Aleksander Aamodt Kilde på catwalken i Milano

Debuterte som modell: – Det var en surrealistisk opplevelse

Alpinisten Aleksander Aamodt Kilde følte at det var helt surrealistisk å gå modell for Hugo Boss på catwalken under moteuken i Milano.

<b>PÅ CATWALKEN:</b> Aleksander Aamodt Kilde byttet ut skidress med dressbukser, jakke, slips og stresskoffert i Milano. – Jeg vil jo kalle dette en office look. Men den er både stilig og sporty også. Jeg tror faktisk jeg kunne gått sånn her til vanlig, sier han til KK.
PÅ CATWALKEN: Aleksander Aamodt Kilde byttet ut skidress med dressbukser, jakke, slips og stresskoffert i Milano. – Jeg vil jo kalle dette en office look. Men den er både stilig og sporty også. Jeg tror faktisk jeg kunne gått sånn her til vanlig, sier han til KK. Foto: David M. Benett/Max Cisotti/Dave Benett/Getty Image
Publisert

Neste uke er det verdenscup-
åpning i alpint i Sölden i Østerrike. Aleksander Aamodt Kilde (31) har hatt en lang oppkjøring med blant annet en måned på ski i fjellene i Chile.

I september gikk han imidlertid ut av komfortsonen og prøvde noe helt nytt, nemlig å gå som modell på catwalken under moteuken i Milano i Italia.

Catwalk i Milano

Alpinisten fra Bærum samarbeider med klesmerket Hugo Boss, og den tyske klesgiganten inviterte Aleksander til å gå modell for dem i Milano.

Det var en «gåtur» 31-åringen aldri hadde sett for seg.

– Det var en surrealistisk opplevelse som en alpinist fra Norge. Det var veldig spesielt, men en utrolig kul opplevelse.

– Det ga en adrenalinfølelse. Det var på en måte så langt fra virkeligheten at jeg ikke klarte å bli nervøs, forteller han til VG.

<b>KLAR FOR NY SESONG:</b> I fjor vant Aleksander utforcupen og ble nummer to i verdenscupen sammenlagt. Tidligere i år tok han også VM-sølv i super-G.
KLAR FOR NY SESONG: I fjor vant Aleksander utforcupen og ble nummer to i verdenscupen sammenlagt. Tidligere i år tok han også VM-sølv i super-G. Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP

Han synes selv at han klarte seg fint og at han slapp seg litt mer løs etter hvert.

– Men jeg så på de profesjonelle at jeg har litt å gå på. Med én gang du kommer ut i rommet, så er alle øynene på deg. Så da skal du ikke klø deg i nesen eller hoste. Det gikk heldigvis fint, sier han til avisen.

På samme catwalk gikk også supermodellen Bella Hadid (27) for Hugo Boss.

Les også: Stjernemøtet som inspirerte Aleksander Aamodt Kilde (9)

<b>GA MERSMAK:</b> Kanskje har Aleksander funnet en alternativ karriere når han en gang legger skiene på hyllen. – Nå har jeg bare lyst til å gjøre det igjen, innrømmer han til KK etter debuten i Milano.
GA MERSMAK: Kanskje har Aleksander funnet en alternativ karriere når han en gang legger skiene på hyllen. – Nå har jeg bare lyst til å gjøre det igjen, innrømmer han til KK etter debuten i Milano. Foto: Marco BERTORELLO / AFP

Kjæresten Mikaela Shiffrin

Aleksander erkjenner til magasinet KK at han ikke visste hva han gikk til, og at kjæresten, den amerikanske alpinisten Mikaela Shiffrin (28), ikke trodde helt på ham i starten.

– Da jeg sa til henne at jo, jeg skal faktisk gjøre det, så syntes hun det var rått. Hun er jo amerikaner og liker å gjøre ting litt annerledes.

– Det er takket være henne at jeg er blitt flinkere til å eksperimentere med klær og mote, forklarer han til motemagasinet.

<b>MED KJÆRESTEN:</b> Mikaela Shiffrin og Aleksander har kjent hverandre gjennom mange år, og for to og et halvt år siden ble de kjærester. Amerikaneren er den alpinisten uansett kjønn som har vunnet flest renn i verdenscupen.
MED KJÆRESTEN: Mikaela Shiffrin og Aleksander har kjent hverandre gjennom mange år, og for to og et halvt år siden ble de kjærester. Amerikaneren er den alpinisten uansett kjønn som har vunnet flest renn i verdenscupen. Foto: Michael Loccisano/Getty Images

Rundt 1000 inviterte hadde tatt turen for å se på fremvisningen av den nye kolleksjonen fra Hugo Boss. Det var et uvant rampelys for Aleksander.

– Jeg er vant til å være i mitt element, og under renn går det jo veldig fort. Man rekker liksom ikke å kjenne på noe særlig følelser før man krysser mållinjen. Men her får man på en måte med seg detaljene underveis.

– Det var ganske utfordrende å holde masken, jeg kjente rykningene i munnviken og hadde bare lyst til å smile, innrømmer han til KK.

Denne saken ble første gang publisert 13/10 2023.

Les også