Det må understrekes at det finnes billigere kompaktkameraer på markedet enn de vi har testet her. Våre testmodeller ligger en klasse over de aller billigste kameraene, men disse modellene er fortsatt snille mot lommeboken.

At det blir litt epler og appelsiner i en test som tar utgangspunkt i pris er ikke til å unngå. De litt dyre modellene i billigklassen blir fort testet opp mot de billige modellene i klassen over, hvilket vi også har noen eksempler på i denne testen. Likevel er det overordnede målet å finne det beste kameraet som koster minst.

Gang på gang får vi bevist at pris og kvalitet er noe som henger sammen. Det betyr ikke at alt som er dyrt er bra, og heller ikke at det ikke er mulig å finne gode billige kameraer, men er du ute etter det beste er det bare å skru prisen opp et par hakk med en gang. Vi er ute etter de beste blant de billige.

Kameraene er testet både ved vanlig fotografering og ved å fotografere testplakater i studio under kontrollerte forhold. Kvalitet er selvsagt viktig, men også brukervennlighet og funksjonalitet står høyt på listen, og selvsagt vil pris spille en rolle.

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!