hvordan finne rik kjæreste

– En kvinne kunne ikke forstå at daten ikke tok helikopteret til 176.000 kroner, men bare sendte privatsjåføren for å hente henne i stedet

Linda Victoria (47) fant potensielle kjærester for folk som hadde råd til å betale 10.000 euro for tjenesten. Målet var ekte kjærlighet.

Pluss ikon
<b>LUKSUS-MATCHER: </b>Linda Victoria jobbet et år som såkalt matchmaker på ­internasjonalt nivå, men sluttet fordi hun ble følelsesmessig engasjert. – Jeg hadde klienter som hele verden kjenner til, avslører hun.
LUKSUS-MATCHER: Linda Victoria jobbet et år som såkalt matchmaker på ­internasjonalt nivå, men sluttet fordi hun ble følelsesmessig engasjert. – Jeg hadde klienter som hele verden kjenner til, avslører hun. Foto: Claus Boesen/ Media Press
Sist oppdatert

Hvis du er veldig rik eller berømt, tar du ikke en kopp kaffe på den lokale kafeen på en første date. Nei, du leier et slott eller en yacht, langt fra nysgjerrige blikk og kameralinser.

Det høres ut som noe fra en film, men for danske Linda Victoria Skovsende har det faktisk vært hverdagen. Jobben hennes var å hjelpe de velstående med å finne kjærligheten.

– Mange rike er blitt såret fordi en kjæreste bare var sammen med dem på grunn av rikdom eller berømmelse. Derfor ser de på matchmaking som det siste alternativet,
sier Linda Victoria (47) og legger til:

– Alle vil jo bare bli elsket.

Sex uten kjærlighet

I dag er hun forfatter og hode­jeger. Men i 2013 og 2014 jobbet hun som såkalt elitematchmaker i to internasjonale selskaper. Hun fant potensielle kjærester for folk som hadde råd til å betale 10.000 euro for tjenesten.

– Kundene våre var adelsmenn, popstjerner, skuespil­lere, velstående og toppen av næringslivet, såkalte A-kjendiser, sier Linda Victoria.

– Mange av dem hadde ­ingen problemer med å få sex. Men hvis du vil ha et forhold som varer, kan det godt være et hinder at du virkelig er kjent eller rik.

Les også: Bildene som får britene til å måpe: – De er dobbeltgjengere

<b>KJENT KLIENT:</b> Den britiske skuespilleren Hugh Grant er én av kjendisene som har brukt matchmakingfirmaet som Linda Victoria var ansatt i. Her sammen med Elizabeth Hurley i 1999.
KJENT KLIENT: Den britiske skuespilleren Hugh Grant er én av kjendisene som har brukt matchmakingfirmaet som Linda Victoria var ansatt i. Her sammen med Elizabeth Hurley i 1999. Foto: Fred Duval

Trygghet ikke nok

Det er imidlertid en lang vei fra et liv blant internasjonale, velstående mennesker til Linda Victorias egen barndom.

Hun vokste opp i Værløse i Danmark i en søskenflokk på fire. Faren var anleggsgartner, mens moren jobbet i butikk. Hun beskriver barndommen som god og trygg, men hun drømte om noe annet.

– Jeg ble fascinert av at hvis du er dyktig og målrettet, kan du nå målene dine. Jeg var interessert i mennesker som presset seg selv til det ytterste for å nå sine mål.

Selv har hun imidlertid aldri hatt en plan for livet, snarere en instinktiv følelse av hvilken vei hun skulle gå.

– Jeg er ikke typen som styrer alt, men jeg har mange ganger erfart at hvis man sender et ønske ut i universet, så manifesterer det seg. All suksessen jeg ønsket, har jeg oppnådd, sier hun.

– Jeg er så flink til å matche folk fordi jeg kan lese andre og få dem til å fortelle historiene sine bare ved å si noen få ord.

<b>SKRIVER:</b> Nå skriver hun om sine erfaringer og i Danmark har to bøker kommet allerede. Broderskab heter serien.
SKRIVER: Nå skriver hun om sine erfaringer og i Danmark har to bøker kommet allerede. Broderskab heter serien. Foto: Claus Boesen.

Jobbintervju i limousin

Linda Victoria ble uteksaminert fra Copenhagen Business School. Etter fem år som
selvstendig konsulent ble hun ansatt i en av verdens ledende hodejegerbedrifter, som ­rekrutterer til toppstillinger i inn- og utland.

I 2013 leste Linda Victoria tilfeldigvis en artikkel i Financial Times om Berkeley International, et datingfirma som finner partnere for eliten.

– Det vekket noe i meg da jeg leste den artikkelen. Jeg ville dykke videre ned i folks følelsesliv og tenkte at det må være givende å hjelpe andre til å finne kjærligheten, sier hun.

Hun tok kontakt og fikk et jobbintervju i Belgia. Der ble hun hentet i limousin og kjørt til et herskapshus. Hun fikk jobben, og Linda Victoria kom inn i en verden de færreste kjenner fra annet enn ukebladene.

Men også en ­verden der gamle regler ­spiller en vesentlig rolle.

Les også: (+) Jeg levde et liv i sus og dus. Hjemme i Norge ble brått alt forandret

Slik foregår ­matchmakingen

 Matchmakeren møter klienten til et tre timers personlig intervju om par­forholdshistorikk, fremtidsdrømmer og ønsker. Matchmakeren foretar kanskje en bakgrunnssjekk på blant annet ­økonomi og sivil status.

 Det opprettes en anonym profil som sees opp mot andre klienter.

 Den anonyme profilen (klient A) deles med den første potensielle ­matchen (klient B). Når profilen er ­akseptert av B, deles klient Bs ­anonyme profil med klient A. Hvis begge ønsker å møtes, avsløres navnene.

 Klienter kan ta over planleggingen av første date selv eller be sel­skapet om å arrangere det.

 Kundene gir bedriften tilbake­melding etter hver date. Ved kommunikasjons- eller adferds­utfordringer bidrar bedriften med ­megling og coaching.

 Hver klient har rett til åtte til ti ­introduksjoner i løpet av et år med medlemskap. En introduksjon inkluderer ofte flere dater over noen måneder.

 Når paret melder seg fornøyd
med en match, registreres medlemskapet som fullført. Hvis paret skilles etter fem til seks måneder, fortsetter ­medlemskapet ut året eller til de åtte til ti introduksjonene er oppfylt.

Svært rike klienter

– Det er fortsatt slik at mannen må ha mer penger enn kvinnen. Ellers føler han seg mindreverdig, og det gagner ikke forholdet, sier Linda Victoria.

– Vi hadde kvinnelige ­klienter som var så rike at det var vanskelig å finne en mann til dem, fortsetter hun.

En kvinne kunne ikke forstå at daten hennes ikke bare tok helikopteret til 176.000 kroner, men bare sendte privatsjåføren for å hente henne i stedet.

Linda Victoria rister ikke på hodet av slike ting. Hun er vant til den typen mennesker. Men personlig er hun på et annet nivå.

– For meg handler det om å forstå følelsene og handlingene deres. Og jeg vil heller bli kjørt enn å ta toget. Det er samme situasjon, det er bare noen flere nuller på tallene i deres verden, ler hun.

Linda Victoria kunne også berolige sine klienter med at den ene, rette finnes, for det er hun selv et eksempel på.

Hun fant ham allerede da hun som 18-åring møtte Hans Christian på en Bryan Adams-konsert.

– Det har gitt meg visshet om at kjærlighet finnes, og det er et godt utgangspunkt for å hjelpe andre, sier hun.

Les også: Christian Ingebrigtsen om mobbingen som har satt uhelbredelige spor

Avhengig av luksus

Hun lykkes ofte. Linda Victoria hadde for eksempel en fransk klient med edelt blod som hadde vokst opp som «pappas lille prinsesse» og nå var i 50-årene. Foreldrene hadde gått bort, det samme hadde familieformuen.

– Men hun kjente bare til et liv med bobler og slott og så på verden som et eventyr, sier Linda Victoria.

– Hun kunne ikke annet enn å leve det livet. Så vi fant en mann som eide et slott i England, som han leide ut til arrangementer. Han trengte en livsledsager som var vant til å være vertinne, og det kunne også vår klient, fort­setter hun.

– Selv om de er voksne, vellykkede mennesker, er det ofte store egoer og adferdsmønstre å stri med.

Hele verden kjenner klientene

Hos Berkeley International var suksessraten høy. To tredjedeler av de som ble matchet sammen, ble til forhold som varte i minimum tre år.

– Jeg hadde klienter som hele verden kjenner til, men som jeg ikke kan navngi, sier Linda Victoria.

Hun vil imidlertid avsløre at den britiske skuespilleren Hugh Grant har benyttet seg av selskapets tjeneste, slik han selv har omtalt det i et ­intervju. Resten holder hun for seg selv.

.

Denne saken ble første gang publisert 18/05 2022, og sist oppdatert 24/06 2022.

Les også