Villmarksliv Podkast

Magnum Hansen: Rørleggeren som ble børsemakerlegende

Et dårlig stykke utført arbeid førte til at rørleggeren Ragnar Hansen bestemte seg for å bli børsemaker. Nå er han best kjent som «Magnum Hansen». Han lager fortsatt børser, men har sluttet å jakte. Hvorfor får du vite i ukens episode av podkasten Villmarksliv.

MAGNUM HANSEN: Børsemaker Ragnar "Magnum" Hansen (th) og sønnen Roger Hansen.
MAGNUM HANSEN: Børsemaker Ragnar "Magnum" Hansen (th) og sønnen Roger Hansen.
Sist oppdatert

Det var skuffelsen over et dårlig utstyrt arbeid som gjorde at karrieren til Ragnar Hansen skiftet retning, fra rørlegger, ingeniør og leder av et stort rørleggerfirma til børsemaker.

LES OGSÅ: Slik lytter du til podcast

– Jeg hadde jakt og våpen som hobby, og hadde en fin Mauser jeg hadde polert og satt i stand. Denne skulle jeg montere kikkert på, så jeg gikk til en børsemaker. Her skulle det gjøres skikkelig arbeid. Da jeg fikk tilbake børsa, var det skrustikkemerker, skeive skruer og ingenting var som det skulle. Jeg sa til meg selv at slik skal det ikke være og at dette kunne jeg greid bedre selv. Så jeg startet i det små og så ballet det på seg – og så fant jeg jo ut at dette var jo et «ærlig stykke arbeid».

Og siden har det vært børsemakerlivet som har vært yrkesveien til Ragnar Hansen, som nå har overført lederansvaret for bedriften til sønnen.

LES OGSÅ: Derfor er bål fra for deg

En utvikling som gleder «Magnum Hansen» er at våpeneiere ser ut til å ha blitt litt mer opptatt av å ta vare på våpen de alt eier framfor å kjøpe nytt.

– Det virker som folk har kommet litt mer på jorda og er mer opptatt av gjenbruk. Mulig folk har blitt litt mer forsiktige, og skifter pipe på våpenet heller enn å kjøpe nytt. Vi håper dette fortsetter, at folk ønsker å ta vare på våpnene de har. Vi synes det er moro når det kommer en kar med en slitt Sauer og vil ha ny pipe. Det er koselig, sier Hansen. Han mener mange eldre våpen går «utenpå» mye av det som lages i dag, og mener det er en skremmende utvikling at det går mot «bruk og kast»-våpen, der deler ikke kan byttes ut.

Men rørleggeren som hadde jakt og våpen som hobby, jakter selv ikke lenger. Hvorfor? Det kan du høre om i ukens podkast.

Lytt til Villmarkslivs podkast her:

Du kan også lytte til Villmarksliv podkast på følgende tjenester:

Spotify (gratis)

Podkaster (for iPhone/iOS)

Google Podcast

Podtail

Video: Ikke gjør disse «dødssyndene» med dine beste kniver:

Denne saken ble første gang publisert 20/11 2020, og sist oppdatert 26/11 2020.

Les også