Spesifikasjoner

USB Audio: asynkron

USB-strømkrav: 200 mA

Samplingsrater: 32k, 44k1, 48k, 88k2, 96k

Bit-rate: opp til 24-bit

Tilkoblinger: Mini-USB, 3,5 mm stereo

Utgangsimpedanse: <1 ohm

Utgangseffekt: opptil 130 mW

S/N-ratio: 103 dB

Kort sagt:

+ Låter bra

+ Tar liten plass

+ Asynkron USB


- Ikke volumbryter

- Ikke mikrofoninngang

- Kun hodetelefonutgang

HRT lager digital-til-analog-konvertere, eller DAC-er. Tidligere har vi testet deres iStreamer, som er en DAC til bruk med iPod/Pad/Phone. De har også rene USB-DAC-er for deg som vil koble datamaskinen til stereoanlegget, som et alternativ til det innebygde lydkortet.

HeadStreamer, derimot, er tiltenkt datamaskin og hodetelefoner.

Den funker på både Mac og PC, og krever ingen drivere. Du kan også koble til aktive høyttalere, men det er hodetelefoner den er laget for.

Når man kobler gode hodetelefoner til datamaskinen, avsløres svakhetene ved lydkortet ganske lett. Det er vanlig å høre støy og forstyrrelser fra andre komponenter i maskinen. Dette gjelder både stasjonært og bærbart, Mac og PC, med mindre du allerede har installert et kvalitetslydkort.

- Rett og slett mer behagelig å høre på

Det tok bare sekunder å høre kvalitetsløftet som HeadStreamer ga vår testmaskin med integrert Realtek ALC892 lydkort. All støy forsvant, lydbildet åpnet seg og låt mer oppløst og detaljert. Det ble rett og slett mer behagelig å høre på. Samme resultat fikk vi med en Macbook Pro.

Vi testet mest med AKG K 242HD hodetelefoner. Disse låter fantastisk, men er litt for tunge å drive for en god del bærbart utstyr. Også enkelte bærbare PC-er sliter med å drive dem. HeadStreamer løser dette problemet. AKG-ene kunne f.eks. drives til høyere volumer enn via mini-jack-utgangen på Macbook Pro, samtidig som lydkvaliteten altså ble mye bedre.

Mange gode konkurrenter

Vi har sammenlignet HeadStreamer med Creative Soundblaster X-Fi HD, som også er et forseggjort USB-lydkort med hodetelefonutgang. I tillegg har Creative mikrofoninngang, platespillerforsterker (for digitalisering av vinylplater) og optisk inn- og utgang. Også Creative drev AKG-ene godt, og forskjellene på lydkvaliteten fra Headstreamer var små. Headstreamer oppleves kanskje noe varmere, rundere og mer avslappet, men det er snakk om veldig små nyanser.

HeadStreamer er en super oppgradering av hodetelefonutgangen på datamaskinen, men funksjonaliteten er beskjeden - særlig til prisen på 1.390 kr. Konkurransen er også knallhard fra andre dedikerte hodetelefon-DAC-er i samme prisklasse på nettet, men få tilbyr samme nette, lille størrelse som HRT.

Klikk her for å følge HjemmePC på Facebook

Klikk her for å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev

Les også:

DAB-radioer med iPhone-dokking og supert design

Leverer nettselskapet båndbredden du betaler for?

Slik er nye Sonos

Lekkert Blu-ray-anlegg med god lyd
Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent www.highresolutiontechnologies.com/
Pris 1291

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!