Huawei U8815 Ascend G300

Denne smartmobilen har du råd til

Kom ikke å si at du ikke har råd til en smarttelefon. Huawei G300 er både billig og bra.

BILLIG: Huawei Ascend G300 er en god og billig smartmobil.

BILLIG: Huawei Ascend G300 er en god og billig smartmobil. Foto: Produsent

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Billig

+ Funksjonsrik

+ Brukervennlig

+ FM-radio

- List plastaktig

- Ikke veldig stivt karosseri

- Lite intern lagringsplass

TYNN: Huawei U8815 Ascend G300 er ikke den tynneste smartmobilen på markedet, men samtidig ikke så tykk at det er plagsom på noen som helst måte.

TYNN: Huawei U8815 Ascend G300 er ikke den tynneste smartmobilen på markedet, men samtidig ikke så tykk at det er plagsom på noen som helst måte. Foto: Produsent

Jeg har lyst på en smarttelefon, men har ikke råd. Dette hører vi med ujevne mellomrom hos personer som fortsatt sverger til en god gammel knappmobil.

Argumentet var gyldig for et godt år siden, men gjelder ikke lenger. Om du da ikke setter likhetstegn mellom kostbare mobiler som iPhone 4S eller Samsung Galaxy S III og smartmobil. Og det bør du ikke gjøre.

For de billigste smartmobilene er ikke bare blitt rasende billige, de er også blitt ganske gode.

Gjør alt

For Huawei G300 gjør alt du forventer av en moderne smartmobil. Den kan laste ned Android apps fra Google Play, den har kamera, den har GPS, nettleser og den fungerer meget bra som mobil.

Riktignok bruker Huawei G300 Android versjon 2.3, men i praksis merker du ikke veldig mye til det.

Huawei har gjort mye for å forbedre brukervennligheten og har lagt på mange funksjoner som man finner igjen på Android. Eksempler på det er snarveier fra låst skrivebord til foto, sms og telefon.

En nedtrekkbar verktøylinje på toppen, ikke ulikt det vi finner hos Samsung og HTC, bidrar til brukervennligheten i tillegg til utskiftbare hurtigvalg nederst på skjermen. I tillegg har Huawei laget sine egne ikoner for en del funksjoner, som kamera, kontakter og lignende. Disse er svært tydelige og bidrar til å fremheve de viktigste funksjonene.

Alt i alt er Huawei en god og brukervennlig mobil.

Billig

Når vi skriver at G300 er en billigmobil, så er det først og fremst prisen vi sikter til. Men man får ikke alt for knappe 1300 kroner.

Byggekvalititeten er god, men det knirker litt fra plastkonstruksjonen når vi presser den litt og vi har ikke noe problem med å bøye så pass på mobilen at vi lager «bobler» på skjermen. Likevel opplevde vi ikke dette som noe problem.

Vi brukte den like «skjørt» som vi bruker alle våre testtelefoner og totalinntrykket er at dette er en mobil som tåler vanlig bruk, men pass på så du ikke setter mobilen under for mye press - som i en trang bukselomme over for lang tid.

Multimedia

Spesifikasjoner: Huawei Ascend G300

OS: Android 2.3

Skjerm: 4 tommer

Oppløsning: 800*480 punkter

Kamera: 5 MP

Blits: LED-blits

Videoopptak: Ja

Intern lagring: 2500 MN

Minnekort: Ja, microSD (32 GB)

Batteri: 1500 mAh

USB: Ja, micro USB

HSPA: 7,2 Mbit/s

Størrelse: 63 x 122,5 x 10,5 mm (bxhxd)

Vekt: 140 gram

Batterilevetid: 6 timer 22 minutter*

Levert av: Huawei

*Testet med kontinuerlig videoavspilling, lysstyrke på maks.

Vi lar oss imponere litt når en billigmobil byr på FM-radio. Sammen med apper som Spotify, Wimp og NRK.no, varter G300 opp med det vi trenger av underholdning.

Skjermen på 4 tommer er både bra og lyssterk og spilte greit av Kameraet på fem megapiksler leverer greie bilder uten at det kan konkurrere med de beste mobilkameraene.

Ytelse

Vi ventet oss ingen racerfart av Huawei G300. Men den leverer likevel greit med sin 1 GHz enkjerneprosessor. På noen tester ligger den litt bakpå, som SunSpider-testen, men vi opplevde sjelden at ting fing heng eller låste seg. Tvert imot opplevde vi mobilen som overraskende kvikk i normal bruk.

Batterilevetiden er også god. Med normalt til lite bruk hang den greit med i to dager før vi måtte lade. I batteritesten vår klarte den seg svært greit med 6 timer og 22 minutter.

Den interne lagringsplassen er ikke enorm, så du bør kjøpe et stort minnekort for å slippe unna plassproblemer.

Konklusjon

I sum er vi svært imponert over hva som er mulig å kjøpe for 1275 kroner. Her får du faktisk en fullblods moderne smartmobil. Den har mye å by på og ekstrafunksjoner som FM-radio og HSPA-bånd (ekstra båndbredde for datatrafikk) teller positivt. God brukervennlighet og god batterilevetid er også pluss i margen.

Konkurransene i billigsegmentet er hard. I klassen med 4-tommers skjerm finnes det ikke så mange, men ZTE Skate og LG Optimus L5 kan være aktuelle kandidater, mens ZTE Blade II, Samsung Galaxy Ace og Samsung Galaxy Xcover kan være alternativer om du ønsker litt mindre skjerm.

Uansett fremstår Huawei G300 som et av de aller beste mobilkjøpene i billigklassen akkurat nå.

STOR SKJERM: Huawei U8815 Ascend G300 byr på 4 tommers skjerm.

STOR SKJERM: Huawei U8815 Ascend G300 byr på 4 tommers skjerm. Foto: Produsent

Tilbake til testen av billige smarttelefoner.

Les også:

Slik er Samsung Galaxy Note 10.1

Her finner du gode spill for barn

De beste studentappene

Test: Samsung Galaxy S III
PLAST: Huawei U8815 Ascend G300 har plastdeler som forsøker å ligne på metall. Mobilen er ikke like stiv som de dyreste modellene, men med normalt forsiktig bruk er Huawei U8815 Ascend G300 solid nok.

PLAST: Huawei U8815 Ascend G300 har plastdeler som forsøker å ligne på metall. Mobilen er ikke like stiv som de dyreste modellene, men med normalt forsiktig bruk er Huawei U8815 Ascend G300 solid nok. Foto: Produsent

Spesifikasjoner

Produsent Huawei
Pris 1295

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning