> Kjøkkeninnredningen fra Kvik var fra 2017 og nærmest ubrukt. Julian og Halvor valgte derfor bare å spraye frontene i 9938 Dempet sort fra Jotun. Benkeplaten ble byttet fra hvit til svart, og en kjøkkenøy ble satt inn for å få ekstra oppbevaringsplass.
MØRK FORNYELSE: Kjøkkeninnredningen fra Kvik var fra 2017 og nærmest ubrukt. Julian og Halvor valgte derfor bare å spraye frontene i 9938 Dempet sort fra Jotun. Benkeplaten ble byttet fra hvit til svart, og en kjøkkenøy ble satt inn for å få ekstra oppbevaringsplass. Foto: Ragnar Hartvig
<b>LYS I MØRKET:</b> Alle vegger i stuen er malt i fargen 2732 Mocca fra Jotun, mens taket har fargen 1016 Blek Sand. Den nye klebersteinspeisen er en herlig varmekilde, og grønne planter bidrar til den organiske følelsen.
LYS I MØRKET: Alle vegger i stuen er malt i fargen 2732 Mocca fra Jotun, mens taket har fargen 1016 Blek Sand. Den nye klebersteinspeisen er en herlig varmekilde, og grønne planter bidrar til den organiske følelsen. Foto: Ragnar Hartvig
<b>SHADES OF GREY:</b> Også Julians soverom har tapet fra Green Apple. Sengen og sengegavlen er fra Jensen Beds, mens nattbordet er fra Halvors Signature Collection. Lampen er fra Lama og sengetøyet fra Norsk Dun. 
SHADES OF GREY: Også Julians soverom har tapet fra Green Apple. Sengen og sengegavlen er fra Jensen Beds, mens nattbordet er fra Halvors Signature Collection. Lampen er fra Lama og sengetøyet fra Norsk Dun.  Foto: Ragnar Hartvig
<b>HOTELLFØLELSE:</b> Halvors soverom har seng fra hans egen Signature Collection Sleeping for Bohus, der også nattbordet kommer fra. Sengetøyet er fra Norsk Dun. Tapetet er fra Green Apple, mens sisalteppet er fra InHouse. Skapet er fra Ikea.
HOTELLFØLELSE: Halvors soverom har seng fra hans egen Signature Collection Sleeping for Bohus, der også nattbordet kommer fra. Sengetøyet er fra Norsk Dun. Tapetet er fra Green Apple, mens sisalteppet er fra InHouse. Skapet er fra Ikea. Foto: Ragnar Hartvig
<b>HJEMMEKINO:</b> TV-stuen har to ørelapp-stoler fra Halvors Signature Collection for Bohus. Sebraskinnet er kjøpt i Sør-Afrika. TV-benken er fra SixBondStreet, og vegglyktene er fra Lama. 
HJEMMEKINO: TV-stuen har to ørelapp-stoler fra Halvors Signature Collection for Bohus. Sebraskinnet er kjøpt i Sør-Afrika. TV-benken er fra SixBondStreet, og vegglyktene er fra Lama.  Foto: Ragnar Hartvig
<b>STRAM DESIGN:</b> Baderomsinnredningen og speilet er Halvors design, Epos fra Svedbergs.
STRAM DESIGN: Baderomsinnredningen og speilet er Halvors design, Epos fra Svedbergs. Foto: Ragnar Hartvig
<b>NATURNÆRT:</b> Badet er for varmt til at ekte planter trives, men det er ikke noe problem når produsentene lager lekre og helt naturtro kunstige varianter. Det er som å bade i sin egen lille skog, mens man stirrer opp på himmelen. Badekaret sto i leiligheten da Halvor og Julian overtok.
NATURNÆRT: Badet er for varmt til at ekte planter trives, men det er ikke noe problem når produsentene lager lekre og helt naturtro kunstige varianter. Det er som å bade i sin egen lille skog, mens man stirrer opp på himmelen. Badekaret sto i leiligheten da Halvor og Julian overtok. Foto: Ragnar Hartvig
<b>REN OASE:</b> Da Halvor og Julian overtok, hadde badet fire ulike flistyper. Valget falt derfor på å legge mikrosement fra Zenzorama i samme farge på alle overflater. 
REN OASE: Da Halvor og Julian overtok, hadde badet fire ulike flistyper. Valget falt derfor på å legge mikrosement fra Zenzorama i samme farge på alle overflater.  Foto: Ragnar Hartvig

Denne saken ble første gang publisert 19/04 2023, og sist oppdatert 19/04 2023.

Les også