Test av Samsung Omnia SGH-i900

Lekker og god telefon

Samsung Omnia ligner ikke så rent lite på iPhone, og er en skikkelig lekker windowstelefon.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ God lagringsplass

+ Stilig

- Proprietær strøm- og hodetelefonløsning

5 MEGAPIKSLER: Samsung Omnia har et godt kamera med 5 megapikslers oppløsning, men fotolyset er ikke godt nok til å ta gode innendørsbilder.

5 MEGAPIKSLER: Samsung Omnia har et godt kamera med 5 megapikslers oppløsning, men fotolyset er ikke godt nok til å ta gode innendørsbilder. Foto: Foto: Samsung

Fakta om Samsung Omnia

  • Skjerm: 3,2 tommer
  • Oppløsning: 240x400
  • Turbo-3G: 7,2 Mbps
  • GPS: Ja
  • Wifi: Ja
  • OS: Win 6.1
  • Minnekort: MicroSD

Samsung har gjort det dristige trekket å fjerne nær sagt alt av fysiske knapper på Omnia, og stole fullt og helt på den 3,2 tommer store berøringsfølsomme skjermen. Mange vil nok foretrekke et mekanisk tastatur på en windowstelefon som skal brukes til kontorapplikasjoner, mail og andre avanserte oppgaver.

LES OGSÅ: Endelig en telefon som mest er en telefon

Akseptabel berøringsskjerm

Skjermen på denne telefonen er heller ikke mer enn så vidt god nok til at dette går greit. Heldigvis fungerer Samsung sitt grensesnitt med store ikoner godt nok til at nesten alle oppgaver kan løses med fingrene, uten at man trenger å finne fram pekepennen.

Pekepennen har ikke fått plass inne i selve telefonen, så den henges løst på utsiden. En utrolig upraktisk løsning, som også øker faren for å lage riper i skjermen når den ligger i lomma.

Men Samsung skal få pluss for å ha lagt inn mange ulike metoder for inntasting av tekst og tall. Ved å bruke en kombinasjon av T9-ordbok og store «knapper» går det ganske kjapt å skrive meldinger selv uten norske tegn på tastaturet.

Det irriterende er at man må finne fram pekepennen for å bytte mellom de ulike tastaturene, fordi det skal gjøres ved å trykke på en knøttliten pil nederst på skjermen.

LES OGSÅ: Apple er verdens tredje største mobilprodusent

God multimedietelefon

Telefonen er utstyrt med god lagringsplass (8 eller 16 GB) og har i tillegg minnekortleser. Når den i tillegg spiller DivX, blir dette også en brukbar multimediespiller. Hodetelefonene som leveres med er gode, men du trenger en overgang for å koble dem til.

Skjermen er ikke like skarp og høyoppløst som hos flere av konkurrentene, men dette er ikke noe problem - bare litt mindre stilig. Kameraet på 5 megapiksler fungerer akseptabelt utendørs, men fotolyset er for dårlig til å sørge for gode innendørsbilder.

Vi kan også nevne at Samsung Omnia er utstyrt med GPS og navigasjonsprogramvare fra Route 66 som fungerer veldig bra.

Spesifikasjoner

Produsent www.samsung.no
Pris 5318

Konklusjon

Samsung Omnia er en god telefon for avanserte oppgaver, hvis du er blant dem som liker berøringsfølsom skjerm. Den er proppfull av alt du trenger av teknologiske løsninger, og fungerer også godt som underholdningstelefon.

LES OGSÅ: Stor test av mobiler med Windows

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning