Spesifikasjoner HP iPaq 910c

OS: Windows Mobile 6.1

Edge: Ja

3G: Ja

HSDPA: Ja

GPS: Ja

Skjerm: 2,46"

Kamera: 3,15 mp

Vekt: 154 g

Laveste nettpris: 4145,- (www.amentio.no)

Leverandør: www.hp.no

Kort sagt:

+ Alt du trenger av funksjoner.


- Svak batteritid.

- Småproblemer med wifi og batteriindikator.

- Liten skjerm i forhold til størrelsen.

iPAQ 910c Business Manager er HPs nye smarttelefon. Den er spekket med det aller meste du kan tenke deg i en mobiltelefon som skal brukes som et mobilt kontor. For oppkobling til nettet støtter telefonen alt fra GSM til 7,2 Mbps turbo-3G, og den har også wifi-tilkobling. I tillegg har HP denne gangen puttet inn en GPS-mottager og et 3 megapikslers kamera med fotolys.

Telefonen er utstyrt med en trykkfølsom skjerm på 2,46 tommer. Skjermen betjenes med en medfølgende pekestav, og den responderer brukbart. Helt ytterst i kantene er det imidlertid litt dårlig respons, og det kan være problemer med å få kontakt med skrollefeltet i noen programmer. Skjermen oppleves også som litt liten, og vi synes HP ikke har utnyttet plassen på en så stor telefon godt nok.

I tillegg til trykkfølsom skjerm, har mobilen et fullt QWERTY-tastatur. Tastene er små og sitter tett, men fordi de er litt «spisse» er det ikke noe problem å treffe riktig tast.

Det store problemet med telefonen er batteritiden. Selv om HP har funnet plass til et ganske kraftig batteri, holder det ikke til aktiv bruk mer enn 7-8-timer. Her må det altså lades flere ganger i døgnet hvis du skal bruke wifi, bluetooth og GPS aktivt.

Vi opplevde også noen småproblemer med wifi-tilkobling, og telefonen ga stadig beskjed om at det var for lite batteri, selv om det var fulladet. Som ofte med Windows-produkter, krever den også en omstart i ny og ne.

Korttest HP iPAQ=

På en så stor telefon som HP iPaq 910c kunne det gjort seg med en litt større skjerm.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent HP
Pris 4145

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!