MGP-aktuelle Benedicte Adrian

– Jeg er lykkelig for at jeg traff Anders

Benedicte Adrian fylte nylig 60 år. Nå gjør hun comeback i «Melodi Grand Prix».

<b>MISTRA</b>: – Jeg er en gammel fan av Benedicte. Det er hyggelig å bringe Benedicte tilbake til MGP-scenen, sier Anders Odden i MISTRA.
MISTRA: – Jeg er en gammel fan av Benedicte. Det er hyggelig å bringe Benedicte tilbake til MGP-scenen, sier Anders Odden i MISTRA. Foto: NRK
Sist oppdatert

– Når man blir eldre, har man mer tid, men samtidig opplever jeg at livet går veldig fort, sier Benedicte Adrian (60) til Her og Nå og smiler.

Vi møter artisten i forbindelse med NRKs presentasjon av årets deltagere i MGP. Det blir jubel i salen når programlederne Marion Ravn (39) og Fredrik Solvang (46) introduserer Benedictes comeback på MGP-scenen.

Det er 40 år siden den legendariske duoen Dollie de Luxe, som besto av Benedicte og Ingrid Bjørnov (60), representerte Norge i Eurovision Song Contest.

Les også: Eli Kristin Hanssveens ektemann døde: – Han ville elsket at jeg deltar i MGP

<b>COMEBACK</b>: Benedicte Adrian er glad for å være tilbake i «Melodi Grand Prix»-sirkuset. – Det føles godt. Jeg er ikke nervøs, men det kribler litt i magen, sier hun.
COMEBACK: Benedicte Adrian er glad for å være tilbake i «Melodi Grand Prix»-sirkuset. – Det føles godt. Jeg er ikke nervøs, men det kribler litt i magen, sier hun. Foto: Jørn Grønlund

MISTRA

I år har Benedicte slått seg sammen med heavy metal-musikeren Anders Odden (51). Tospannet har gitt seg selv navnet MISTRA. Det er ikke bare makkeren som er en annen i dag, livet er også et annet enn det var i 1984.

– Jeg føler at tiden har begynt å tikke høyt, akkurat som en slags bombe. Jeg har så mye jeg skal gjøre før jeg skal sette meg ned og bli gammel. Jeg har blitt mer bevisst på at jeg må leve hver dag.

– Man kan ikke gjøre som Wenche Myhre synger, å vente til man blir 66 med å gjøre som man vil! Er du gæren? fastslår Benedicte.

<b>SUPER-DUO:</b> Benedicte og Ingrid Bjørnov samarbeidet i en årrekke. De skrev og fremførte operamusikalen, «Witch Witch». Musikalen ble hyllet i Norge, men fikk totalslakt på Londons West End. 
SUPER-DUO: Benedicte og Ingrid Bjørnov samarbeidet i en årrekke. De skrev og fremførte operamusikalen, «Witch Witch». Musikalen ble hyllet i Norge, men fikk totalslakt på Londons West End.  Foto: NTB

I 1984 representerte Dollie de Luxe Norge med sangen «Lenge leve livet», og det er nettopp et langt liv den nybakte 60-åringen håper på.

– Det føles flott å bli 60 år, men jeg har lovet mine barn å leve til jeg blir minst 100. Derfor må jeg også ha en del å gjøre, jeg kan ikke sitte de neste 40 årene og kjede meg, sier Benedicte og ler.

Les også: (+) Liv Ullmann og Kari Simonsen: – Vi er de eneste som er igjen

<b>DOLLIE DE LUXE:</b> Ingrid Bjørnov og Benedicte etter seieren i «Melodi Grand Prix» i 1984 med låten «Lenge leve livet».
DOLLIE DE LUXE: Ingrid Bjørnov og Benedicte etter seieren i «Melodi Grand Prix» i 1984 med låten «Lenge leve livet». Foto: NTB

Dette betyr sangen

Samarbeidet med heavy metal-pioneren Anders er ganske ferskt, men på kort tid har de produsert et album sammen og oppdaget at de har mer enn én ting til felles. Det nye albumet lanseres i slutten av januar.

– Jeg er lykkelig for at jeg traff Anders. Vi ble sittende en kveld og prate om litt løst og fast, og det var da vi fant ut at vi ikke er så forskjellig som folk kanskje tror.

– Jeg har innsett at det meste i livet er helt opp til meg. «The sky is the limit». Det er ingen grenser for hva man kan gjøre. Du må tørre å vise hvem du er og gjøre det du selv liker, mener Benedicte.

MISTRAs bidrag har det klingende navnet «Waltz Of Death», som betyr dødsvalsen. Men sangen er ikke så morbid som tittelen kan antyde. Som bidraget i 1984, handler denne sangen også om livet.

– Det er en låt som handler om hvor skjørt livet er. Vi som har levd en stund har kjent på det. Det er nå vi lever, og vi kan gjøre de tingene vi elsker. Musikk går aldri ut på dato, selv om du blir eldre. Du får bare litt dårligere tid!

Denne saken ble første gang publisert 26/01 2024, og sist oppdatert 26/01 2024.

Les også