Chris Holsten

– Det er et udødelig minne

Chris Holsten og farfaren sjarmerte hele Norge da de spilte sammen i «Hver gang vi møtes». Tidligere i år gikk bestefaren bort, og artisten verdsetter nå den nære opplevelsen de delte enda mer.

<b>POPULÆR</b>: Chris Holsten er blitt en populær artist, og kan skilte med flere hitlåter. Denne høsten slipper han et nytt album, og tidligere i år fylte han 30 år.
POPULÆR: Chris Holsten er blitt en populær artist, og kan skilte med flere hitlåter. Denne høsten slipper han et nytt album, og tidligere i år fylte han 30 år. Foto: Morten Bendiksen
Sist oppdatert

– Dette arrangementet er viktig å være med på. Det er masse gode verdier med organisasjoner som Mot og Redd Barna. Verdikampen er et av høydepunktene i året.

– Og så hadde jeg det moro med fotball og den gode stemningen, sier Chris Holsten (30) til Her og Nå da vi møtte ham i forbindelse med Kjendiskampen under årets Norway Cup.

Det er imidlertid ikke helt tilfeldig at den populære artisten har deltatt flere ganger.

Chris er nemlig tidligere fotballspiller, og hadde livet tatt en annen retning kunne han fort ha blitt proffspiller. I tenårene spilte han for lokallaget Lillestrøm SK.

– Det er mange år siden, men i dag følte jeg meg litt fotballproff. Så går jeg tilbake til artistlivet i morgen.

– Jeg vil ikke si at jeg savner fotballen, men jeg savner litt den garderobekulturen man hadde etterpå. Når vi snakket sammen og det var god stemning. Men det holder med én gang i året, for jeg merker at jeg ikke er i så god form lenger, sier han lattermildt.

Les også: Tone Damlis samboer vakte oppsikt på rød løper: – Han er ute av drift

<b>NORWAY CUP</b>: Her og Nå møtte Chris under Norway Cup i august. Som MOT-ambassadør og tidligere fotballspiller er han et naturlig innslag i verdikampen.
NORWAY CUP: Her og Nå møtte Chris under Norway Cup i august. Som MOT-ambassadør og tidligere fotballspiller er han et naturlig innslag i verdikampen. Foto: Marius Gulliksrud

«Smilet i ditt eget speil»

Chris har på rekordtid blitt en av de største artistene her til lands, med flere hitlåter. Musikken hans er blitt strømmet over 165 millioner ganger, og i 2021 stakk han av med Spellemannsprisen i kategorien årets låt for «Smilet i ditt eget speil».

Det var imidlertid gjennom deltakelsen i TV 2-programmet «Hver gang vi møtes» i 2020 at Chris nådde et bredere publikum.

<b>TV-SUKSESS:</b> I 2020 nådde Chris et bredere publikum da han deltok i «Hver gang vi møtes» sammen med artistkollegaer.
TV-SUKSESS: I 2020 nådde Chris et bredere publikum da han deltok i «Hver gang vi møtes» sammen med artistkollegaer. Foto: Gisle Oddstad

Med sin egen farfar på trekkspill tolket de Odd Nordstogas vise «Ein farfar i livet». Duoen sjarmerte hele Norge og Chris er i dag takknemlig for opplevelsen han fikk dele med sin kjære bestefar.

– Det er et udødelig minne. Jeg vet at mange likte innslaget, men det var også fint for meg personlig og for familien. Det er noe man aldri glemmer. Farfar gikk bort tidligere i år, så det er heldigvis et nydelig minne vi har sammen, sier Chris.

Artisten skal gi ut et nytt album i løpet av høsten, noe han gleder seg til. Albumet «Bak en fasade», som kom ut i 2022, er blitt strømmet hele 80 millioner ganger allerede.

– Det er litt surrealistisk, for det er jo ikke lenge siden albumet kom ut. Det er virkelig drømmen til enhver artist, at det du lager skal bli tatt godt imot. At det skal nå flest mulig, og at folk kjenner seg igjen i musikken. Det er skikkelig gøy, forklarer han.

Les også: (+) Marion Ravn traff samboeren på Tinder: – Jeg følte at det ble for vanskelig å holde ham hemmelig nå som plata er ute

<b>SMELTET HJERTER:</b> Farfar og barnebarn spilte sammen for første gang. – Det var fint å hylle Odd Nordstoga sammen med farfar, sier Chris. 
SMELTET HJERTER: Farfar og barnebarn spilte sammen for første gang. – Det var fint å hylle Odd Nordstoga sammen med farfar, sier Chris.  Foto: Skjermdump

Storesøsteren Tessa

Chris har dessuten et ess i ermet når det gjelder musikken, nemlig søsteren Tessa. Søskenparet har et godt og nært forhold, og artisten har tidligere avslørt at hun er hans største fan og inspirasjonskilde.

Storesøsteren er sterkt utviklingshemmet, og Chris har sagt han aldri ville vært foruten henne. Tessa har dessuten et godt musikkøre, noe lillebror vet å benytte.

– Hun er en slags sil for meg når jeg lager låter. Hun elsker musikk, og så er hun veldig direkte og ærlig. Det synes jeg er fint. «Æsj, den likte jeg ikke. Denne liker jeg». Derfor lar jeg henne høre sangene først, før jeg tar dem med til plateselskapet.

<b>NÆRT FORHOLD:</b> Da Chris deltok i NRK-suksessen «Stjernekamp» i 2018, var storesøster selvsagt med for å heie. Samme år ga artisten ut sangen «Happy tears», som handler om Tessa.
NÆRT FORHOLD: Da Chris deltok i NRK-suksessen «Stjernekamp» i 2018, var storesøster selvsagt med for å heie. Samme år ga artisten ut sangen «Happy tears», som handler om Tessa. Foto: NRK

– Det er ikke alltid venner tør å si om det er sanger de ikke liker så godt, men hun gjør det. Hun er derfor en veldig fin indikator på om musikken er bra. Dessuten er søster min førsteprioritet, og må få låtene først, smiler Chris Holsten.

Denne saken ble første gang publisert 13/08 2023, og sist oppdatert 28/09 2023.

Les også