Danby Choi

Avslører: Dette så du ikke på TV

Danby Choi etablerte seg som den skarpeste spilleren allerede i første episode. – Jeg måtte gå inn i en karakter, en rolle og et strategisk spill som var veldig utmattende å holde på i lengden, innrømmer mesterspilleren til Her og Nå.

<b>DANBY CHOI:</b> Det tok ikke lang tid, før «Subjekt»-redaktør Danby Choi forsto at «Spillet» var et sosial overlevelsesspill. – Jeg forsto med en gang hvordan jeg måtte legge fra meg personlig moral for å vinne «Spillet»
DANBY CHOI: Det tok ikke lang tid, før «Subjekt»-redaktør Danby Choi forsto at «Spillet» var et sosial overlevelsesspill. – Jeg forsto med en gang hvordan jeg måtte legge fra meg personlig moral for å vinne «Spillet» Foto: Svein Brimi
Publisert

Første sesong av «Spillet» har blitt den virkelig store snakkisen rundt kaffemaskinen denne våren. Deltakerne har vært gjenstand for både ris og ros i kommentarfeltene, og flere har blitt utsatt for grov netthets.

En av spillerne som utmerket seg allerede første episode, var «Subjekt»-redaktør Danby Choi (30).

– Det var en veldig morsom opplevelse og en psykisk påkjenning, må sies. For jeg måtte gå inn i en karakter, en rolle og et strategisk spill som var veldig utmattende å holde på i lengden, innrømmer mesterspilleren til Her og Nå.

Les også: Toller-Steffen fikk bakoversveis av Danby Choi

Deltar i «Spillet»

Der flere av deltakerne brukte tid på å forstå hva de var blitt en del av, catchet den kontroversielle medieprofilen kjapt at det dreide seg om et sosialt overlevelsesspill.

– Jeg forsto med en gang hvordan jeg måtte legge fra meg personlig moral inne på «Spillet». For meg var også dette et eksperiment og et fristed hvor det var lov til å oppføre seg helt jævlig som menneske, fordi det også er med på å skape «Spillet».

<b>MANIPULATOR:</b> – Flere ganger i i løpt av «Spillet» tar jeg selv initiativ og spør: «Hvem var det egentlig som sparka ut Anette i første episode?» vel vitende om at det var meg, ler Danby. 
MANIPULATOR: – Flere ganger i i løpt av «Spillet» tar jeg selv initiativ og spør: «Hvem var det egentlig som sparka ut Anette i første episode?» vel vitende om at det var meg, ler Danby.  Foto: TV 2

Det resulterte i at han sto bak årets mest sjokkerende utstemming, da Anette Hoff røk ut i første episode etter at deltakerne hadde blitt enige om å stemme blankt ...

– Jeg har vært litt bekymret for at dette kommer ut uten at folk skjønner at jeg spiller et spill. Kanskje noen tror jeg er sånn på ekte - det er en risiko når jeg spiller som jeg gjør. Men jeg tror og håper at publikum kommer til å forstå hvorfor jeg handler som jeg gjør, sier Danby, og trekker en parallell til hvordan han spiller også på hjemmebane.

– Når jeg spiller monopol med broren min, så er ikke jeg snill. Han skal gå konkurs, for å si det sånn. Når en vet at det er et spill og en lek, så er det helt greit, mener jeg.

Les også: (+) Jeg forsto ikke at han brukte hersketeknikk for å psyke meg ned. Til slutt skjønte jeg hva jeg var gift med

Lanserer podkasten «Taktikkeri»

Flere av realitydeltakerne innrømmer å ha blitt manipulert av Danbys taktikkeri.

Underveis opplevde også Danbys nærmeste allierte i huset, Victoria Skau (25), at Danby hadde siktet seg inn på seier. Det som ikke kom frem på TV, var at Victoria allerede dag to fryktet at hun hadde spolert vennskapet med Danby.

<b>BEHOLDT VENNSKAPET:</b> Danby Choi og Victoria Skau fant tonen på «Spillet»-settet, og har bevart vennskapet også utenfor realityboblen. Nå lager de podkast sammen!
BEHOLDT VENNSKAPET: Danby Choi og Victoria Skau fant tonen på «Spillet»-settet, og har bevart vennskapet også utenfor realityboblen. Nå lager de podkast sammen! Foto: Svein Brimi

– På dag to, da Victoria fant bildet av meg i den såkalte «gjemsel-konkurransen», ble hun livredd. Hun trodde jeg skulle bli skikkelig sint på henne, fordi det hindret meg i å vinne konkurransen. Og at jeg kom til å gå skikkelig etter henne, på grunn av det.

– Hun er så søt. Jeg er veldig glad i Victoria. Og jeg hadde aldri blitt sur på noen for å vinne over meg i en slik konkurranse! avslører Danby til Her og Nå.

Og vennskapet har bestått, skal vi tro de to «Spillet»-deltakerne. Nå lanserer de podkasten «Taktikkeri» sammen, hvor de skal prate om nettopp seersuksessen «Spillet».

– Victoria og jeg var utrolig gode til å hviske inne på Spillet-huset. Og det var mye av taktikkeriet vårt som ikke kom fram så tydelig. Det samme gjelder vennskapet vårt. I denne podkasten skal vi snakke om alt det som ikke kommer frem i Spillet, sier Danby i en pressemelding.

<b>«TAKTIKKERI»:</b> – I første episode snakker vi om Spillet fra episode 1-6. i andre episode begynner vi med ukentlige gjester. Vi skal selvfølgelig passe på å ikke spoile noe, skriver Danby Choi i en pressemelding.
«TAKTIKKERI»: – I første episode snakker vi om Spillet fra episode 1-6. i andre episode begynner vi med ukentlige gjester. Vi skal selvfølgelig passe på å ikke spoile noe, skriver Danby Choi i en pressemelding. Foto: TV 2

«Spillet» er per i dag det mest sette programmet på TV 2 Play noen gang, og i likhet med TV-seerne får Danby og Viktoria ikke nok. Etterhvert vil det også dukke opp spennende gjester i den rykende ferske podkasten.

– Det blir snakk om Spillet, det skitne spillet, lagspillet, solospillet, dolkingen i ryggen, ryktene, hetsen, og alt annet, også det hyggelige, rundt det å være med på årets mest sette reality.

«Spillet» sendes på TV 2 søndag kl. 20.00.


Denne saken ble første gang publisert 16/04 2024.

Les også