Syltynn platesjappe fra SonyEricsson

Magert utvalg og merkelige søketreff er verre enn at SonyEricsson ikke selger album.

Publisert Oppdatert

Sony Ericssons nye nedlastingstjeneste PlayNow åpnet mandag for brukere i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Playnow lar deg kjøpe låter uten kopisperre. Det er det beste som er å si om den, ut fra Klikks lille lyntest.

Butikken kan brukes fra PC eller Sony Ericssons mobiltelefoner. Etter hva jeg oppfatter er det heller ingen ting i veien for at andre mobiltelefoner kan brukes.

Filene kan lastes ned som 320 kbit/s MP3 eller 64 kbit/s AAC, etter som det du bruker PC eller mobiltelefon. Prisen ligger stort sett på 8 kroner låta og Sony Ericsson skal ha lisensiert over fem millioner låter.

Skivebom

Åpningssiden viser lister med populære låter. Greit nok, men det burde være en forklaring på hva slags lister det er. Det antas at de fleste musikkøpere vil søke etter besteme låter eller artister. Da blir førsteinntrykket her rotete og uoversiktlig.

Et søk på relativt populære R.E.M fikk for eksempel opp albumet "Robert E. Lee Rembered" med relativt ukjente Douglas Kimerson.

Selv søk på superpopulære låter ga treff solid utenfor målskiva. Et søk på megahiten "Beggin" med Madcon ga bare irrelevante treff. Den norske grand prix-hiten "Hold On, Be Strong" ga ikke ett treff. Det er for dårlig, rett og slett.

LES OGSÅ: Nokia-mobiler kan avlyttes

Det er dårlig særlig fordi det er lagt opp til søk bare på enkeltlåter. Det ser rett og slett ut til at japansvenskene ikke har tenkt å tilby muligheten til å laste ned et helt album på en gang. Det er en grei strategi, men da må gjenomføringsevnen være bedre.

Hvorfor butikk?

Det er en trend i tiden at mobilkjempene prøver å "gjøre en iPhone" ved å starte musikkbutikk knyttet nært opp til egne telefoner. Men det er ingen andre enn Apple som har greid å tilby en pakke som er attraktiv nok for kundene.

Det er derfor en gåte at verken Nokia eller SonyEricsson i stedet har inngått gode partnerskap med digitale platebutikker som kan sine ting. SonyEricsson lager tildels glimrende musikkmobiler. Men enhver mobilbruker som vil ha tak i musikken digitalt, kan ty til hundrevis av lovlige og ulovlige alternativer som er bedre enn dette.

LES OGSÅ: Hyrer statister til iPhone-køen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning