E-620 er det ferskeste speilreflekskameraet fra Olympus.=

E-620 er det ferskeste speilreflekskameraet fra Olympus. © Olympus

Olympus E-620 er ikke stort med sine 13 x 9,4 x 6 cm. Vekten på selve kamerahuset er 475 gram.=

Olympus E-620 er ikke stort med sine 13 x 9,4 x 6 cm. Vekten på selve kamerahuset er 475 gram. © Olympus

Med bakbelyste knapper blir det enkelt å operere kameraet selv om du fotograferer under mørke forhold.=

Med bakbelyste knapper blir det enkelt å operere kameraet selv om du fotograferer under mørke forhold. © Olympus

E-620 bruker Four-Thirds-standarden, som alle de andre digitale speilreflekskameraene fra Olympus. Det gir mindre kamerakropp og objektiver, men også mindre bildebrikke.=

E-620 bruker Four-Thirds-standarden, som alle de andre digitale speilreflekskameraene fra Olympus. Det gir mindre kamerakropp og objektiver, men også mindre bildebrikke. © Olympus

Olympus fortsetter trenden med å lansere små og billige speilreflekskameraer. Nyeste tilskudd på stammen er E-620.

Les også: Verdens minste speilreflekskamera

Kameraet skal fungere som et slags allround kamera som skal passe i de fleste situasjoner. Med innmaten fra det litt dyrere E-30 og størrelsen fra E-520, blir E-620 det minste speilreflekskameraet i verden med innebygget bildestabilisator.

Olympus hevder også at dette blir det eneste speilreflekskameraet i klassen under 10.000 kr med dreibar LCD-skjerm, men da regner man ikke Panasonic G1 som et speilreflekskamera siden det tross alt ikke har speil.

Les også: Test av 6 billige digitalkamera

Uansett ser det ut som kameraet kan bli et godt alternativ for dem som sikter seg inn på klassen over de billigste modellene.

E-620 følger selvsagt Four-Thirds-standarden, hvilket er en av grunnene til at Olympus kan levere såpass små og kompakte kameraer, men samtidig får du litt mindre bildebrikke en hos for eksempel Canon og Nikon. Oppløsningen på kameraet er 12,3 megapiksler, 7 autofokuspunkter, lysfølsomhet fra ISO 100 til 3200 og en 2,7 tommer stor LCD-skjerm med 230.000 piksler.

Du kan fotografere serier opp til 4 bilder pr. sekund og velge mellom 4 forskjellige bildeformater (4:3 / 3:2 / 16:9 / 6:6).

Kameraet kommer i butikkene i løpet av april, og vil koste 6.300 kr, eller 7.000 med et 14-42 mm zoom objektiv.

Flere kameratester finner du på Klikk Teknologi

Les også:

Klikk Motor

Klikk Friluft

Klikk Mat

Med kreative kunstfiltre kan du legge effekter på bildene rett i kameraet. Du kan for eksempel ta kornete sorthvitt-bilder.=

Med kreative kunstfiltre kan du legge effekter på bildene rett i kameraet. Du kan for eksempel ta kornete sorthvitt-bilder. © Olympus

Les hele saken
Les alt om:

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!