Iomega ScreenPlay TV Link

Genial videospiller

Denne lille boksen er på størrelse med en sigarettpakke, og lar deg spille av video, bilder og musikk på hvilken som helst TV.

STØTTER «ALT»: Ved hjelp av overganger støtter den lille boksen svært bra med lyd- og bildeformater.

STØTTER «ALT»: Ved hjelp av overganger støtter den lille boksen svært bra med lyd- og bildeformater. Foto: FOTO: Knut Arild Vold

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

STØTTER «ALT»: Ved hjelp av overganger støtter den lille boksen svært bra med lyd- og bildeformater.

STØTTER «ALT»: Ved hjelp av overganger støtter den lille boksen svært bra med lyd- og bildeformater. Foto: FOTO: Knut Arild Vold

Spesifikasjoner

HDMI: Ja

SCART: Ja

Kompositt: Ja

Komponent: Ja

S/PDIF: Nei

Harddisk: Nei

DivX: Ja

H.264: Nei

Produsent: Iomega

Laveste nettpris: 766,- (www.pixmania.com)

Savner du DVD-samlingen når du sitter på et kjedelig hotellrom, på hyttetur, eller kanskje når du er hos svigermor på vinterferie? Da er denne lille boksen fra Iomega ikke mindre enn genial.

Les også: Det beste fra teknofesten i Las Vegas

Du tar først en sikkerhetskopi av filmene dine på en lommeharddisk eller en minnepenn, og så kan du spille det av på nær sagt en hvilken som helst TV.

Dette er altså et mellomledd mellom minnepennen og TV-en. Den medfølgende fjernkontrollen gjør at du kan sitte i sofaen og bla i filene, i ryddige og greie menyer.

Les også: Videokamera med GPS

I tillegg til å spille av sikkerhetskopierte DVD-plater, kan den også spille av en hel rekke andre videoformater, også med undertekster. Det eneste vi ikke fikk den til å spille av var MKV-filer, som er et format som gjerne brukes til HD-video på nett.

Siden boksen er så liten, har Iomega laget et system med to minijackutganger på baksiden, med overgangskabler til en rekke formater (SCART, komponent og kompositt). I tillegg er det en HDMI-kontakt, for tilkobling med digitalkabel til flatskjerm-TV med oppløsning opp til 1080i. Kjøper du en minnepenn litt stor lagringsplass, har du altså kinoen tilgjengelig i lomma.

Skal vi trekke fram noe negativt med denne, må det være at det blir et par ledninger og overganger å drasse på hvis du vil være forberedt på alle TV-modeller. Alle disse følger med i pakken, også overganger til utenlandske strømuttak.

Les også: De beste 37-tommer TV-ene

Spesifikasjoner

Produsent Iomega
Pris 766

Konklusjon

Som en reisegadget til å spille av DivX og DVD-filer synes vi dette er en suveren løsning. Til bruk hjemme i stua finnes det løsninger med større formatstøtte, men neppe like små.

Les mer på:

Klikk Teknologi

Klikk Motor

Klikk Mat

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning