Eli fra «Sommerhytta» avsluttet forholdet med Benjamin

– Like før jul sa Eli at vi ikke kunne bruke mer tid sammen

Da «Sommerhytta»-paret møttes under studier i Volda, tok det tid før Eli Rebekka Haugen våget å gi forholdet en sjanse. Hun satte punktum, før hun ombestemte seg og våget å satse på kjærligheten. – Jeg følte på meg at han aldri ville såre meg – han er jo snill som et lam, sier Eli til Her og Nå.

<b>STILRENT:</b> Eli og Benjamin bor i en stilren, leid leilighet i Oslo sentrum, men drømmer om å eie sitt eget hjem. Men først har de fokus på å komme i gang med voksenlivet for alvor. Benjamin har startet eget firma og Eli har akkurat fullført studiene og skal begynne i ny jobb.
STILRENT: Eli og Benjamin bor i en stilren, leid leilighet i Oslo sentrum, men drømmer om å eie sitt eget hjem. Men først har de fokus på å komme i gang med voksenlivet for alvor. Benjamin har startet eget firma og Eli har akkurat fullført studiene og skal begynne i ny jobb. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

Denne våren har Eli Rebekka Haugen (24) og Benjamin Martinsen (25) imponert stort med sin kreative sans og øye for detaljer under det intensive oppussingsarbeidet i «Sommerhytta».

Første uken gjorde det handy paret tilnærmet rent bord, og fikk tidlig favorittstempelet hengende over seg. At de visste hva de ga seg ut på, kan de likevel ikke skryte på seg.

– Vi hadde ikke sett en eneste episode før vi meldte oss på! Det var søsteren til Benjamin som først tagget oss i et innlegg hvor de søkte deltagere, for hun visste at Benjamin hadde holdt på å kjøpe en hytte med noen venner bare noen måneder tidligere, ler Eli hjertelig.

Hyttekjøpet ble det ikke noe av, men nå dukket det likevel opp en gylden mulighet for at hyttedrømmen kunne gå i oppfyllelse. Én etter én falt brikkene på plass, og med ett sto de unge grafiske designerne igjen som ett av fire par som skulle bryne seg på et «Sommerhytte»-eventyr som er få forunt.

Les også: Dette er deltakerne i «Sommerhytta» 2023

<b>ROLLEFORDELING:</b> – Planen min underveis, var å la Eli styre og være øynene. Jeg har ikke peiling på interiør. Hvis jeg vet at Eli er bedre på noe enn meg, er det veldig dumt om jeg skal mene masse ting om det. Så var jeg heller den som var mer praktisk, som kanskje turte å ta tak i praktiske prosjekter, forteller Benjamin.
ROLLEFORDELING: – Planen min underveis, var å la Eli styre og være øynene. Jeg har ikke peiling på interiør. Hvis jeg vet at Eli er bedre på noe enn meg, er det veldig dumt om jeg skal mene masse ting om det. Så var jeg heller den som var mer praktisk, som kanskje turte å ta tak i praktiske prosjekter, forteller Benjamin. Foto: Svein Brimi

Deltar i «Sommerhytta»

Vi møter Eli og Benjamin hjemme i leiligheten i urbane Oslo sentrum. Her har de skapt sin egen lille grønne oase midt i byens smørøye.

Store, grønne planter, klassiske detaljer, rene linjer og stor takhøyde gir den umiddelbare følelsen av et moderne hjem.

At det også er høyt under taket mellom det kreative paret, kom godt med da forholdet gjennomgikk den ultimate styrketesten under intensive oppussingsdøgn på hyttefeltet i Nordmarka.

– Vi krangler faktisk aldri! Jeg krangler mer med de på jobben enn jeg krangler med Eli. Etter fire år som kjærester, kjenner vi hverandre veldig godt og er trygge på hverandre.

– Vi har studert sammen, vært kolleger, jobbet med gruppeoppgaver, bygget hytte sammen og bodd sammen. Men det er ikke til å unngå, at i en så stresset og tidspresset situasjon som man står i under «Sommerhytta», så oppstår det uenighet også. Det er den perioden vi har diskutert mest i vårt forhold, innrømmer Benjamin.

Det var i den idylliske Vestlandsbygden Volda, startskuddet gikk for kjærlighetshistorien til Eli og Benjamin. Benjamin hadde egentlig søkt seg fra hjembyen Drøbak til en folkehøyskole utenfor Ålesund, fordi han hadde forelsket seg litt i en annen jente. Det gikk ikke helt etter planen.

I stedet falt han for det vakre området og dukket fri og frank opp på første skoledag ved Høgskolen i Volda to år senere. Der dukket drømmedama opp i klasserommet første skoledag.

Les også: Programleder Cathrine Fossum: – Jeg følte på en hjelpeløshet og leste alt jeg kom over om denne sykdommen

<b>BESTÅTT</b>: Benjamin og Eli har studert sammen, vært kollegaer, gjennomført gruppeoppgaver, bygget hytte og bodd sammen – og føler de i dag har bestått den ultimate «forholdstesten». – Vi krangler aldri! sier de til Her og Nå.
BESTÅTT: Benjamin og Eli har studert sammen, vært kollegaer, gjennomført gruppeoppgaver, bygget hytte og bodd sammen – og føler de i dag har bestått den ultimate «forholdstesten». – Vi krangler aldri! sier de til Her og Nå. Foto: Privat

Møttes i Volda

Eli lar seg fascinere av tilfeldighetene som gjorde at det ble akkurat de to.

– Skjebnen er underlig sånn sett. Jeg droppet ut av psykologistudier i Trondheim for å satse på grafisk design-drømmen i Volda. Der møtte jeg Benjamin, og i starten var vi bare venner. Vi ble en del av samme vennegjeng og det var en av grunnene til at jeg ville trå litt forsiktig frem. Fallhøyden var så stor om det ikke skulle gå, forklarer Eli.

– Det var jeg som var mest på i starten. Men det gikk seg til og vi forsøkte en periode å få det til å fungere. Så, like før jul, sa Eli at vi ikke kunne bruke mer tid sammen. Da ble det skikkelig hjertesorg for min del, husker Benjamin tilbake.

<b>FJELLSTØTT:</b> Det kreative paret står trygt i relasjonen, men har ikke planlagt hverken familieforøkelse eller giftermål med det første. Det er en del av livet de tror vil komme naturlig med tiden.
FJELLSTØTT: Det kreative paret står trygt i relasjonen, men har ikke planlagt hverken familieforøkelse eller giftermål med det første. Det er en del av livet de tror vil komme naturlig med tiden. Foto: Svein Brimi

Det ble en stusslig jul det året. Eli reiste tilbake til familien sin i Trondheim og Benjamin feiret julen i Drøbak. Der ble de sittende og savne hverandre på hver sin kant av landet.

– Jeg fikk litt panikk. Jeg ble redd for konsekvensene om det ikke skulle gå. Men i løpet av julen savnet jeg ham veldig. Jeg følte på meg at han aldri ville såre meg – han er jo snill som et lam. Jeg er nok veldig rasjonell av natur, det var det som gjorde det vanskelig. Det føltes mer logisk å la være og møtes. Men etter nyttår, så krøp jeg til korset …, flirer Eli.

Kjæresten beskriver Benjamin som en familieorientert «Happy go lucky»-type – i kontrast til henne selv.

– Jeg har nok vokst opp i en mer selvstendig familie, hvor du finner ut av ting selv og kommer deg hjem på kveldstid selv. Det har nok vært veldig definerende for hvem jeg er i dag. Jeg finner ut av ting på egen hånd, presterer – og spør ikke om hjelp, forklarer 24-åringen.

Les også: (+) Han var drømmemannen, men han var gift. Jeg ville ha barn, så jeg la en plan...

<b>ELI OG BENJAMIN:</b> Du kan følge de grafiske designerne Eli Rebekka Haugen og Benjamin Martinsen gjennom ti intensive oppussings-uker på «Sommerhytta» på TV 2. Vi møtte dem hjemme i deres moderne leilighet i Oslo sentrum.
ELI OG BENJAMIN: Du kan følge de grafiske designerne Eli Rebekka Haugen og Benjamin Martinsen gjennom ti intensive oppussings-uker på «Sommerhytta» på TV 2. Vi møtte dem hjemme i deres moderne leilighet i Oslo sentrum. Foto: Svein Brimi

Kuttet ut alkohol

Benjamin avslører at et utradisjonelt valg som å delta i et realityprosjekt som «Sommerhytta», er helt i tråd med hans livsfilosofi.

– Jeg har alltid vært en person som velger å gå en annen vei enn folk flest. Om det var valg av folkehøgskole, at jeg har startet min egen bedrift, «Sommerhytta»-deltagelsen eller at jeg valgte å kutte ut alkoholen for tre år siden, forteller Benjamin.

Det var etter en fuktig 17. mai-feiring Benjamin tok valget om avstå fra alkohol. Det begynte som et sosialt eksperiment, og utviklet seg til å bli en personlig reise.

– Jeg hadde et ønske om å jobbe med meg selv. Jeg ville blant annet bli mer komfortabel med å prate og sosialisere med folk uten at alkohol trengte å være involvert. Det er deilig å tenke på at jeg i dag ikke trenger alkohol for å slippe meg løs – det er en mestring i det!

– Jeg trenger ikke drikke selv om alle andre gjør det, poengterer Benjamin, og legger til at han har smakt noen glass med vin til maten det siste halvåret, men da stopper han også med det ene.

Les også: Espen PA Lervaag: – Jeg har fått masse kjeft fordi jeg fortsatt drikker alkohol

Ble utmattet

Der Eli gjerne har behov for å trekke seg litt tilbake for å bearbeide inntrykk, er Benjamin svært ekstrovert. Selv under «Sommerhytta»-innspillingene hvor de ble anbefalt av programmets psykolog å legge seg horisontalt i frihelgene, kriblet det i kroppen til unggutten fra Drøbak.

Det ble timer med frisbeegolf, som han i ettertid ser han burde styrt unna.

­– Jeg trente beinhardt fem ganger i uken i forkant av innspillingene, for å være i form til å tåle påkjenningene med intensiv oppussing i ti uker. Det var nok avgjørende for at kroppen tålte det kjøret. I starten følte jeg at jeg hadde mer energi å gi, og dro derfor på også i helgene. Men det skulle jeg angre meg på senere, rister Benjamin oppgitt på hodet.

<b>KREATIV DUO:</b> Benjamin har minimalt med oppussingserfaring å vise til, men før han sovner om kvelden har han i lang tid satt på behagelige videoer om keramikklaging og snekkerarbeid i bakgrunnen. – Du har alltid vært opptatt av funksjon og hvordan ting er bygget opp, skryter Eli av samboeren.
KREATIV DUO: Benjamin har minimalt med oppussingserfaring å vise til, men før han sovner om kvelden har han i lang tid satt på behagelige videoer om keramikklaging og snekkerarbeid i bakgrunnen. – Du har alltid vært opptatt av funksjon og hvordan ting er bygget opp, skryter Eli av samboeren. Foto: Svein Brimi

– Kroppen har aldri knirket så mye som under den perioden. Vi hadde kronisk hovne hender og jeg hadde en lillefinger som nærmest sluttet å fungere. Vi ble rimelig utmattet etter hvert, men det gjaldt åpenbart for alle, forteller Eli.

Slitasje og harde tak til tross, paret hadde gjort det igjen. Den spontane «Sommerhytta»-opplevelsen har gitt dem venner for livet og dyrebare erfaringer å ta med seg videre inn i voksenlivet.

<b>INTENSIVT:</b> Gjennom ti uker på hyttefeltet Myllatunet i Nordmarka, kjemper fire, unge par om å vinne fleste gullhammere og dermed vinne hytta til odel og eie.
INTENSIVT: Gjennom ti uker på hyttefeltet Myllatunet i Nordmarka, kjemper fire, unge par om å vinne fleste gullhammere og dermed vinne hytta til odel og eie. Foto: TV 2

– Vi har vært på både hyttetur og julebord sammen med resten av gjengen etter «Sommerhytta», og vi har jevnlig kontakt. Vi er alle sammen ganske like som mennesker, og ble en sammensveiset gjeng etter hvert, som unner hverandre alt godt.

– Det har vært godt å ha noen å lene seg på, som har hatt mange av de samme opplevelsene som oss. Det var jo uten tvil en unik boble å være i, erkjenner det det jordnære paret.

Denne saken ble første gang publisert 05/06 2023, og sist oppdatert 06/06 2023.

Les også