Jabra Revo

Stilig med god lyd

Jabra Revo er et hodesett til musikk- og mobilbruk. Men det er en ting vi ikke liker med hodesettet.

GOD LYD: Jabra Revo er et stilig headset som også leverer et brukbart lydbilde.

GOD LYD: Jabra Revo er et stilig headset som også leverer et brukbart lydbilde. Foto: Produsent

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Design

+ God lyd

+ Sammenleggbar

- Pris

- Utenpåliggende klokker kan være ubehagelig med briller

TO FARGER: Jabra Revo leveres med hvit eller sort som hovedfarge. Oransje detaljer bidrar til at hodesettet skiller seg ut.

TO FARGER: Jabra Revo leveres med hvit eller sort som hovedfarge. Oransje detaljer bidrar til at hodesettet skiller seg ut. Foto: Produsent

Spesifikasjoner: Jabra Revo

  • Frekvensområde: 20-20.000 Hz
  • Mikrofon for mobilbruk: Ja
  • Ledning med kontroller: Ja
  • Lengde på ledning: 1,2 m
  • Vekt: 226 gram

Jabra, som for oss er mest kjent for sine trådløse Bluetooth-headset for profesjonell mobilbruk for bedriftsmarkedet, satser nå på hodetelefoner for musikk- og mobilbruk rettet mot forbrukermarkedet.

Blant de første produktene ut er hodesettet Jabra Revo. Modellen finnes i to varianter, en med «tråd» og en trådløs modell med Bluetooth.

Vi har testet den «kablede» modellen.

Hodesettet har et lekkert og kompakt design med fargerike detaljer (oransje) på øreklokkene og en knalloransje ledning. Hodetelefonene fås med svart eller hvit hovedfarge. Vi synes designet er vellykket, og Jabra Revo sikter seg helt klart inn mot et yngre publikum.

Hodetelefonene er sammenleggbare og en liten oppbevaringspose følger med. Den medfølgende ledningen har volumkontroll og mikrofon, slik at du kan svare på innkommende samtaler om du bruker mobilen som musikkspiller.

Vi synes lydbildet er godt og balansert. Spesielt liker vi at de har klart å lage en bass som leverer et klart og konsist lydtrykk.

Vi synes ofte de dypere tonene på hodetelefoner blir svake og ulne uten den tyngde og presisjon vi liker. Du kan justere lydbildet noe via en egen app som Jabra har laget i samarbeid med Dolby. Vi opplevde ikke de helt dramatiske forskjellene om vi brukte appen med våre egne innstillinger versus standardinnstillingene.

Jabra Music fungerer også bra til mobilsamtaler.

Det vi ikke liker er at øreklokkene er av typen som ligger på selve øret.

Det gjør hodesettet litt mindre, men vi liker heldekkende «klokker» best. For det første er det mer behagelig, de stenger ute mer lyd og det gir ofte et bedre lydbilde. Som brillebruker klemmer også utenpåliggende klokker ofte øret mot brillestangen, noe som over tid er relativt ubehagelig. Men dette er selvsagt en smakssak og må veies opp mot at utenpåliggende headset ofter er mindre, letter og sammenleggbare som i dette tilfellet.

En fordel med utenpåliggende klokker er at du ikke føler deg like «innelukket» når du bruker hodesettet til mobilsamtaler.

På testtidspunktet var prisen på Jabra Revo over 1700 kroner. Det har vi trukket litt for, men siden testen ble sluttført har prisen falt til under 1.400 kroner, noe som vi synes virker for å være et mer riktig prisnivå for Jabra Revo.

Les også:

Funksjonen du må aktivere FØR mobilen blir stjålet

Slik får du lagt til fri- og helligdager i Outlook

Få fullversjonen av brenneprogrammet Ashampoo Burning Studio 13 gratis her

Slik får du iPhone 5 til å fungere med 4G

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 1368

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning