CES/LAS VEGAS: GPS og flashminne er blant nyvinningene i videokameraer som er blitt vist fram under årets Consumer Electronics Show i Las Vegas.

Sonys prestisjekamera, HDR-XR520V HD, blir det første fra Sony med innebygd GPS-mottaker og kart.

Dermed kan du plotte inn nøyaktig hvor alle opptak er gjort.

LES OGSÅ: Bredskjerm rett på øyet

Kameraet som kommer på markedet i mars har en 240 gigabyte stor harddisk. Det gjør opptak i ekte HD-oppløsning (1920 x 1080 bildepunkter) og kan ta stillbilder med oppløsning på 12 megapiklser.

Blant de tekniske finessene er også smile-detektor (den tar automatisk et stillbilde når objektivet fanger inn et smil!) og optisk bildestabilisering. Kameraet er det kameraet som benytter Sonys egen objektivteknologi, Sony G.

Prestisjemodellen vil ha en pris på rundt 1500 dollar, eller snaut 11.000 kroner, og kommer på markedet til våren.

LES OGSÅ: Dette er ikke en klokke

Rett på Youtube

JVC er et av mange selskaper, Sony inkludert, som lanserer kameraer med flashminne. GZ-MS120 (til rundt 2000 kroner) har to spor for SD-kort, som kan ta opp sammenhengende.

En annen modell, MS130, er utstyrt med en flashdisk på 16 GB.

På alle de nye videokameraene fra JVC er Video finnes det en iPod-knapp for automatisk overføring av opptaket til Itunes, og en "upload"-knapp for overføring til Youtube.

LES OGSÅ: Din nye jukeboks

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!