Cathrine FossumS AKTUELL MED NYE TV-OPPDRAG:

– Jeg kan få hjertesorg over at tiden har gått så fort. Disse årene, hvor ble de av?

Cathrine Fossum prioriterer gladelig bort en del andre ting for å være sammen med barna.

<b>RASTLØS:</b> Jeg skulle ønske jeg var mindre rastløs – at jeg var flinkere til å slappe ordentlig av. Jeg hviler nok for lite, sier Cathrine med et smil.
RASTLØS: Jeg skulle ønske jeg var mindre rastløs – at jeg var flinkere til å slappe ordentlig av. Jeg hviler nok for lite, sier Cathrine med et smil. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

– Jeg har aldri sett så mange mennesker her, sier Cathrine Fossum (44) til Her og Nå, og speider utover folkehavet i idylliske Hvervenbukta i Oslo.

Det myldrer av mennesker som vil nyte den solfylte dagen ved sjøen. Cathrine vet hva hun snakker om – hun besøker Hvervenbukta året rundt, gjerne flere dager i uken.

Men når hun legger på svøm en kald januarmorgen, er det ingen rift om plassene i sanden. I over ti år har hun badet opptil flere ganger i uken, sommer som vinter.

– Det er et energigivende lite avbrekk som krever lite for å gjennomføre, men som gir positiv energi, endorfiner og en god følelse. Jeg er ikke så opptatt av hva det gjør med kroppen – jeg er mest opptatt av hva det gjør for meg, sier hun entusiastisk.

<b>   SØNNEN MAGNUS:</b> – Det kuleste med mamma er at hun ler veldig mye av det jeg sier, sier sønnen Magnus til Her og Nå.
SØNNEN MAGNUS: – Det kuleste med mamma er at hun ler veldig mye av det jeg sier, sier sønnen Magnus til Her og Nå. Foto: Svein Brimi

Ny programleder i «Sommerhytta»

Født: 28. november 1977

Alder: 44 år

Yrke: Nyhetsanker og programleder

Ektefelle: Anders Hovdan

Barn: Magnus (10) og Maria (12)

Se mer

44-åringen fra Oslo er først og fremst kjent som nyhetsanker i TV 2. Hun var med allerede da TV 2 lanserte Nyhetskanalen i 2007. Etter hvert fikk hun også lede andre programmer på kanalen og hun har vært innom både «God morgen Norge» og «Åsted Norge».

I mai i år kom nyheten om at Cathrine overtar som programleder for neste sesong av den konkurransedrevne seersuksessen, «Sommerhytta». Men hennes faste base forblir i nyhetene.

<b>SOMMERHYTTA 2023:</b> Når Her og Nå møter Cathrine er hun godt i gang med innspillingen av neste sesong av «Sommerhytta». – Det er et privilegium å få lov til å være programleder for den neste sesongen, sier Cathrine. Her er hun sammen med ekspertene i programmet, Aina Sollie Steen, Finn Schjøll og Lars Fossum.
SOMMERHYTTA 2023: Når Her og Nå møter Cathrine er hun godt i gang med innspillingen av neste sesong av «Sommerhytta». – Det er et privilegium å få lov til å være programleder for den neste sesongen, sier Cathrine. Her er hun sammen med ekspertene i programmet, Aina Sollie Steen, Finn Schjøll og Lars Fossum. Foto: Instagram

– Jeg er en potet i TV 2-systemet, sier hun og ler.

Når vi møter Cathrine er også den ti år gamle sønnen Magnus med. Magnus er ingen isbader, så den deilige temperaturen og utsiktene til sommerens første bad var forlokkende.

Hvordan er Cathrine som mamma?

– Hun er en kjempebra mamma. Hun er snill, morsom og er med på mye. Men det kuleste med mamma er at hun ler veldig mye av det jeg sier, sier Magnus.

– Vi er like typer du og jeg – vi liker mye av det samme, sier Cathrine og stryker sønnen kjærlig over håret.

Magnus har også en storesøster, Maria (12). For Cathrine er barna det viktigste i verden. De skal alltid komme først, så når tiden blir knapp er det Cathrines egne hobbyer som må vike.

– Jeg er opptatt av å tilbringe tid med barna. Nå som det er velfylte dager i forbindelse med filmingen av «Sommerhytta», prioriterer jeg vekk en del ting for å være sammen med dem.

Les også: Sommerhytta vinnerne 2022: – Jeg knakk fullstendig sammen

<b>STOLT MAMMA:</b> – Barna mine er så fine folk. Hvordan har du det mamma? Kan de spørre. Det er bare en enorm og utømmelig kjærlighet som jeg er så takknemlig for å ha i livet mitt, sier hun til Her og Nå. Her er hun sammen med sønnen Magnus.
STOLT MAMMA: – Barna mine er så fine folk. Hvordan har du det mamma? Kan de spørre. Det er bare en enorm og utømmelig kjærlighet som jeg er så takknemlig for å ha i livet mitt, sier hun til Her og Nå. Her er hun sammen med sønnen Magnus. Foto: Svein Brimi

Trener mot New York Marathon

Men at barna kommer først betyr ikke at Cathrine glemmer seg selv. Hun prioriterer også å være sosial med venner. Hun bader og trener mot New York Marathon som går av stabelen i november i år.

– Selv om man er mor, tror jeg det er viktig å huske på hvem man er som person. Det er naturlig at jeg gjør mine ting. Hvis man skal ha det bra mener jeg det er nødvendig å ha hobbyer og gjøre ting man liker. Det går med mye tid til å være mamma, men jeg er også fremdeles Cathrine, understreker 44-åringen.

Det er kanskje heller ikke så dumt å ha hobbyer og egne interesser. Spesielt når barna blir større og ikke alltid har foreldrene øverst på prioriteringslisten lengre. Stadig oftere må de se seg slått av kule aktiviteter eller gode venner. Men familiens kjærlighet for hverandre består.

– Jeg kan få hjertesorg over at tiden har gått så fort. Disse årene, hvor ble de av? Barna er heldigvis fortsatt veldig kosete, og vi er flinke til å fortelle hvor mye vi elsker hverandre. De er simpelthen de varmeste, fineste, klokeste små menneskene jeg vet om. Det at de skal bli store og flytte ut en gang, det orker jeg ikke å tenke på, sier hun.

Les også: (+) Er vi for aktive i helgene, og bør vi være mer hjemme med barna?

<b>BADER ÅRET RUNDT:</b> Cathrine elsker å bade, uansett årstid. – Å bade på vinteren og sommeren er to vidt forskjellige aktiviteter – jeg liker begge, sier Cathrine til Her og Nå.
BADER ÅRET RUNDT: Cathrine elsker å bade, uansett årstid. – Å bade på vinteren og sommeren er to vidt forskjellige aktiviteter – jeg liker begge, sier Cathrine til Her og Nå. Foto: Svein Brimi

Sliter med fobier

Cathrine spør stadig sønnen om det går fint med ham, hun skryter av hvor tålmodig han er.

Beskrivelsen hun gir oss underveis, av seg selv som hønemor, passer godt. Når det trengs, bedyrer hun at løvemor kan komme frem.

Mor og sønn har flere planer for dagen. 44-åringenes timeplan er i dag, som de fleste andre dager, full.

– Jeg skulle ønske jeg var mindre rastløs – at jeg lettere fant ro og var flinkere til å slappe ordentlig av. Jeg er en person i mye bevegelse. Jeg hviler nok for lite, men det jobber jeg med å bli flinkere til. Men jeg er redd det blir en livslang prosess å lande i seg selv og ha mindre avtaler. For samtidig liker jeg jo at det skjer ting – det berømte tveeggede sverdet? spør hun retorisk med et smil.

Hele livet har fobier vært en trofast følgesvenn, blant annet klaustrofobi. I dag føler programlederen at hun nesten er kvitt den. Så selv om Cathrine ikke tar det roligere i livet, kjenner hun seg roligere på innsiden.

– Jeg er mindre engstelig enn jeg var. Jeg kan være redd for at barna skal havne i situasjoner hvor jeg ikke kan passe på dem, men jeg er ikke så redd for meg selv, oppsummerer hun fornøyd.

Les også: «I all verden», tenker Wenche fra God morgen Norge idet navnet leses opp over høyttaleranlegget … «Er det en som heter det samme som meg?»

<b>   ISBADER:</b> For mer enn ti år siden oppdaget Cathrine isbading. – Det gir meg overskudd og en enorm glede i hverdagen, sier hun.
ISBADER: For mer enn ti år siden oppdaget Cathrine isbading. – Det gir meg overskudd og en enorm glede i hverdagen, sier hun. Foto: Instagram

Deltaker i «Forræder»

Men 2022 er neppe året hvor timeplanen blir mindre fullpakket. For i år kan vi også se Cathrines realitydebut i TV 2s nye storsatsing «Forræder». Under innspilling flyttet Cathrine og 19 andre kjendiser inn i en villa i Sandefjord hvor de måtte løse en rekke oppdrag og utfordringer.

– Jeg sa ja fordi det var noe nytt, og hørtes ut som et spennende og gøy konsept. For meg som elsker å møte nye mennesker, var det utrolig forfriskende å få treffe så mange jeg normalt sett aldri ville truffet. Det var en utrolig fin gjeng, og en heftig opplevelse som gjorde inntrykk på alle.

<b>   FORRÆDER DELTAKERE:</b> Til høsten kan vi se Cathrine i TV 2s nye storsatsing «Forræder». Disse 20 kjendisene får vi se på skjermen. Mads Hansen (foran) er programleder.
FORRÆDER DELTAKERE: Til høsten kan vi se Cathrine i TV 2s nye storsatsing «Forræder». Disse 20 kjendisene får vi se på skjermen. Mads Hansen (foran) er programleder. Foto: TV 2

Cathrine liker ikke å miste kontrollen og derfor var det kanskje ekstra utfordrende å ikke vite hva hun gikk til. Men det hun fryktet aller mest var at følelsesmennesket Cathrine skulle ta overhånd.

– Hun var absolutt til stede der inne, ler hun og presiserer:

– Jeg er veldig følsom og blir følelsesmessig engasjert i mennesker. Jeg slipper folk lett inn i hjertet mitt. Sånn er jeg som menneske.

Før «Forræder» kommer på TV til høsten, og etter at de ti ukene med innspillingen av neste sesong av «Sommerhytta» er avsluttet, tok Cathrine og familien en velfortjent og etterlengtet sommerferie.

Dette sa hun om ferieplanene da intervjuet ble gjort før sommeren:

– Vi skal kjøre til Frankrike. Vi har leid et hus sammen med et veldig godt vennepar. Vi skal til innlands-Frankrike. Der skal vi ligge ved bassenget, spise baguetter og croissanter og leve livets glade dager. Det gleder vi oss utrolig mye til, avslutter Cathrine før hun og Magnus skynder seg av gårde for å bade.

Denne saken ble første gang publisert 05/09 2022, og sist oppdatert 05/09 2022.

Les også