«Mesternes mester»-gjengen tok den helt ut på premierefesten

Aksel Lund Svindal hadde med seg kjæresten Amalie Iuel på «Mesternes mester»-festen

Som aktive idrettsutøvere måtte «Mesternes mester»-deltagerne ofte styre unna fest, men
på premierefesten til den nye sesongen av NRK-suksessen slo alle deltagerne ut håret.

<b>MESTERNES MESTER SESONG 14:</b> Programleder Aksel Lund Svindal omringet av deltagerne i den nye «Mesternes mester»-sesongen på premierefest i Oslo. Ola Vigen Hattestad fikk ikke tatt turen denne kvelden, men ellers var gjengen fulltallig.
MESTERNES MESTER SESONG 14: Programleder Aksel Lund Svindal omringet av deltagerne i den nye «Mesternes mester»-sesongen på premierefest i Oslo. Ola Vigen Hattestad fikk ikke tatt turen denne kvelden, men ellers var gjengen fulltallig. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

Sportsklær og joggesko var byttet ut med finstas og høye hæler da deltagerne fra «Mesternes mester» ble gjenforent for å se første episode av den populære NRK-serien.

Vi hjemme i TV-stuen må vente til 1. januar før vi kan se de tidligere idrettsprofilene konkurrere mot hverandre i beinharde øvelser, mens deltagerne fikk gjenoppleve solskinnsdagene fra innspillingen i fjor sommer på en eksklusiv premierefest.

– Vi var en fin gjeng som fungerte veldig bra sammen, og jeg føler at det var som i går at vi så hverandre sist, sier Frode Johnsen (48) til Her og Nå.

Les også: Aksel Lund Svindal: – Føler at brikkene har falt litt på plass

<b>MESTERNES MESTER DELTAGERNE: </b>Frode Johnsen, Ola Vigen Hattestad, Linn Jørum Sulland, Helene Spilling, Olaf Tufte, Aksel Lund Svindal, Ezinne Okparaebo, Hanne Staff, Kristin Holte, Andreas Lødrup og Stig André Berge under innspillingen i Sandefjord i juni.
MESTERNES MESTER DELTAGERNE: Frode Johnsen, Ola Vigen Hattestad, Linn Jørum Sulland, Helene Spilling, Olaf Tufte, Aksel Lund Svindal, Ezinne Okparaebo, Hanne Staff, Kristin Holte, Andreas Lødrup og Stig André Berge under innspillingen i Sandefjord i juni. Foto: NRK

Programleder Aksel Lund Svindal

Tidligere alpinist Aksel Lund Svindal (39) har tilbrakt deler av de tre siste årene på «Mesternes mester»-innspilling.

Han vant 2021-versjonen av programmet, og er nå programleder for andre året på rad for NRK-suksessen.

Det betyr at han etter hvert begynner å få litt erfaring i å feste med pensjonerte idrettsutøvere.

– Jeg har vært på et par «Mesternes mester»-fester før denne. Hvordan de blir, avhenger litt av festens deltagere. Jeg er usikker på hvordan det blir med denne gjengen. Her er det nok kanskje litt mer spredning i feltet, at det er noen som virkelig vil ha en fest mens andre tar det litt roligere. Vi får se, det er bare en følelse jeg har.

– Fjorårets gjeng var litt roligere på premierefesten – mens på finalefesten var det mye mer liv. Med en gang finalen var ferdig var det litt sånn: «Bang! Full fest». Jeg tror deltagerne er litt mer avventende nå. Det er lenge siden folk har sett hverandre, og de er nok spente på å se første episode, smiler Aksel.

Aksel Lund Svindal hadde med seg kjæresten Amalie Iuel på festen. Hun er fremdeles aktiv utøver, men utelukker ikke «Mesternes mester»-deltagelse i fremtiden.

<b>MULIG NY DELTAGER: </b>Aksel Lund Svindal sammen med kjæresten Amalie Iuel på festen.
MULIG NY DELTAGER: Aksel Lund Svindal sammen med kjæresten Amalie Iuel på festen. Foto: Svein Brimi

– Det har vært noe som jeg har tenkt at kunne vært gøy å være med på. Men vi får se hva tiden bringer og hva som skjer, sier hun til Her og Nå.

Les også: Amalie Iuel: – Jeg har mange «fy-aktiviteter»

Sesong 14 av «Mesternes mester»

Som aktive er idrettsutøvere gjerne underlagt et strengt treningsregime der det sjelden er anledning til å finne på noen festablegøyer.

Stig André Berge (39) la opp som bryter så sent som i oktober 2021, og gir Her og Nå et innblikk i sin tidligere ganske så strikte hverdag.

– Det er det som er litt spesielt med idrettsutøvere. Vi nyter alkohol til tider, vi også. Noen tror at idrettsutøvere aldri drikker alkohol. Det skjer at vi gjør det, men da gjøres det til en bestemt tid – stort sett etter et mesterskap. Da skal vi ta igjen for de syv-åtte månedene vi har vært tørrlagte.

– Da går du «all in» med begge hendene, og stort sett går det ganske dårlig. Vi tåler jo ingenting! Billige i drift. Fort opp, og fort ned, sier Stig André og ler godt.

<b>SAVNET HVER OG EN: </b>– Vi kom fort ut av bobla igjen, men jeg har savnet hver enkelt av dem. Men vi har vært flinke til å holde kontakten, sier Stig André Berge. Kona Rosell Utne Berge gledet seg til å møte gjengen ektemannen har konkurrert mot.
SAVNET HVER OG EN: – Vi kom fort ut av bobla igjen, men jeg har savnet hver enkelt av dem. Men vi har vært flinke til å holde kontakten, sier Stig André Berge. Kona Rosell Utne Berge gledet seg til å møte gjengen ektemannen har konkurrert mot. Foto: Svein Brimi

Den tidligere roeren Olaf Tufte (47) holder heller ikke tilbake når den nye «Mesternes mester»-sesongen skal feires.

– Vanligvis er det sånn at idrettsfolk gjør ting skikkelig når de først gjør noe. Hvis det er fest så er det fest, så vi fester som noen mestere i kveld, sier han med et smil til Her og Nå.

Les også: (+) «Hvorfor er ikke jeg bedt på fest? Sandra er moren til mine fremtidige barn», tekstet Lasse Joachim. Resten er historie ...

<b>MED KONA: </b>Olaf og Aina Tufte koste seg sammen. – Det er en fantastisk gjeng, så det er veldig trivelig å ses igjen, sier han til Her og Nå.
MED KONA: Olaf og Aina Tufte koste seg sammen. – Det er en fantastisk gjeng, så det er veldig trivelig å ses igjen, sier han til Her og Nå. Foto: Svein Brimi

Stolte partnere

«Mesternes mester»-deltagerne fikk bli kjent med hverandres partnere da de ble gjenforent etter sommerens TV-innspilling.

På festlokalet i Oslo var det både gjensynsglede og premiere-nerver før forhåndsvisningen av den første episoden av NRK-suksessen.

– Jeg syntes det var utrolig gøy å være med i «Mesternes mester», men jeg vet ikke om jeg hadde orket å gjøre det en gang til, sier den tidligere orienteringsløperen Hanne Staff.

– Vi deltagerne fikk en fest på slutten av «Mesternes mester»-oppholdet, men da tror jeg det var mange som var slitne og klare for å komme hjem. Så vi får se i kveld. Det er i alle fall utrolig hyggelig å se gjengen igjen, forteller Linn Jørum Sulland.

<b>BJØRNAR VALSTAD:</b> Hanne Staff sammen med ektemannen Bjørnar Valstad har i likhet med Hanne vunnet VM-gull i orientering.
BJØRNAR VALSTAD: Hanne Staff sammen med ektemannen Bjørnar Valstad har i likhet med Hanne vunnet VM-gull i orientering. Foto: Svein Brimi
<b>PETTER LØKEN: </b>Linn Jørum Sulland hadde med seg<b> f</b>orloveden Petter Løken for å hilse på gjengen.
PETTER LØKEN: Linn Jørum Sulland hadde med seg forloveden Petter Løken for å hilse på gjengen. Foto: Svein Brimi
<b>HELENE SPILLING: </b>– Det føles som det er en evighet siden vi var sammen på innspillingen. Det er stor gjensynsglede, sier Helene Spilling om å se de andre deltagerne igjen.
HELENE SPILLING: – Det føles som det er en evighet siden vi var sammen på innspillingen. Det er stor gjensynsglede, sier Helene Spilling om å se de andre deltagerne igjen. Foto: Svein Brimi
<b>LARS WESSEL HANSEN:</b> – Det er skikkelig gøy å møte alle sammen igjen, sier Kristin Holte som kom sammen med kjæresten Lars Wessel Hansen.
LARS WESSEL HANSEN: – Det er skikkelig gøy å møte alle sammen igjen, sier Kristin Holte som kom sammen med kjæresten Lars Wessel Hansen. Foto: Svein Brimi
<b>METTE SUNDLAND: </b>– Vi var en veldig fin gjeng som fungerte veldig bra sammen, så jeg føler at det var som i går at vi så hverandre, forteller Frode Johnsen, som hadde med kona Mette Sundland på fest.
METTE SUNDLAND: – Vi var en veldig fin gjeng som fungerte veldig bra sammen, så jeg føler at det var som i går at vi så hverandre, forteller Frode Johnsen, som hadde med kona Mette Sundland på fest. Foto: Svein Brimi
<b>NORA VENNESLAND: </b>– Det har gått noen måneder siden innspillingen, så man har fått det litt på avstand. Men nå blusser det opp igjen, sier tidligere kickbokser Andreas Lødrup. Kona Nora Vennesland er spent på å se ektemannen i NRK-serien.
NORA VENNESLAND: – Det har gått noen måneder siden innspillingen, så man har fått det litt på avstand. Men nå blusser det opp igjen, sier tidligere kickbokser Andreas Lødrup. Kona Nora Vennesland er spent på å se ektemannen i NRK-serien. Foto: Svein Brimi

Denne saken ble første gang publisert 30/12 2022, og sist oppdatert 30/12 2022.

Les også