«Bloggerne»-aktuelle Aurora Gude

Bærer fortsatt på sorgen: – Det er jo superhelten din som bare blir borte

TV-profil Aurora Gude var kun ti år gammel da faren hennes døde.

<b>AURORA GUDE: </b>Aurora Gude er for første gang med i TV-serien «Bloggerne» på TV 2. Her åpner hun opp om både dating-livet og oppveksten,
AURORA GUDE: Aurora Gude er for første gang med i TV-serien «Bloggerne» på TV 2. Her åpner hun opp om både dating-livet og oppveksten, Foto: Svein Brimi
Publisert

I den 19. sesongen av «Bloggerne» som nå ruller over TV-skjermen, får vi møte TV-personligheten Aurora Gude (31). Hun er best kjent fra «Paradise Hotel», «Charterfeber» og nylig «Farmen kjendis».

I hennes første sesong av «Bloggerne» får vi et innblikk i livet hennes i Lier, og følger henne gjennom en dating-prosess.

– Jeg har vært veldig heldig, for det er veldig mange av de andre som ikke har hatt det så gøy, mens livet mitt har heldigvis vært en fest. Det har kanskje vært mye følsomt og pinlig, men ingen livskriser heldigvis, forteller Aurora Gude til Klikk.no på pressedagen til «Bloggerne».

Hun forteller videre at hun både gleder og gruer seg til å se seg selv på TV-skjermen.

– Jeg gruer meg til veldig mye. Jeg fungerer sånn at jeg har veldig mye humor selv om jeg er seriøs, så jeg gruer meg litt til å se en alvorsprat jeg har med en venn. Jeg husker ikke halvparten av hva vi sa, sikkert fordi det var mye adrenalin og tanker, men jeg er redd for at jeg virker litt ufølsom der.

– Ellers gleder jeg meg til å se meg selv ri hest. Det er noe jeg ikke har delt så mye av tidligere. Det blir også veldig gøy å se hvordan livet mitt ser ut fra utsiden, for det har jeg aldri sett før, forteller Gude.

<b>BLOGGERNE</b>: Denne høsten ser du denne gjengen på TV-skjermen: Aurora Gude, Marna Haugen, Alexandra Joner, Linnea Løtvedt, Amalie Olsen og Sofie Karlstad (ikke med på bilde).
BLOGGERNE: Denne høsten ser du denne gjengen på TV-skjermen: Aurora Gude, Marna Haugen, Alexandra Joner, Linnea Løtvedt, Amalie Olsen og Sofie Karlstad (ikke med på bilde). Foto: Svein Brimi

Du kan se «Bloggerne» her på TV 2 Play. Programmet sendes hver mandag til onsdag til og med 27. september.

Les også: Livet til «Bloggerne»-profil tar en uventet vendin

Deltok i «Farmen Kjendis»

I denne sesongen deler også Aurora sine erfaringer etter å ha deltatt i det populære TV-programmet «Farmen Kjendis».

– Nå som det har senket seg litt så syntes jeg farmen var morsomt å oppleve, og jeg ble veldig glad i å være der, men Torpet var derimot helt grusomt, forteller hun.

Hun mottok også en del reaksjoner etter å ha deltatt i programmet.

– Av en eller annen grunn så snakket jeg veldig mye om eldre folk mens jeg var på Farmen, og brukte mye humor rundt at folk var eldre. Så slo den humoren litt feil.

– Folk trodde jeg mente alt jeg sa som egentlig bare var tull, som for eksempel at Jan Tore Kjær har vært i krigen. Alle burde jo skjønne at jeg tuller, men folk tok det veldig på alvor. Det ble mye misforståelser og mange stygge meldinger, så jeg ble helt utslitt av situasjonen, forteller hun.

<b>FARMEN KJENDIS</b>: Eli Kari Gjengedal og Ingeborg Myhre møtte opp med rulatorer på premiere-festen til Farmen Kjendis.
FARMEN KJENDIS: Eli Kari Gjengedal og Ingeborg Myhre møtte opp med rulatorer på premiere-festen til Farmen Kjendis. Foto: Espen Solli / TV 2

Selv om innboksen hennes stort sett besto av negative meldinger i tiden etter deltakelsen, prøver Aurora å fokusere på det positive.

– Når du er i den bransjen her så kan du ikke bry deg om at Pål i Geiranger sier at du er et dårlig menneske, du kan ikke henge deg opp i det. Jeg har det jo kjempegøy med alle disse tingene, og det er jo det viktigste på en måte, forteller Gude.

Les også: Marna Haugen om sin nye kjæreste: – Som å være kjæreste med batman

Mistet faren sin til kreft

Vi får også et innblikk i oppveksten til Aurora. Da hun kun var ti år gammel, døde faren av lungekreft. Dette gjorde tiden svært tøff for henne.

– Jeg synes det er veldig viktig å snakke om sånne ting. Når du er ti år og mister faren din, så var det i mitt tilfelle sånn at jeg ikke kunne snakke med noen av barna på skolen, siden de ikke hadde opplevd det samme.

<b>AURORAS FAR: </b>Pappaen til Aurora fikk uhelbredelig kreft, og gikk bort da hun kun var ti år gammel.
AURORAS FAR: Pappaen til Aurora fikk uhelbredelig kreft, og gikk bort da hun kun var ti år gammel. Foto: Privat

– Det gjorde at jeg følte meg ekstremt ensom som barn, siden jeg ikke kunne snakke med noen om alle følelsene som jeg hadde på innsiden. Da føler du at du er annerledes, rar og utenfor, forteller hun.

Gude forteller at hun gjennom store deler av barndommen følte seg utenfor siden hun ikke hadde noen å relatere til.

– Andre barn tenker på at de skal spise taco til middag i morgen, mens jeg lurte på hva som er meningen med livet og hvorfor dette skjedde med meg. Så de har ikke samme tankene som deg, og det blir vanskelig å føle at man er en del av et fellesskap.

– Det ble en stor sorg som jeg fortsatt bærer på. Det er jo superhelten din som bare blir borte, forteller hun.

Les også: (+) Bare én måned etter mamma døde, gjorde pappa noe jeg aldri kommer til å tilgi

Hver dag er en fest

Hvordan har det preget deg?

– Jeg føler det har formet meg ekstremt. Det har jo gjort at jeg har blitt en veldig rar person, ler hun. Det er jo fakta, for det går på at jeg har måttet lære meg at livet ikke er en dans på roser.

– Barn opplever som regel ikke noe alvorlig før det er voksent, men jeg lærte veldig tidlig at livet er kort og sårbart. Det har gjort at jeg har lært meg å leve rett og slett, og at hver dag skal være en fest, forteller hun.

<b>OPPVEKST</b>: Aurora vokste opp på Holmestrand i Vestfold. Hun briker oppveksten sin som fin og fylt med kjærlighet.
OPPVEKST: Aurora vokste opp på Holmestrand i Vestfold. Hun briker oppveksten sin som fin og fylt med kjærlighet. Foto: Privat

Gude er likevel positiv til det meste, og forteller at hendelsen har gikk henne perspektiv på livet.

– Det fine med det er at jeg ikke synes at vanlige problemer er store problemer. Det skal mye til før jeg kjenner 'ånei, hvorfor skjer det her med meg?' Som for eksempel hvis jeg har hatt brudd i en relasjon, så klarer jeg å akseptere at det går over.

– Livet kommer til å spytte på deg en million ganger, men det er når du ikke kommer deg opp igjen og vet at det ikke er en løsning at det virkelig er vondt. Så du får perspektiv, forteller hun.

Les også: Alexandra Joner om bruddet med milliardær-kjæresten

Søndag er «date-dag»

«Bloggerne»-profilen åpner seg også opp om dating-livet i denne sesongen.

– Før jul datet jeg veldig, veldig mye. Jeg har derfor et godt datingtips, som er at man bør date fordi det er morsomt og ikke ta det for seriøst. Det er da du møter de som er bra, forteller Gude.

Gude har tidligere fortalt at søndag er «date-dag», og har opplevd flere spennende opplevelser på datene sine.

– En gang så var jeg på en date som virket som et intervju, hvor han bare satt å stilte spørsmål om hvordan det var å være med på de ulike TV-programmene. I tillegg var han catfish, men jeg fikk god mat så jeg sto i det.

– En annen gang var det en som prøvde å kysse meg etter 40 minutter da vi skulle si hadet. Det var bare et kjapt glass vin også rett på, så det var grusomt, forteller hun.

Les også: (+) – Er jeg rar som er ferdig med menn i midten av 40-årene?

<b>TV-PERSONLIGHET:</b> Aurora Gude ble kjent da hun vant Paradise Hotel i 2014. Siden har hun deltatt i flere TV-programmer.
TV-PERSONLIGHET: Aurora Gude ble kjent da hun vant Paradise Hotel i 2014. Siden har hun deltatt i flere TV-programmer. Foto: Svein Brimi

Daten Aleksander

Gude kommer med følgende dating-tips og regler:

– En av reglene er å aldri møtes hjemme de tre til fem første gangene. Sørg for at dere drar på restaurant, får en god middag og litt vin, så går det bra uansett, selv om han ikke er din type! Da har man det hyggelig, og slipper å bli utsatt for å bli klådd, forteller hun.

– Selv merket jeg at så fort jeg ikke tok datingen min seriøst, så møtte jeg så mange bra folk. Da var jeg meg selv, og det smitter over på det andre menneske. Hvis du er litt usikker og nervøs så møter du bare fæle folk som kan utnytte deg.

– Det beste er jo at man overvinner en frykt. Det er veldig mange som er redde for å gå på date, men jeg ble sånn oi, dette er jo kjempegøy! Selv er jeg veldig glad i mennesker, så det er bare å stille opp på den daten. Ta en tequila-shot først hvis du må det, bare du drar, råder Aurora.

Det er spesielt en mann vi får møte i programmet som Aurora liker godt. Han heter Aleksander, og Gude var usikker på om hun ønsket å ta med TV-seerne på datingreisen. Hun ønsker ikke å røpe hvordan forholdet til Aleksander ender, og om hun fortsatt er singel i dag.

– Dere får vente å se!, avslutter hun.

Denne saken ble første gang publisert 21/09 2023.

Les også