Philips Fidelio L1

Verdt prisen!

Philips Fidelio L1 koster litt, men gir veldig god lyd for pengene.

BRA LYD: Philips Fidelio L1 er kanskje litt dyre, men gir veldig god lyd for pengene.

BRA LYD: Philips Fidelio L1 er kanskje litt dyre, men gir veldig god lyd for pengene. Foto: Produsent

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Låter godtog behagelig på all musikk

+ Svært velbygde

- Savner litt futt i toppen av lydbildet

- Høy pris

Spesifikasjoner: Philips Fidelio L1

Konstruksjon: Halvåpen

Frekvensrespons: 12-25 000 Hz

Impedanse: 26 Ohm

Følsomhet: 105 dB

Elementer: 40 mm neodym

Fjernkontroll: Ja, for iPod/iPhone

Adapterplugg: 3,5-6,3 mm

Philips har tidligere imponert oss med andre mer forseggjorte lydprodukter i Fidelio-serien, som også inneholder dokkinghøyttalere for Android-mobiler, men Fidelio L1 tar kaka. De virker svært godt bygget, med kraftig bøyle og justeringsmekanisme i aluminium og sine kompakte, justerbare klokker.

Kabelen er utskiftbar, og det følger med to stykker - én med fjernkontroll og én uten. Ledningen er kledd i tekstil, og er dermed ganske immun mot kabelsalat. Klokkene er kompakte, men slutter akkurat rundt øret. Klokkene er dessuten ganske dype, slik at de ikke blir liggende og presse på ørene.

Vi hadde helst sett at putene var i tekstil i stedet for skinn (jukseskinn?), men den halvåpne konstruksjonen gjør at de likevel ikke oppleves spesielt svette og klamme å ha på.

Den stramme, men ikke ubehagelig stramme bøylen, topper det hele og gjør Fidelio-hodetelefonene veldig behagelige, også etter langvarig bruk.

At konstruksjonen er halvåpen, betyr simpelthen at klokkene, som høyttalerelementene, er delvis åpne. I motsetning til helt lukkede klokker lekker de dermed ut litt lyd, men ikke så mye som helt åpne klokker.

Forstyrrer ikke sidemannen

Det vil si at du fint kan bruke disse på bussen uten å forstyrre sidemannen altfor alvorlig, så lenge volumet er moderat.

Den halvåpne konstruksjonen gir imidlertid ikke helt det samme åpne lydbildet som åpne hodetelefoner gir, men er et bra kompromiss.

Lydbildet er varmt og behagelig, med en fyldig og behagelig bass som ikke blir for dominerende. Mellomtonen og diskanten følger på med en mykt avstemt og behagelig klang. Kanskje savner vi litt mer frisk futt i toppen og noe mer detaljer.

Vi synes likevel at Fidelio L1 låter svært bra på nær sagt all mulig forskjellig musikk vi fôrer dem med. Hodetelefonene er lettdrevne, og funker utmerket med mobiltelefoner og nettbrett, uten noe behov for ekstra forsterkning, slik som for eksempel HRT HeadStreamer.

De er kompakte nok til å ha med på tur, samtidig som de er behagelige og vellydende nok til å bruke i lyttestolen eller ved PC-en hjemme.

Konklusjon

Philips FIdelio L1 koster litt, men vår konklusjon er at du får igjen i form av en bedre lydopplevelse. Hodetelefonene er behagelige å bruke og de låter svært bra til nær sagt alle typer musikk. Vi savner noe futt og detaljer i toppen av lydbildet, men jevnt over gjør dette hodesettet en god jobb.

Les også:

PC-TEST: Solid allrounder

Toppkarakter til denne handsfriløsningen

Smarte triks til Gmail

BEHAGELIG: Lydbildet er varmt og behagelig på Philips Fidelio L1.

BEHAGELIG: Lydbildet er varmt og behagelig på Philips Fidelio L1. Foto: Produsent

Spesifikasjoner

Produsent Philips
Pris 2199

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning