Erik Thorstvedt og kona Siv

Har fem barn: – Ikke alltid bare velstand

Erik Thorstvedt og Siv har både mine, dine og felles barn. De tror nøkkelen til et godt ekteskap er å snakke sammen om problemer og hverdagsutfordringer.

<b>NÆRE BÅND:</b> Her er Erik sammen med alle de fem barna sine under innspillingen av «Litt av et liv» på NRK i 2012. Fra sitt første ekteskap har han Charlotte (som også har vært programleder) og Alexander. Sammen med kona Siv har han Leah og Kristian, og Siv har datteren Gina fra sitt første ekteskap. Kristian (foran t.h.) er også fotballproff.
NÆRE BÅND: Her er Erik sammen med alle de fem barna sine under innspillingen av «Litt av et liv» på NRK i 2012. Fra sitt første ekteskap har han Charlotte (som også har vært programleder) og Alexander. Sammen med kona Siv har han Leah og Kristian, og Siv har datteren Gina fra sitt første ekteskap. Kristian (foran t.h.) er også fotballproff. Foto: Lasse Eriksson
Publisert

– Familie er jo de vi tilbringer mest tid sammen med, så det er sabla viktig. Det sier seg jo nesten selv, sier tidligere fotballkeeper og programleder Erik Thorstvedt (61).

Han kom på premieren til «Lang dags ferd mot natt» sammen med kona Siv Bore Thorstvedt (59).

I oppsetningen spiller Nils Ole Oftebro (79), kona Anette Hoff (62) og sønnene Jakob (38) og Jonas (27) en familie med utfordringer.

Kona Siv Bore Thorstvedt

Erik tror det finnes gjenkjennbare punkter for de fleste i stykket.

– Jeg gleder meg veldig, men det er mye krangling. Det blir nok mye tenners gnissel de neste to timene, men sånn er livet også av og til. Det er noe man kjenner seg igjen i, sier han og ser skøyeraktig bort på kona.

– Det er ikke alltid bare velstand. Det er jo ting som går galt. Det er unger her og der. Mine og dine, og det er masse greier, fortsetter den tidligere fotball-profilen.

<b>LEGENDE:</b> Erik gjorde stor suksess som keeper i Tottenham, og han har også 97 landskamper. Her er han i aksjon under en landskamp mellom Norge og England i 1993.
LEGENDE: Erik gjorde stor suksess som keeper i Tottenham, og han har også 97 landskamper. Her er han i aksjon under en landskamp mellom Norge og England i 1993. Foto: Frank Tewkesbury/Evening Standard/REX

Til sammen har ekteparet fem barn.

– Men i dette tilfellet er det vel en del rus også involvert. Sa han … Med de to glassene i hånda, sier Erik og gliser med hvitvinsglasset til kona og seg selv i hånden.

Les også: Familien Hoff-Oftebro spiller fremstår vellykket, men sannheten er en annen

<b>GODE SAMTALER: </b>Den tidligere fotballspilleren Erik Thorstvedt og kona Siv Bore Thorstvedt er opptatt av å snakke sammen om hverdagslivets utfordringer.
GODE SAMTALER: Den tidligere fotballspilleren Erik Thorstvedt og kona Siv Bore Thorstvedt er opptatt av å snakke sammen om hverdagslivets utfordringer. Foto: Marius Gulliksrud

Viktig med åpenhet

Erik og Siv er flinke til å snakke sammen når hverdagen byr på utfordringer.

– Jeg pleier å være veldig tydelig. Så får jeg han med. Da kan han ikke backe ut, altså, sier Siv med et lurt smil.

– Du er veldig tydelig, og jeg gjør som jeg får beskjed om. Det er oppskriften på et godt samliv, svarer han.

Hun tar samtalen tilbake fra spøk til alvor. Åpenhet mellom barn og voksne er et viktig tema.

– Snakk med ungene. La dem forstå at det er lov til å være åpen. Det er viktig å ha en god kontakt med dem, særlig når det kommer til rus og alkohol. Vår yngste er snart 18, så da er det viktig med et godt forhold, sier hun og utdyper:

– At de vet at om noe skjer, kan de alltid ringe hjem.

– Jeg ringer ofte hjem sent på kvelden og sier at jeg ikke kommer hjem, skyter Erik spøkefullt inn.

Les også: (+) Mannen min ble veldig opptatt av den nye naboen. Hun var singel og pen, men nå hadde jeg fått nok

<b>NYTT VENNSKAP:</b> Erik er fotballekspert i TV 2, men i vår er han og Anette Hoff en del av «Spillet» på samme kanal.
NYTT VENNSKAP: Erik er fotballekspert i TV 2, men i vår er han og Anette Hoff en del av «Spillet» på samme kanal. Foto: TV 2

Deltar i «Spillet»

Den gamle keeperkjempen gjør seg for tiden bemerket i programmet i «Spillet» på TV 2.

– Hvordan var det å delta?

– Vår jobb er gjort. Det var stas å bli kjent med nye folk. Jeg hadde ikke truffet Anette Hoff tidligere, men vi fikk et veldig godt forhold og ble ganske tette der inne, forteller han på vei inn i teatersalen.

«Spillet» sendes på TV 2 søndager kl. 20.00.


Denne saken ble første gang publisert 04/04 2024.

Les også