Fyll PC-en med under

Tipsene som redder påsken

Frykter du dårlig vær, sure barn og altfor mange personer stuet sammen å en trang hytte? Her er tipsene som redder påsken.

ROMKAMERATENE: Mook, Kokken, Gilli, Agenten, Lu og Zook blir du kjent med i Kometkameratene.

ROMKAMERATENE: Mook, Kokken, Gilli, Agenten, Lu og Zook blir du kjent med i Kometkameratene. Foto: FOTO: NRK/Kaland, Ole

Publisert Oppdatert
NORDKALOTTEN: Lars Monsen tilbrakte ett år på Nordkalotten. TV-serien var kjempepopulær. Nå kan du laste den ned i full kvalitet.

NORDKALOTTEN: Lars Monsen tilbrakte ett år på Nordkalotten. TV-serien var kjempepopulær. Nå kan du laste den ned i full kvalitet. Foto: FOTO: NRK

Mangler du både TV og internettforbindelse der du ferier påske kan du fylle opp harddisken med lovlig underholdning før du drar.

NRK har via sin "sandkasse" NRKbeta.no lagt ut hele den populære Barne-TV-serien Kometkameratene for nedlasting i full kvalitet. Du finner linker og instruksjoner for nedlasting av Kometkameratene hos NRKbeta.no.

NRK byr også på program for voksne til nedlasting i full kvalitet. Lars Monsens serie "Nordkalotten 365" var det første programmet NRK la ut i full kvalitet for nedlasting. Du finner programmet her.

Har du gått glipp av P3s fabelaktive og morsomme "Radioresepsjonen"? Også dette programmet er tilgjengelig for nedlasting via NRKs nettsider.

NRK har også lagt ut svært mange av programmene sine som videopodkast. På denne siden fra NRK finner du alt fra "Der ingen kunne tru..." til "Himmelblå". Last ned til iTunes eller MP4-filer for avspilling i Windows Media Player.

Gratis spill

Mange gratis spillsider krever at du er koblet til Internett for å spille. Men, det finnes unntak. Det finnes fullversjoner av spill som av ulike årsaker kan lastes ned gratis.

Et av disse er Wolfenstein: Enemy Territory, som er et krigsspill der handlingen er lagt til 2. verdenskrig.

Spillet er et multiplayer krigsspill der suksess avhenger av at jobber godt sammen med dine soldatkamerater. Spillet fungerer på Windows, Mac og Linux. Du må ha tilgang til nettet for å ha fullt utbytte av spillet.

Frozen Bubble er et spill i arkadesjangeren som kan lastes ned gratis.

Fraværet av Guitar Hero kan sikkert gi abstinenser for noen hver. Frets on Fire er en PC-variant av Guitar Hero og kan lastes ned gratis her. Programmet finner for PC, Mac og Linux.

I den litt mer rå sjangeren der bilspill møter voldelig biltyv finner vi Grand Theft Auto 1 og 2 gratis finner du for gratis nedlasting her.

Vi gjør oppmerksom på at spillet er voldelig og har 18 års aldersgrense.

Spillet America's Army er faktisk utviklet av den amerikanske hæren og betalt for av amerikanske skattebetalere. Spillet skal gi et realistisk bilde av hvordan det er å tjenestegjøre i den amerikanske hæren. Spillet America's Army kan lastes ned (fullversjon) her.

Det finnes også muligheter for å laste ned prøve- eller demoversjoner av spill som har enten begrenset funksjonalitet eller en begrenset brukstid. På denne siden finner du mange spill for barn i alle aldre.

Fyll iPoden før du drar

Har du en iPod kan du fylle den med godt og gratis innhold fra ulike Podkaster. Vi har alt nevnt NRK og i programmet iTunes finner du flust av gratis podkaster for nedlasting.

Bruk mobilen

Har du en nyere mobiltelefon er det i seg selv en underholdningssentral. Her har vi samlet over 50 nyttige tjenester du kan bruke på mobilen.

Du kan også laste ned spill til mobilen her.

Les også: 50 nyttige mobiltjenester

Du kan også konvertere film og overføre til mobilen, selv om dette er en noen tidkrevende prosess.

Les også: Slik overfører du film til mobilen

På nett?

Enten du er nettavhengig selv eller har barn og unge i reisefølget som MÅ være online hele påsken finnes det løsninger.

Mobilt bredbånd - også kalt Super 3G - er godt utbygd på mange populære påskedestinasjoner og om du er utenfor 3G-nettets rekkevidde finnes det alternativer:

Se denne artikkelen for hvordan du velger riktig mobilt bredbånd.

Uten nett?

Er nettilkobling helt uaktuelt? Da kan du faktisk surfe uten å være på nettet.

Ulempen er selvsagt at nettsidene ikke er oppdaterte, men er du innom butikken eller bensinstasjonen så finnes det kanskje et åpent trådløst nettverk som gjør at du kan oppdatere VG, Dagbladet og andre aktuelle nettsider.

Når du kommer hjem på hytta er det bare å surfe i vei - uten nett.

I tidligere versjoner av Internet Explorer kunne man definere hvilke sider og hvor mange nivå nedover i nettsiden som skulle være tilgjengelig i frakoblet modus.

Denne funksjonen finnes ikke lenger. Men, du kan gå til en nettside og velger "Lagre som" og lagre enkeltsider på en nettside.

Dette er litt tungvint, men kan fungere om det er lengre artikler du ønsker å lagre for senere lesing.

Programmet SurfOffline er et program som fikser dette på en mer elegant måte. Her kan du laste ned nesten ubegrenset med innhold fra flere nettsider for senere å lese dem uten nettverkstilkobling.

Programmet er ikke gratis, men du får bruke det gratis i 30 dager. Programmet lar deg spesifisere hvor mange nivå nedover i nettsiden du skal laste ned og om du vil ha med bilder og video.

Et tilsvarende program er Offline Navigator som du finner gratis her.

Programmet finnes også i en ny versjon til 30 dollar som du finner her.

Les også: 100 nyttige gratisprogrammer

LAST NED: NRK har tatt i bruk samme teknologi som brukes av nettpirater for å gi  tilgang til Kometkameratene. Du kan laste ned serien ved bruk av Miro eller torrent.

LAST NED: NRK har tatt i bruk samme teknologi som brukes av nettpirater for å gi tilgang til Kometkameratene. Du kan laste ned serien ved bruk av Miro eller torrent. Foto: FOTO: NRK

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning