Det var heftige tall Apple la fram under en pressekonferanse i går. De nye kvartalstallene er enda bedre enn forventet.

Apple hadde som mål å selge 10 millioner iPhone-enheter i løpet av hele 2008. De ligger godt an til å nå det, med 9,3 millioner solgt eksemplarer fram til 30. september. Hele 6,9 millioner mobiler ble solgt i tredje kvartal.

Les vår test av Iphone her .

Som i mange andre land, kom den mye omtalte telefonen i salg i Norge først i juli. Lanseringen i mange ny land har hatt mye si for totalsalget.

For et år siden ble Apple avskrevet som en relativt ubetydelig aktør i mobilmarkedet. Det er det definitivt slutt på nå. For eksempel er 6,9 millioner eksemplarer mer enn den veletablert e konkurrenten Blackberry, som solgte 6,1 millioner enheter i løpet av de siste tre månedene, ifølge idg.se.

Se vår videotest av Ipod Touch

Målt i omsetning, er Apple nå verdens tredje største mobilprodusent. Apples Iphone-omsetning var på 4,6 milliarder dollar de siste 15 månedene. Nokia omsatte for 12,7 mrd. dollar i samme periode, Samsung 5,9 mrd. og Sony Ericsson 4,2 mrd. dollar.

- Ikke verst til å ha vært på markedet i 15 måneder, sa Apple-sjef Steve Jobs under pressekonferansen i går.

Les vår test av Ipod Nano

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!