«71 grader nord»-aktuelle Arman Surizehi

– Jeg får kommentarer som ikke er hyggelige

Arman mener tiden vi lever i gjør at komikere må være mer forsiktig med hva man spøker med.

<b>ARMAN SURIZEHI:</b> Arman Surizehis første reaksjon var å takke nei til «71 grader nord». – Jeg var litt redd for å ikke gjøre en god figur, men så tenkte jeg det er for tynt et grunnlag til å si nei, sier komikeren til Her og Nå.
ARMAN SURIZEHI: Arman Surizehis første reaksjon var å takke nei til «71 grader nord». – Jeg var litt redd for å ikke gjøre en god figur, men så tenkte jeg det er for tynt et grunnlag til å si nei, sier komikeren til Her og Nå. Foto: DISCOVERY CHANNEL
Publisert

– Ikke se på videoene mine hvis du blir lett krenket. Sett heller på Barne-TV, sier Arman Surizehi (31) og ler.

Vi møtte komikeren under lanseringen av den 15. sesongen av «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis».

Noen husker også kanskje komikeren fra første sesong av «Forræder» på TV 2.

Les også: Slik blir TV-høsten 2023 på TVNorge

Jobber som komiker

Å velge komikeryrket har ikke bare vært enkelt, og Arman opplever at det stadig blir færre ting man kan spøke med.

– Det har uten tvil blitt vanskeligere å være komiker. Selvfølgelig må man ta noen hensyn, man skal ikke være respektløs. Men blir du for opptatt av å ikke trå feil er det kanskje ikke så lett å være morsom lenger, sier Arman og legger til:

– Men man må finne seg i at noen tar humoren din i verste mening. Det vil alltid være noen som føler seg truffet, og som ikke liker det som blir sagt. Noen ganger er ikke folk helt enig med humoren din, og du må forsvare den. Selv om min intensjon alltid har vært god.

<b>UT PÅ TUR:</b> Årets «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis»-deltagere: Kevin Lauren (f.v.), Bilal Saab, Anne Rimmen, Terje Sporsem, Maria Stavang, Niklas Dyrhaug, Caroline Nitter, Arman Surizehi, Johanne Killi og Annema Yuvali. Foran sitter programleder Tom Stiansen.
UT PÅ TUR: Årets «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis»-deltagere: Kevin Lauren (f.v.), Bilal Saab, Anne Rimmen, Terje Sporsem, Maria Stavang, Niklas Dyrhaug, Caroline Nitter, Arman Surizehi, Johanne Killi og Annema Yuvali. Foran sitter programleder Tom Stiansen. Foto: DISCOVERY CHANNEL

– Det er aldri sånn at jeg lager en vits for å være slem, eller for å henge ut noen. Det er jo bare for å komme med et perspektiv på en morsom måte, sier han.

Les også: (+) Pappa hadde aldri tid til meg, så fikk han ny dame og nye barn ...

<b>SAVN:</b> Arman har to døtre på henholdsvis 8 måneder og 3 år. – Jeg kommer til å savne jentene mine noe voldsomt. Jeg er veldig glad i dem, fortalte Arman til Her og Nå rett før avreisen til «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis». 
SAVN: Arman har to døtre på henholdsvis 8 måneder og 3 år. – Jeg kommer til å savne jentene mine noe voldsomt. Jeg er veldig glad i dem, fortalte Arman til Her og Nå rett før avreisen til «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis».  Foto: DISCOVERY CHANNEL

Vokst opp i Oslo

TV-profilen ble født på Lillehammer og vokste opp i Oslo. Opphavet hans er fra Balutsjistan. Arman, som de fleste andre som stikker hodet sitt frem i offentligheten, har opplevd både å bli hetset.

– Det hender at jeg får kommentarer som ikke er hyggelige. Men i motsetning til før, bryr jeg meg ikke lenger. Jeg bruker ikke tid eller energi på mennesker som er dumme, for det er det de er. Heldigvis vet jeg at de aller fleste i dette landet er snille, imøtekommende og åpne, sier Arman og smiler.

– Er det ikke litt slitsomt å skulle være morsom hele tiden?

– Mesteparten av tiden er det ikke det. Men det hender at også jeg kan være sliten. Eller kanskje jeg har en dårlig dag. Da er det ikke alltid like lett.

<b>GOD STEMNING:</b> Anne Rimmen, Terje Sporsem, AnneMa Yuvali og Arman helt i startfasen av «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis».
GOD STEMNING: Anne Rimmen, Terje Sporsem, AnneMa Yuvali og Arman helt i startfasen av «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis». Foto: DISCOVERY CHANNEL

– De fleste har nok et inntrykk av at jeg alltid er positiv og morsom, men jeg er et menneske jeg også. Og mennesker har både gode og dårlige dager.

I det store og hele stortrives 31-åringen med yrkestittelen sin. Og når humoren hans treffer, er det betydningsfullt.

– For det meste er det jeg gjør gøy og givende. For eksempel hvis en person ikke har det så bra, og jeg ved å si noen ord, kan bidra til at dagen blir litt bedre eller kanskje kan gi dette mennesket et annet perspektiv. De gangene det skjer, betyr det enormt mye for meg, sier TV-profilen.

Denne saken ble første gang publisert 21/09 2023.

Les også