Oppdatering av Fitbit Charge, Fitbit Surge og Fitbit-appen. Her bilde av personlige mål.

PERSONLIGE MÅL: Fitbit oppdaterer Charge HR og Surge, mens alle får glede av oppdateringen av treningsappen til Fitbit. Nå kan du sette dine egne personlig mål for flere aktiviteter. © Fitbit

Har du aktivitetsarmbåndet Fitbit Charge HR eller pulsklokken Fitbit Surge, kan du glede deg over en ny oppdatering av programvaren. Nå får du nemlig automatisk registrering av aktiviteter, som sykling, turgåing, løping, basketball, fotball og tennis for å nevne noen. Den nye programvareoppdateringen gjør at din Fitbit Charge HR (den med pulsmåler) eller din Fitbit Surge klarer å gjenkjenne aktivitetene nevnt over. Fitbit kaller dette for «SmartTrack».

Les også: Stor test av åtte aktivitetsarmbånd

Gjenkjenner aktiviteter

SmartTrack gjenkjenner automatisk en rekke øvelser og registrerer aktiviteten din i Fitbit-appen. Der får du også et aktivitetssammendrag, som inkluderer varighet, antall kalorier forbrukt og pulsstatistikk. SmartTrack skal være i stand til å gjenkjenne et bredt spekter med aktiviteter og inkluderer, i tillegg de aktivitetene nevnt over, også bruk av ellipsemaskin, aerobic (som Zumba), kickboksing med mer. I Fitbit-appen kan du selv bestemme hvor lenge en aktivitet skal vare før det blir registrert som en treningsøkt. Som standard blir en aktivitet gjenkjent når du har vært aktiv i 15 minutter.

Fitbit oppdaterer også treningsappen. Nå kan du sette dine egne treningsmål (Exercise Goals). På den måten skal det bli lettere å se om du har nådd dine personlig mål. Det gjør at Fitbit-en ikke bare blir en passiv aktivitetslogger.

Forbedret pulsmåling

I vår test av både Fitbit Charge HR og Fitbit Surge var vi kritiske til pulsmålingene under treningsøktene våre. Problemet var at aktivitetsarmbåndet ikke klarte å henge med når pulsen steg raskt eller varierte mye. Dette skal nå bli bedre med den nye programvareoppdateringen. Den nye og forbedrede oppdateringen blir aktivert når du bruker treningsmodus på Fitbit Charge HR og multisportmodus på Fitbit Surge. Fitbit måler pulsene på håndleddet ditt og du trenger ikke et pulsbelte for pulsmåling.

Saken om Fitbit Charge HR og Fitbit Surge fortsetter under bildet.

Bilde av Fitbit Surge. Dette aktivitetsarmbåndet har kontinuerlig pulsmåling og GPS.

PULSMÅLER: Vi har testet pulsmåleren på Fitbit Surge. Den har sine svakheter, men bidrar samtidig til bevisthet rundt pulssoner. © Hallvard Lunde

Tilgjengelig nå

De nye funksjonene skal bli tilgjengelig i dag om du alt har en Fitbit Charge HR eller en Fitbit Surge. «Exercise Goals» er tilgjengelig i appen for alle Fitbit-brukere som bruker iOS eller Windows, mens Android-brukere må vente litt på denne oppdateringen.

I skrivende stund var oppdateringen ikke kommet til vår Fitbit Charge HR/iPhone. Vi kommer også til bake med en test av hvordan de nye oppdateringene fungerer.

For å oppdatere Fitbit-enheten må du åpne opp Fitbit-appen på din mobil og sjekke om din Fitbit-enhet har fått en oppdatering.

Fitbit Charge HR test.

PULSMÅLER: Fitbit Charge HR blir nå oppdatert med automatisk aktivitetsregistrering og en mer nøyaktig pulsmåling. © Fitbit

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!