Lekker, med mangler

Samsung L100

Samsung L100 er et pent lite kompaktkamera, som på tross av en pris sånn ca. midt på treet fremstår som et billigkamera.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Lite korn

+ manuell eksponeringsstyring

- Dårlig detaljgjengivelse

- litt liten skjerm

- ikke optisk bildestabilisator

Gadgetsfakta

Oppløsning: 8,2 megapiksler

Optisk Zoom: 3x

Skjermstørrelse: 2,5 tommer

Lysfølsomhet: ISO 80 - 1600

Minnekort: SD-kort

Zoomområde (tils. 135): 37 - 111 mm

Makro: 5 cm

Optisk bildestabilisator: Nei

Mål: 8,8 x 5,6 x 2 cm

Vekt: 114 gram

Her mangler du for eksempel optisk bildestabilisator, skjermen er bare 2,5 tommer stor, og oppløsningen på 8,2 megapiksler er lavest i testen.

Les også: Kodak Kodak EasyShare M1063

Nå er det ikke nødvendigvis en ulempe med en lav oppløsning så lenge man får det igjen på andre måter, og det gjør man da også med L100.

På ISO 80 får du bildene med minst korn i testen, skjønt noe av den fortjenesten bør tillegges støyfiltret i kameraet, noe som også gjør at du taper litt av detaljgjengivelsen. Heldigvis er ikke støyfiltret like pågående som hos Kodak.

Videobildene på sin side er blant de verste i testen, både på detalj- og fargegjengivelse. Videobildene ser rett og slett litt grå og triste ut, og det samme skjer med stillbildene så snart du øker litt på ISO-verdien.

Nå er det likevel lyspunkter i tunnelen. Som eneste kamera i testen lar Samsung L100 deg stille inn eksponering manuelt. Innstillingen er forholdsvis enkel, og positivt er det også at du kan sette hvitebalansen fullstendig manuelt slik at du slipper å ta til takke med en av det forhåndsinnstilte hvitebalansene.

Selv om vi ikke ble veldig glad i Samsung L100 i utgangspunktet så greier vi ikke slakte kameraet heller.

Det blir et kompromiss mellom lite korn og god brukervennlighet mot litt dårlig detaljgjengivelse, liten skjerm og manglende optisk bildestabilisator, noe som gjør at vi til slutt lander på en midt-på-treet-karakter for L100.

Les også: Test av 6 rimelige digitalkamera

Spesifikasjoner

Produsent Samsung
Pris 1600

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning