Alexandra Joner

Alexandra Joner om bruddet med milliardær-kjæresten

Livet har ikke vært en dans på roser for den vakre artisten etter bruddet med finanskjæresten Runar Vatne. Men nå er Alexandra Joner på et bedre sted, og er aktuell i både «Skal vi danse» og «Bloggerne» denne høsten.

<b>ALEXANDRA JONER: </b>Alexandra Joner har en allsidig karriere som TV-profil, artist og influenser. Hun har også deltatt i Melodi Grand Prix to ganger.
ALEXANDRA JONER: Alexandra Joner har en allsidig karriere som TV-profil, artist og influenser. Hun har også deltatt i Melodi Grand Prix to ganger. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

Artist Alexandra Joner (33) slo gjennom som deltaker i «Dansefeber» i 2007. Siden har hun jobbet som både influenser, sanger og danser, og i år er hun også aktuell med både «Bloggerne» og «Skal vi danse».

– Dette er 100 prosent høstens distraksjon, og jeg skal kose meg så hardt med denne distraksjonen. Det var også en av grunnene til at jeg sa ja til å delta.

– Da har jeg et prosjekt som jeg vet jeg kommer til å kose meg med, og som jeg kan glede meg til denne høsten. Da slipper jeg å deale så mye med indre tanker og følelser, forteller en smilende Alexandra Joner (33) til Her og Nå.

Les også: Livet til «Bloggerne»-profil tar en uventet vending

Tidligere danser

Hun er spent på dansingen, men starter ikke helt på scratch. Alexandra begynte med hip hop-dans som ung, og startet karrieren som danser for artist Mira Craig som 16-åring.

Å gå tilbake til danserøttene, synes 33-åringen er spennende.

– Jeg ønsker å finne tilbake til gammel danseglede. Jeg har ikke danset på denne måten siden jeg var 19 år. Dessuten synes jeg pardans er utrolig gøy, det er noe jeg er ivrig på å lære meg.

<b>SKAL VI DANSE</b>: Alexandra Joner og dansepartner Ole-Thomas Hansen er klare for å sjarmere publikum med heftige rytmer i høst.
SKAL VI DANSE: Alexandra Joner og dansepartner Ole-Thomas Hansen er klare for å sjarmere publikum med heftige rytmer i høst. Foto: TV 2

– Nå får jeg en gyllen mulighet til å komme meg gjennom alle dansestiler, med en ordentlig trener. Og selvfølgelig, jeg har også personlige grunner til å være med. Jeg tror dette blir gøy, meddeler hun.

Les også: Dette er deltakerne i «Skal vi danse» 2023: – Fullstendig galskap at jeg er med

Bruddet med Runar Vatne

Alexandra er åpen om at hun har vært gjennom en vanskelig tid etter bruddet med finansmannen Runar Vatne (49).

I mars ble det kjent at paret hadde gått fra hverandre, etter 11 år sammen. Bruddet med milliardæren fikk mye oppmerksomhet i mediene, noe som ikke bare var enkelt for Joner.

– Da var det bare å gjemme seg. Men man prøver å gjøre det beste ut av det når man er en offentlig person.

– Nå har jeg fått det litt mer på avstand, og det er lettere enn da jeg satt midt i det. For det var verst da jeg satt i det og følte at hele verden skulle rase sammen, forklarer hun.

På spørsmål om det var vanskelig å dele opplevelsen med offentligheten, sier Alexandra at hun vurderte å holde det privat.

– Jeg var midt i siste sesong av «Bloggerne». Først tenkte jeg, «Skal jeg lyve og late som om det ikke har skjedd noe?» Men det var helt umulig. Det gikk ikke. Så jeg måtte ta et standpunkt i livet, og det var å dele at jeg gikk gjennom et brudd, og kjærlighetssorgen. Og nå går det mye bedre, forteller hun.

<b>RUNAR VATNE</b>: Etter 11 år sammen tok kjærligheten slutt for Alexandra og milliardærkjæresten Runar Vatne. Her er paret i 2018.
RUNAR VATNE: Etter 11 år sammen tok kjærligheten slutt for Alexandra og milliardærkjæresten Runar Vatne. Her er paret i 2018. Foto: Geir Olsen/VG

– Jeg kom meg på en måte ikke foruten, siden i tre måneder av livet så lå jeg bare i sengen og gjorde ingenting bortsett fra å gråte. Så da tenkte jeg at de bare måtte være med på det her, ellers kan jeg jo bare si hadebra til den kontrakten og si opp jobben min på en måte, forteller Joner til Klikk.no på pressedagen til «Bloggerne».

Hun forteller også hun at hun gruer seg til å se bruddet på TV.

– Jeg gruer meg til mye av det med bruddet. Det er jævlig mye grining fra min side i år, så det blir jo interessant å gjenoppleve.

– Det er jo det jeg gruer meg mest til, å gjenoppleve det, for da tipper jeg at følelsene kommer tilbake. Men de fleste kan jo kjenne seg igjen i et samlivsbrudd, så jeg håper jo at det kan hjelpe folk, forteller hun.

Les også: (+) Jeg forsto aldri hvorfor Kjell ikke ville gifte seg med meg. I dag vet jeg at jeg var forferdelig naiv

Slaktet av Merete Lingjærde

I «Skal vi danse» får Alexandra et gjensyn med dommer Merete Lingjærde (61). I 2007 var artisten deltager i TVNorge-programmet «Dansefeber», der Merete var dommer.

Den da 16 år gamle Alexandra fikk slakt av den strenge dommeren for sine salsarytmer.

– Der og da var det selvfølgelig kjipt at jeg ikke fikk til salsaen. Men i dag håper jeg at jeg lærer bedre, fordi jeg er blitt eldre.

– Når du er 16 år og blir kritisert, tar du det personlig; det blir altoppslukende. Så går det bra igjen etter en uke. Men Merete og jeg har begravet «stridsøksen» for lengst. Det er ingen krig lenger, sier hun lattermildt.

<b>DANSEFEBER</b>: Alexandra (t.v.) sammen med venninnen Mona Berntsen under deltagelsen i «Dansefeber». De jevngamle tenåringene var på samme tid dansere for artist Mira Craig.
DANSEFEBER: Alexandra (t.v.) sammen med venninnen Mona Berntsen under deltagelsen i «Dansefeber». De jevngamle tenåringene var på samme tid dansere for artist Mira Craig. Foto: Paal Audestad/NTB

Opplevelsen i «Dansefeber» er for lengst historie, og Alexandra er tryggere i seg selv etter mange år i underholdningsbransjen. 33-åringen trives med å ha mange baller i luften, både artist og TV-profil.

– Jeg koser meg med at hverdagen er så forskjellig. Jeg føler at alle disse delene har noe med underholdning å gjøre og, «I love to entertain people», smiler hun røper at hun fortsatt har mange ambisjoner.

– Jeg har en drøm om å kanskje bli programleder en dag. Men akkurat nå fokuserer jeg på dans, dans, dans.

Les også: Merete Mørk Lingjærde: – Jeg har aldri vært så langt nede før

«Bloggerne» på TV 2

I «Bloggerne» denne høsten får vi følge artistens gjøren og laden – med god drahjelp fra hennes kjære mamma Barbara Joner.

– Forholdet mitt til mamma er veldig fint. Vi koser oss og ler. Akkurat nå passer hun også hunden min ekstremt mye siden jeg er så mye på jobb, så nå er mommo ansatt på fulltid, forteller hun.

<b>BARBARA</b>:: Mamma er Alexandras store støtte i livet. Barbara, som er fra Cuba, er ofte å se i TV-serien «Bloggerne». Her fra en scene i realityserien.
BARBARA:: Mamma er Alexandras store støtte i livet. Barbara, som er fra Cuba, er ofte å se i TV-serien «Bloggerne». Her fra en scene i realityserien. Foto: TV 2

Fansen av «Bloggerne» får et unikt innsyn i det gode forholdet mellom mor og datter. I fjor kunne seerne bevitne at Alexandra kjøpte et hus til sin kjære mamma – til den nette sum av 4,4 millioner kroner, ifølge VG.

– Mamma er så søt, og sier alltid at jeg kommer til å «naile» det. Hun heier hele tiden. Jeg synes det er veldig hyggelig å ha henne med i serien. Mamma er mamma, og hun er jo den hun er. At jeg har klart å lure henne med meg på TV, det er jeg veldig fornøyd med. Da kan alle andre se hvor gøyal hun er.

– Mamma støtter meg i alt hele tiden. Hun gir meg masse råd, stort sett når jeg ikke spør. Da kommer rådene på løpende bånd, smiler Alexandra Joner.

Joner forteller også at moren har vært en stor støttespiller gjennom bruddet.

– Mamma er jo en helt, så hun flyttet inn med en gang. Hun bodde hos meg i omtrent tre uker tror jeg, før jeg begynte å ha det bedre og sa at hun kunne reise hjem igjen. Kanskje hun bodde der i fire uker forresten, for hun brukte litt tid på å komme seg ut igjen også, ler Joner.

Denne saken ble første gang publisert 25/08 2023, og sist oppdatert 25/08 2023.

Les også