Elisabeth Andreassen

«Bettan» har funnet kjærligheten igjen – fikk Tinder-tips av kjendisvenn

Hver gang Elisabeth Andreassen kommer til hytta på Brønnøya like utenfor Asker, hedrer hun ektemannen Tor. Det var der han døde for syv år siden.

<b>ELISABETH ANDREASSEN:</b> Elisabeth Andreassen mener det hjelper å «sørge oppover» – å løfte blikket mot himmelen.
ELISABETH ANDREASSEN: Elisabeth Andreassen mener det hjelper å «sørge oppover» – å løfte blikket mot himmelen. Foto: Mattis Sandblad/VG
Publisert

Folkekjære Elisabeth Andreassen (65) kommer aldri til å glemme 13. juni 2016. Da døde Tor, hennes kjære ektemann i 22 år, plutselig i familiens sommerparadis i Indre Oslofjord.

– Min kjære Tor. For et ubeskrivelig savn. Vi skal ta vare på snekken din og oss selv i din ånd. Du ga oss alt som er verdt i livet, skrev Elisabeth på sin Facebook-side noen dager etter hennes kjæres bortgang.

Ett år etter dødsfallet snakket hele Norges og Sveriges Bettan om sorgen.

– Mange sier det er mening med alt, men jeg føler ikke det er så mye mening i dette. At jentene har mistet sin far, og jeg har mistet min Tor. Det er tøft, sa Elisabeth i et intervju med VG.

Les også: Hanne og «Bettan»: – Vår skjebne er innvevd i hverandres liv med veldig sterke bånd

«Bettans mann er død»

Seks år senere forteller hun om livet nå.

– Det har hjulpet meg å «sørge oppover». Det å løfte blikket. Himmelen er mye vakrere enn asfalten. Og blomstene vokser når de vender seg mot solen.

<b>EN HEDERSMANN:</b> Elisabeth kan ikke få fullrost sin avdøde ektemann. Tor betydde alt for henne og døtrene Anna og Nora.
EN HEDERSMANN: Elisabeth kan ikke få fullrost sin avdøde ektemann. Tor betydde alt for henne og døtrene Anna og Nora. Foto: Morten Bendiksen

– Veien kan være mørk, og den kan være veldig trist. Men hvis du løfter blikket, ser du lyset, forteller hun i et intervju med magasinet KK.

Hun minnes dagen mannen hennes plutselig ikke var mer, og hun husker nøyaktig hvor hun var da hun første gang så de ubegripelige ordene på trykk: «Bettans mann er død».

– Vi satt i bilen, og bilen med kisten hans kjørte foran oss på E18. Jeg glemmer det aldri. Jeg vet akkurat hvor det var og tenker på det hver gang vi kjører forbi. Hver gang, forteller hun.

Les også: Hanne Krogh: – Det var den sommeren i LA jeg traff han som skulle bli som en bror for meg

Tenner lys for Tor

Bare to uker etter Tors død hadde Elisabeth premiere på et nytt show. Artisten beskriver en fullsatt sal som gjorde alt for å hjelpe henne.

– Da kjente jeg: «Gud, for en støtte vi har!». Og jeg var så glad Anna og Nora satt i salen, for jeg hadde ikke kunnet beskrive følelsen for dem. De fikk jo også kjenne på støtten og kjærligheten.

<b>SOMMERSHOW:</b> Sammen med Anita Skorgan har Elisabeth underholdt på Scandic Park Hotel i Sandefjord i juli. Her fra «Allsang på grensen».
SOMMERSHOW: Sammen med Anita Skorgan har Elisabeth underholdt på Scandic Park Hotel i Sandefjord i juli. Her fra «Allsang på grensen». Foto: Thomas Andersen / TV 2

– Jeg blir bare så takknemlig når jeg tenker på de sekundene der. Åh, for en mann han var, forteller Bettan til KK.

– Vi har fortsatt masse bilder av ham fremme, og jeg tenner lys for ham så fort jeg kommer til Brønnøya. Han er alltid i våre hjerter, fortsetter hun.

Les også: (+) Marion Ravn traff samboeren på Tinder: – Jeg følte at det ble for vanskelig å holde ham hemmelig nå som plata er ute

Kjæresten Øystein Sørum

Nå har hun funnet lykken igjen med sikkerhetssjefen Øystein Sørum (64).

<b>KJÆRESTER: </b>Øystein Sørum er den nye mannen i livet til Elisabeth.
KJÆRESTER: Øystein Sørum er den nye mannen i livet til Elisabeth. Foto: Svein Brimi

– Det var Anita som tipset meg om å gå på Tinder. Hun sa: «Nå har du vært singel for lenge». Men vi slettet appen første kveld vi var på middag. Det gjelder bare å være litt fornuftig, sier Bettan til KK.

Denne saken ble første gang publisert 10/08 2023.

Les også