Kvinner er bedre enn menn på å tilpasse seg og ta i bruk nye typer mobiltjenester, ifølge en undersøkelse gjort blant nær 4000 brukere for Telenor i Sverige av forskningsfirmaet SIFO.

Nesten hver fjerde kvinne oppgir at hun har begynt å bruke telefonen til å surfe på nettet. Bare halvparten så mange menn svarer det samme, selv om like mange oppgir at de har muligheten til å bruke mobilen til nettsurfing.

LES OGSÅ: Iphone opp til 40 ganger dyrere

I tillegg oppgir ni prosent av kvinnene, mot bare 5 prosent av mennene, at de surfer mer med mobilen når de har ferie enn når de er på jobb.

- Det er morsomt at så mange allerede har sett fordelene med å surfe med mobilen. Andelen vil øke etter hvert som flere ser nytteverdien i å lese avisen eller finne informasjon når man har ledig itd, uavhenguig av hvor man befinner seg, sier Madelene Josephson, direktør for forbrukermarkedet i Telenor Sverige, i en pressemelding.

Av de spurte var det drøyt 32 prosent som svarte at de kjente til alle tjenester mobilen tilbyr, mens 26 prosent av mennene svarte det samme. Tjenester som navigering, epost og lydbøker blir alle brukt mer av kvinner enn av menn.

LES TEST: Kontoret i lomma

Les hele saken
Les alt om:

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!