Eli og Benjamin vant «Sommerhytta»

– Jeg hadde lyst til å si unnskyld

Årets «Sommerhytta»-deltagere knyttet så sterke bånd at seieren kom med en bismak for vinnerparet. – Vi kjente på en umiddelbar følelse av eufori, samtidig som det føltes kjipt at vi tok denne muligheten fra vennene våre, forteller Eli og Benjamin.

<b>VINNERE</b>: Etter 10 intensive uker sto Eli og Benjamin igjen som vinnere av årets «Sommerhytta» på TV 2. Nå ser paret frem til å tilbringe sin første sommer på hyttefeltet på Myllatunet.
VINNERE: Etter 10 intensive uker sto Eli og Benjamin igjen som vinnere av årets «Sommerhytta» på TV 2. Nå ser paret frem til å tilbringe sin første sommer på hyttefeltet på Myllatunet. Foto: TV 2
Publisert

Etter 10 intense uker var det samboerparet Eli Rebekka Haugen (24) og Benjamin Martinsen (25) som til slutt ble utropt som vinnere av TV 2-programmet «Sommerhytta».

– Jeg var helt i zombie-modus i finalen. Det var som om alt gikk i sakte film da de siste gullhammerne ble delt ut. Da vi ble utropt som vinnere, forsto jeg ikke helt hva som skjedde.

– Det var en helt sinnssyk opplevelse som jeg ikke tror vi har forstått helt omfanget av ennå, sier Eli og rister overveldet på hodet.

Les også: – Like før jul sa Eli at vi ikke kunne bruke mer tid sammen

Vant «Sommerhytta» 2023

Omgitt av sin nærmeste familie og «Sommerhytta»-kolleger kunne det hardtarbeidende og målrettede paret endelig slippe jubelen løs, men seiersrusen kom også med en bismak.

– Vi kjente på en umiddelbar følelse av eufori – samtidig som det føltes kjipt at vi tok denne muligheten fra vennene våre, erkjenner Eli.

<b>SEIER’N ER VÅR!:</b> Selv om det var med en viss ambivalens det kreative paret stakk av med seieren, greide de å nyte øyeblikket da det ble klart at alle de andre deltagerne unte dem å vinne.
SEIER’N ER VÅR!: Selv om det var med en viss ambivalens det kreative paret stakk av med seieren, greide de å nyte øyeblikket da det ble klart at alle de andre deltagerne unte dem å vinne. Foto: Privat/Eli Rebekka Haugen

Årets gjeng på «Sommerhytta» ble en svært sammensveiset gruppe.

Samtidig som konkurransen tilspisset seg, ble de fire «parene» bedre og bedre venner. Etter at verktøyet ble lagt bort og de var tilbake i hverdagen, har de beholdt kontakten og det nære vennskapet.

– I starten syntes vi det var litt vanskelig å navigere rundt det at det var en konkurranse og samtidig etablere vennskap. Vi visste ikke helt om vi kunne spørre om hjelp og råd fra de andre.

<b>JUBLET</b>: – Vi kjente på en umiddelbar følelse av eufori – samtidig som det føltes kjipt at vi tok denne muligheten fra vennene våre, sier Eli.
JUBLET: – Vi kjente på en umiddelbar følelse av eufori – samtidig som det føltes kjipt at vi tok denne muligheten fra vennene våre, sier Eli. Foto: TV 2

– Etter hvert ble det en kultur vi fikk, nettopp det å hjelpe og være der for hverandre. Vi grillet sammen, spilte kubb og koste oss i boblebadet. Det var en stor del av årsaken til at vi fikk en så fin opplevelse av «Sommerhytta», forteller paret.

Derfor ble det ekstra sårt å tenke på at samtidig som de hadde vunnet, hadde seks av deres venner tapt sine hytter.

– Jeg hadde lyst til å si unnskyld. Det vi egentlig vil, er at alle sammen skal bo på sine respektive hytter. Det blir rart å dra tilbake uten dem som naboer.

– Men de andre deltagerne var så fine mot oss, kom bort, gratulerte og sa «Godt jobba!». Da ble det lettere å juble, smiler Eli og legger raskt til at de har planer om å invitere alle på besøk.

Les også: (+) Ekskona mener at hun har rett til å overta hytta. Prøver hun å lure meg?

Hytta på Myllatunet

Allerede den første uken seilte Eli og Benjamin opp som storfavoritter i programmet da de tilnærmet gjorde rent bord.

Etter hvert som ukene gikk, jevnet nivået seg ut. I finaleuken ble det uhyre spennende.

­– Vi gikk inn i finalen med flest hammere, men da siste hammer skulle deles ut, var det helt likt. Vi var ekstremt nervøse! Innrømmer Benjamin.

<b>STERKE BÅND:</b> Årets «Sommerhytta»-gjeng har svært god kontakt den dag i dag. Her fra finaledagen.
STERKE BÅND: Årets «Sommerhytta»-gjeng har svært god kontakt den dag i dag. Her fra finaledagen. Foto: Privat/Leona Halset Williams

I sommer kan endelig «Sommerhytta»-paret høste godene av arbeidet de la ned i fjor vår, og hytta på Myllatunet er offisielt deres.

– Hyttedrømmen har gått i oppfyllelse. Nå gleder vi oss til å ta det rolig på hytta. Det er egentlig litt artig. Vi har aldri satt oss i sofaen uten noen ting å gjøre. Det blir godt å bruke hagen til å spille kubb, ikke som en sageplass. Så ser vi frem til å lage et måltid på kjøkkenet. Tidligere har det bare blitt brukt til verktøyoppbevaring, ler Eli og fortsetter:

– Så gleder vi oss til å invitere familie og venner på besøk. Jeg har fortsatt en liste i hodet over ting som vi vil ha gjort, men det får vente, røper hun.

<b>PÅ HJEMMEBANE:</b> Det unge paret leier leilighet i Oslo sentrum, og hytta blir derfor deres første felles eiendom. Nå ser de frem til å invitere venner og familie på besøk på hytta.
PÅ HJEMMEBANE: Det unge paret leier leilighet i Oslo sentrum, og hytta blir derfor deres første felles eiendom. Nå ser de frem til å invitere venner og familie på besøk på hytta. Foto: Svein Brimi

Og planen er å beholde hytta – i hvert fall enn så lenge.

– Vi har på mange måter gått litt baklengs inn i boligmarkedet og eier hytte før vi har leilighet. Vi ønsker å beholde hytta, og jeg som selvstendig næringsdrivende kommer nok til å jobbe litt derfra. Samtidig er det sikkert rundt 300 dager i året hvor vi ikke får vært der. Da planlegger vi å leie den ut for å få ting til å gå rundt. Så får vi se hvordan vi prioriterer fremover.

– En dag ønsker vi å kjøpe leilighet, og da hadde det åpenbart vært en god egenkapital å hente i hytta, erkjenner Benjamin.

Se bilder av hytta til Eli og Benjamin her:

Gang
Gang Foto: TV 2
Soverom
Soverom Foto: TV 2
Stue
Stue Foto: TV 2
Uteplass
Uteplass Foto: TV 2
Spisebord
Spisebord Foto: TV 2
Kontor
Kontor Foto: TV 2
Kjøkken
Kjøkken Foto: TV 2

Denne saken ble første gang publisert 29/06 2023.

Les også