Ekstra kraft, ekstra mange piksler, ekstra stor skjerm og en penn. Det er i hovedsak det som skiller iPad Pro fra en vanlig iPad. Men uten Pro-apper, blir iPad Pro bare en stor iPad. Derfor har vi prøvekjørt 8 apper som understreker Pro-begrepet i iPad Pro.

Ved lanseringen av iPad Pro var det relativt få apper som dro nytte av mulighetene – utviklerne hadde tross alt kun hatt tilgang til den svære iPaden i ganske kort tid. Etter hvert har flere og flere apper begynt gjøre tilpasninger til iPad Pro, og noen er til og med utviklet fra bunnen av med tanke på den.

Om du går og funderer over å kjøpe en iPad Pro på grunn av appene, så husk følgende: Utviklerne vil gjerne lage iPad-apper som funker til alle iPader. Få, om noen, apper fungerer utelukkende på iPad Pro. Noen av dem fungerer imidlertid enda bedre på iPad Pro, takket være det store skjermen, den høye oppløsningen og pennen – Apple Pencil. Det er med andre ord ikke noe i veien for å sjekke ut disse appene på en annen iPad enn iPad Pro, og der du kan bruke Pencil på iPad Pro, vil du alltids kunne bruke fingeren eller en tredjepartspenn på en vanlig iPad.

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!