Såpeopera i retten

Hun ble sjalu da han begynte å date andre – og bestemte seg for å gjøre noe med det

Da Travis Alexander etter hvert innså at Jodi Arias ikke akkurat var konemateriale, bestemte han seg for gjøre det slutt. Da han etter hvert begynte å date nye kvinner, ble hun sykelig sjalu.

<b>FARLIG BLONDINE:</b> Før rettssaken hadde drapstiltalte Jodi Arias farget den blonde manken mørk, klærne var konservative og hun hadde skaffet seg moteaktige biller som ga henne et intellektuelt utseende. Det hjalp ikke mot en knusende samling beviser.
FARLIG BLONDINE: Før rettssaken hadde drapstiltalte Jodi Arias farget den blonde manken mørk, klærne var konservative og hun hadde skaffet seg moteaktige biller som ga henne et intellektuelt utseende. Det hjalp ikke mot en knusende samling beviser. Foto: NTB
Sist oppdatert

Kjemien var på høyoktan da Travis Alexander (28) og Jodi Arias (26) møttes i Las ­Vegas i 2006.

Han var mormoner, forsikringsselger og en populær og karismatisk foredragsholder om temaet «motivasjon og glede». Hun var servitør og lidenskapelig hobbyfotograf.

Før de forlot gamblerbyen, oppfordret han sin nye venninne Jodi til å lese «The Book of Mormon». I løpet av noen måneder hadde Jodi konvertert til mormonkirken.

Forbudet mot sex før ekteskapet fikk seile sin egen sjø, for sammen la de ut på en intens, seksuell reise som to år senere endte i 27 knivstikk, en kule i hode og avskåret strupe.

<b>STORMFULLT:</b> Etter to turbulente år endte det med at Jodi tok livet av Alexander.
STORMFULLT: Etter to turbulente år endte det med at Jodi tok livet av Alexander. Foto: fra dokumentaren "If I Can’t Have You: The Jodi Arias Story", på Discovery.

Skar hull i bildekkene

Etter at de møttes i Las Vegas i september 2006, ringte de hverandre hver eneste dag. I tillegg utvekslet de to 82 000 e-poster frem til februar 2007. Da flyttet hun fra California og inn i leiligheten hans i Mesa i nabostaten Arizona, der det var et sterkt mormonsk samhold.

Men i juni 2007, etter bare fem måneders samboerskap, hadde Alexander fått nok av kjærestens pågående og kontrollerende oppførsel. Han kastet henne på dør. De fortsatte imidlertid å ha sex med hverandre når anledningen bød seg.

– Hun er ikke akkurat kone­materiale. Men det er vanskelig å si nei til en kvinne som sniker seg inn i leiligheten, kryper opp i senga og – du vet – prøver å forføre deg, skal Alexander ifølge Daily Mail ha sagt til sin gode venn, Dave Hall.

Etter bruddet fortalte Alexander til familie og venner at Jodi Arias eksploderte i sjalusi da hun fant ut at han hadde stevnemøter med andre kvinner. Hun skal ha skåret hull i dekkene på bilen hans, hacket seg inn på Alexanders Facebook-konto og sendt truende, anonyme e-poster til hans nye flammer.

– Ikke bli overrasket hvis dere finner meg død en dag, skal Travis Alexander ha sagt til sine venner.

Les også: Han manipulerte, forførte og forgiftet. Så gjorde han det igjen – med naboen

Skrev på minnesiden

Og det var nettopp det de gjorde 9. juni 2008. 30-åringen ble funnet død i en blodpøl i dusjen med 27 knivstikk, en kule i hodet og med halsen skåret over fra øre til øre. Vennen Dave Hall sa umiddelbart til politiet at de burde rette blikket mot Jodi Arias. Da etterforskerne avhørte 28-åringen, hadde hun allerede rukket å skrive en kjærlighetserklæring til Alexander i gjesteboken på minnesiden Legacy.com:

Jodi Arias soner livstidsstraffen i Perryville fengsel med medium sikkerhet i Arizona. Der skal hun ha funnet den store kjærligheten. Ifølge flere amerikanske kjendisblader, blant dem ukebladet In Touch skal den domfelte morderen over tid hatt kontakt med en frier, og hun skal angivelig ha fortalt vennene sine at hun planlegger å gifte seg med ham.

En kilde som hevder å være den drapsdømte kvinnens venn, sier også at 35-åringen ukentlig mottar frierier – også fra gifte menn som er villige til å forlate konene sine til fordel for drapskvinnen. Ifølge kildene, drømte Arias om å stå hvit brud i fengselet, selv om brudekjoler eller utveksling av dyre ringer ikke tillates i fengselsbryllup, ifølge retningslinjene for kriminalomsorgen i Arizona.

Se mer

«Du er blant de som har hatt aller størst innflytelse på livet mitt, og du har for alltid endret min kurs til det bedre. Jeg elsker deg, min venn, og vil alltid gjøre det», skrev hun blant annet.

Til politiet fortalte hun at hun ikke hadde sett ekskjæresten på flere måneder. Men så viklet hun seg inn i et utall løgner og unøyaktigheter.

Historien forandret seg nemlig da etterforskerne fant et kamera i vaskemaskinen i avdødes leilighet. Et av bildene viste en poserende Alexander i dusjen – med vannet rennende nedover ansiktet – bare minutter før han ble drept.

<b>AVSLØRENDE VIDEO:</b> Et videoopptak av Travis Alexander poserende i dusjen kort tid før han ble drept, kunne knyttes til ekskjæresten. Opptaket skapte store problemer for kvinnen som prøvde å bløffe seg unna drapshandlingen.
AVSLØRENDE VIDEO: Et videoopptak av Travis Alexander poserende i dusjen kort tid før han ble drept, kunne knyttes til ekskjæresten. Opptaket skapte store problemer for kvinnen som prøvde å bløffe seg unna drapshandlingen. Foto: NTB

Dristig nødløgn

Mer inkriminerende var bildene av en livløs og blodig Travis i dusjen, og det som retten mente var Jodi Arias slepende på liket – knipset ved et uhell. DNA-et hennes ble funnet på baderomsgulvet. Drapsvåpenet var av samme kaliber som det som ble stjålet fra Jodi Arias’ besteforeldres hus i California noen måneder i forveien.

Dermed måtte Jodi Arias presenterte et annet hendelsesforløp:

Til CBS News fortalte hun at to maskerte menn hadde brutt seg inn i leiligheten, drept Alexander og angrepet henne. Hun fortalte om en vill flukt på liv og død, og at hun var livredd for at disse farlige inntrengerne ville komme og drepe henne hvis hun tystet på dem.

Men da nye tekniske bevis dukket opp, fikk den unge kvinnen nye forklaringsproblemer.

Les også: (+) Det ble sagt om mafiabossen at om han ønsket noen drept, trengte han bare å blunke med øynene.

<b>DØMT:</b> I hele 18 dager forklarte Jodi Arias seg i retten om det stormfulle forholdet til Travis Alexander og om hva som skjedde den skjebnesvangre juni­dagen i 2008. Publikum veltet seg i pikante detaljer.
DØMT: I hele 18 dager forklarte Jodi Arias seg i retten om det stormfulle forholdet til Travis Alexander og om hva som skjedde den skjebnesvangre juni­dagen i 2008. Publikum veltet seg i pikante detaljer. Foto: Arizona State police

– Brenn i helvete!

I retten innrømmet Jodi Arias å ha drept Travis Alexander, men at det skjedde i selvforsvar. Hun forklarte at Alexander ble forbannet over at hun mistet fotoapparatet i vaskemaskinen, og at han derfor angrep henne.

– Hun drepte i sinne. Ikke av frykt, hevdet aktor Juan Martinez da saken kom for retten.

Han tegnet et bilde av Jodi Arias som en sykelig sjalu kvinne som iskaldt planla og gjennomførte drepet på Alexander etter at han også prøvde å avslutte deres seksuelle forhold.

Ved å ringe og legge igjen beskjeder på telefonsvareren hans i dagene etter drapet, forsøkte hun å skape falsk alibi, hevdet aktor Martinez.

<b>SÅPEOPERA:</b> Den unge forsmådde kvinnens drap på sin religiøse flamme ble en mediebegivenhet, bare overgått av OJ Simpson-saken i USA.
SÅPEOPERA: Den unge forsmådde kvinnens drap på sin religiøse flamme ble en mediebegivenhet, bare overgått av OJ Simpson-saken i USA. Foto: NTB

Såpeopera

Rettssaken ble en såpeopera uten like. Stjernen i showet var småby-servitøren fra California, tiltalt for det gruoppvekkende drapet på ekskjæresten. Folk verden rundt fulgte med direkte på nett og TV. Utenfor rettsbygningen i Arizona campet hundrevis av nysgjerrige hver natt for å få en sitteplass inne i salen morgenen etter.

De som ikke fikk plass, fulgte dramaet fra en TV-monitor utendørs. I luften svevde flere titall nyhetshelikoptre. Folk ville ha med seg hver minste detalj i den pikante mordsaken.

Slibrige fakta, eksperimentell sex og ville løgner var daglig kost i den fire måneder lange rettssaken som startet januar 2013. Bevismaterialet besto blant annet av en dampende sexvideo med Arias og Alexander i hovedrollene. Retten fikk også høre en telefonsamtale der de to utvekslet hverandres erotiske fantasier.

Jodi Arias ble fremstilt som den søte morderen for sitt uskyldsrene utseende og blonde, flagrende hår.

– Brenn i helvete, ropte Travis Alexanders’ familie til Jodi Arias da hun ble kjent skyldig i overlagt drap og dømt til livstid i fengsel uten mulighet for løslatelse. Utenfor rettsbygningen kunne man høre spontane jubelrop og rungende klappsalver fra de over tusen tilhørerne. Arias sitter nå i buret på livstid.

Kilder: The Arizona Republic, Huffington Post, People, LA Times, Daily Mirror og Mail Online

Denne saken ble første gang publisert 03/04 2024, og sist oppdatert 04/04 2024.

Les også