Gather Round

Apple lekker navnene iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR på egen nettside

Apple har invitert til pressekonferanse onsdag 12. september 2018 klokken 19.00, men sliter med å holde alle nyhetene hemmelige. Og ikke alt som summer på ryktebørsen er gode nyheter ...

<b>IPHONE XS OG IPHONE XS MAX: </b>Dette bildet stammer fra Apples egen nettside, og skal angivelig vise to av årets nye iPhone-modeller. Legg merke til at hjemknappen er forsvunnet for godt.
IPHONE XS OG IPHONE XS MAX: Dette bildet stammer fra Apples egen nettside, og skal angivelig vise to av årets nye iPhone-modeller. Legg merke til at hjemknappen er forsvunnet for godt.
Sist oppdatert

Onsdag 12. september 2018 har Apple invitert til sin årlige pressekonferanse hvor de skal vise fram årets modeller av iPhone, iPad og Apple Watch.

På selve dagen for lanseringen later det til at Apple har tråkket i salaten. Ifølge The Verge har selskapet selv lekket informasjon om både neste iPhone og neste Apple Watch.

Det har vært mye spekulasjoner rundt navnene på de nye iPhone-modellene, men disse skal ha stått skrevet i klartekst i kildekoden på en av Apples nettsider.

Her er (antagelig) hva Apple skal vise fram:

iPhone

Det er forventet at Apple vil avduke tre nye iPhone-modeller:

  • iPhone XS (oppdateringen av 2017-telefonen iPhone X).
  • Flaggskipmodellen iPhone XS Max (en større versjon av XS, tidligere kalt «Plus»).
  • En rimeligere modell, kalt iPhone XR.

Det synes altså å være klart at det kommer to premiummodeller som strengt tatt er oppgraderinger av fjorårets iPhone X, og dermed får en «S» lagt til navnet.

Den største nyheten vil da være iPhone XS Max, som er forventet å få en enda større skjerm enn iPhone XS.

Det ryktes om en OLED-skjerm på 6,5 tommer for iPhone XS Max, mens iPhone XS beholder sin OLED-skjerm på 5,8 tommer.

Et bilde av de to iPhone-modellene skal ha lekket fra Apple selv:

Apples sies også å skulle lansere en rimeligere «begynner»-mobil med en LCD-skjerm på 6,1 tommer.

For å ha noe å sammenlikne med:

  • Dagens iPhone X har en skjerm på 5,8 tommer.
  • Dagens iPhone 8 har en skjerm på 4,7 tommer
  • Dagens iPhone 8 Plus har en skjerm på 5,5 tommer.

Øvrige spesifikasjoner vil kort oppsummert være raskere og bedre enn de forrige modellene, og alle modellene skal ha ansiktsgjenkjenning istedenfor fingeravtrykkleser.

Et kanskje mer interessant spørsmål er hvor mye de nye mobilene vil koste. Dette er prisnivåene det spekuleres i:

  • iPhone XS Max: Mellom 900 og 1000 dollar.
  • iPhone XS: Mellom 800 og 900 dollar.
  • iPhone XR: Under 800 dollar.

Les også: Ekspert: Dette vil de iPhone-modellene koste

iPad

Apple tilbyr i dag fire forskjellige iPader. Du har iPad Mini i den ene enden av skalen, og iPad Pro i den andre. iPad Pro kommer i to versjoner, en med en 10,5 tommers skjerm og en med en 12,9 tommers skjerm.

Les også: iPad Pro 10,5 er den soleklart beste iPaden vi har testet. Det er det to grunner til

Den fjerde og siste modell er Apples mest populære iPad, har en 9,7 tommers skjerm og befinner seg på skalaen mellom iPad Mini og iPad Pro.

Denne iPaden fikk seg en oppgradering i april 2018, med bedre spesifikasjoner og støtte for Apple Pencil.

Les også: Dette er antagelig den smarteste iPaden du kan kjøpe

Nå er det derfor forventet at Apple kommer til å avduke nye modeller i iPad Pro-klassen.

Det vi hører om iPad Pro er imidlertid ikke bra. Apple skal etter sigende beholde skjermstørrelsene 10,5 og 12,9 tommer, men krympe selve brettet ved å slanke rammen rundt samt fjerne fingeravtrykkleseren til fordel for sensorer for ansikts-gjenkjenning.

Mindre nettbrett med stor skjerm er vel og bra, men det betyr samtidig at ekstrautstyr som tastatur ikke nødvendigvis passer til de nye modellene.

iPad Pro 10,5 til høyre. Det ryktes at en ny versjon av modellen har lik skjermstørrelse, men mindre kasse. Det kan igjen bety at dagens ekstrautstyr ikke lenger vil passe. Men det er ikke det verste ryktet ...
iPad Pro 10,5 til høyre. Det ryktes at en ny versjon av modellen har lik skjermstørrelse, men mindre kasse. Det kan igjen bety at dagens ekstrautstyr ikke lenger vil passe. Men det er ikke det verste ryktet ... Foto: Lars Wærstad

Enda verre er det at teknologien for ansiktsgjenkjenning muligens ikke støtter at iPaden er i landskapsmodus, skriver Cult of Mac. I så fall kan det hende at iPaden må løftes i portrettmodus for å kunne låses opp uten kode.

Det vil i så fall være så håpløst klønete at vi nesten ikke tror at Apple kan stå bak. En mulig utvei skal være at tastatur og liknende kan kobles til iPaden i portrettmodus, men det er fremdeles en så dårlig løsning at vi er svært skeptiske til dette ryktet.

Apple Watch

Den siste store nyheten på pressekonferansen den 12. september forventes å være fjerde generasjon Apple Watch.

Apple-lekkasjen tyder på at begge versjonene av Apple Watch nå blir litt større. Formfaktoren er den samme, men den minste klokken eser fra 38 mm til 40 mm og den største fra 42 mm til 44 mm.

Med større urkasse følger større skjerm. En tidligere lekkasje snappet opp et fullskjermsbilde av den nye klokken, som nå har plass til mer informasjon på skjermen.

<b>APPLE WATCH SERIES 4:</b> Det vil overraske oss stort om ikke dette er 4. generasjon Apple Watch.
APPLE WATCH SERIES 4: Det vil overraske oss stort om ikke dette er 4. generasjon Apple Watch.

Vår største utfordring med Apple Watch har aldri vært skjermstørrelsen, men batterikapasiteten. Dagens klokken varer i maks to dager uten lading. Vi håper derfor Apple har klart å forlenge levetiden til tross for en eventuelt større skjerm.

Disse ryktene er godt etablert på ryktebørsen og kildene er mange, men er altså kun rykter. Hva Apple faktisk har planlagt får vi først vite onsdag 12. september. Pressekonferansen starter klokken 19.00 norsk tid, og strømmes live her.

Denne saken ble første gang publisert 12/09 2018, og sist oppdatert 13/09 2018.

Les også