Video på norske iTunes Music Store er foreløpig ikke-eksisterende, og alle levende bilder man ønsker å kopiere inn på sin iPod må gjøres manuelt. I USA serverer flere distributører sine TV-serier og lignende i iTunes, men i Norge er dette altså ikke lansert ennå. Ønsker noen å se en film på toget eller flyet, må man enten laste denne ned (med tvilsom lovlighet) eller kopiere egne DVD-er over på iPod-en. Å kopiere en DVD er lettere enn man skulle tro. Det handler om å installere alle riktige programmer og ha litt tid på hånden. Programmene vi skal bruke heter Videora og DVD Decrypt, og er begge finansiert av reklame slik at de er gratis å bruke. Begge kan lastes ned fra denne siden (link). Det er mange steg for å sette opp DVD Decrypt første gang, men det er verdt strevet da programmene er gratis og stegene kun gjelder førstegangskopiering.

DVD Decrypt:

=

Steg 1:

Sett inn valgt DVD i DVD-stasjonen

Steg 2:

Åpne det nedlastede programmet DVD Decrypt

Steg 3:

Velg Mode og merk "IFO I"

Steg 4: Velg Tools/Settings og velg fanen

Steg 4: Velg Tools/Settings og velg fanen ""IFO Mode"", her setter du file splitting til ""None"". Trykk Ok

Steg 5: I hovedvinduet marker Stream Processing fanen, og velg kun de to øverste filene. Dette vil alltid være hovedfilmens videofil med dens lydspor. Marker også

Steg 5: I hovedvinduet marker Stream Processing fanen, og velg kun de to øverste filene. Dette vil alltid være hovedfilmens videofil med dens lydspor. Marker også ""Enable Stream Processing""

Steg 6:

Velg destinasjonsmappen du ønsker, og trykk på den store knappen for å starte prosessen. Den tar ca. 25 minutter, og lager en harddiskkopi av din DVD-mappene. Størrelsen på kopien avhenger av lengden på filmen, men kan fort bli både 5 og 6 GB. Neste gang vil alle innstillingene være lagret, slik at kun det siste steget er nødvendig. Enkelt og kjapt.

Vidora iPod Video Converter:

Steg 1:

Åpne programmet og velg "Convert"-fanen

Steg 2: Velg

Steg 2: Velg ""Video File"" fanen og velg Normal Mode

Steg 3: Nederst på skjermen skal du bla deg fram til den mappen som du har rippet DVD-filmen til med DVD Decrypt. Programmet vil automatisk velge VOB-filen i mappen. Velg så hvor du ønsker at den endelige konverterte videofilen skal ligge.

Steg 3: Nederst på skjermen skal du bla deg fram til den mappen som du har rippet DVD-filmen til med DVD Decrypt. Programmet vil automatisk velge VOB-filen i mappen. Velg så hvor du ønsker at den endelige konverterte videofilen skal ligge.

Steg 4:

Velg den store oransje "Next"-pilen, og gi filen en tittel. Etter det, trykk samme oransje "Next"-pil.

=

Steg 5: Velg kvalitetsnivåene og trykk ""Next"". Du kan nå følge prosessen under Convert/Progress. Den tar mellom 2 og 3 timer. Dette lønner seg å gjøre om natten, da det bruker særdeles mye systemressurser.

=

Steg 6: Vidora legger den ferdigkonverterte videofilen i iTunes-biblioteket automatisk, og deretter er det bare å synkronisere iPod-en som vanlig.

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!