Sex og fantasier

Hvorfor tenker jeg på andre menn når jeg er i seng med kjæresten?

– Jeg er jo forelsket i mannen min og kunne aldri tenkt meg å være intim med noen andre. Hvorfor kommer disse tankene? spør kvinne. Les svaret fra sexolog Camilla J. J. Sørensen.

Pluss ikon
SEXFANTASIER: Sexolog og samlivsterapeut Camilla J. J. Sørensen driver Kjærlighetsterapeuten og svarer på spørsmål for Klikk om sex og samliv.
SEXFANTASIER: Sexolog og samlivsterapeut Camilla J. J. Sørensen driver Kjærlighetsterapeuten og svarer på spørsmål for Klikk om sex og samliv. Foto: Marianne Holvik
Sist oppdatert

Spørsmål:

Hei!

Hjelp! Jeg tar meg selv i å tenke på meg selv sammen med andre menn når jeg og mannen min har samleie. Er det normalt?

Og hvorfor i all verden gjør jeg det? Jeg er jo forelsket i mannen min, og kunne egentlig aldri tenkt meg å være sammen med noen andre på den måten. Jeg tenker jo som så at så lenge ingen vet det, så gjør det ikke noe, men jeg lurer jo på hvorfor i all verden disse tankene kommer!

Hilsen forvirret

Svar:

Hei du som er forvirret nå.

Vet du, fantasien vår er et kraftig verktøy vi har som kan bidra til å oppnå opphisselse og sterk nytelse. Hva som skjer i din fantasi, angår deg alene. Alle skal få lov å ha egne fantasier.

Hva med om du utfordrer deg selv og tenker etter om det er noe fra din fantasi du kan lære av? Hva prøver fantasien å fortelle deg?

En fantasi er en ting, og det er ikke slik at det er alt vi skal gjøre til virkelighet.

Får du orgasme?

Hvordan er sexlivet deres akkurat nå? Er du fornøyd? Nyter du? Får du orgasme, og tenner du på det dere gjør?

Eller har du ønsker, tanker og behov som ikke dekkes? Er du til stede i sexen, eller er du i tankene dine jevnlig?

God kommunikasjon i et sexliv er viktig for at dere skal kunne utvikle sexlivet slik at det blir slik dere begge drømmer om.

Mange mennesker har tendens til å være i tankene sine under sex, men god kvalitet av sex er oftest tilstedeværelse sammen med sin partner. Da vil du virkelig nyte mer og føle deg bedre.

Når en har vært sammen en stund, så kan sex bli mer en vane. Tilstedeværelse kan bidra til at dere begge blir mer delaktige, dere legger merke til hva dere liker, og dette er også veien mot å utvikle sexlivet dit dere begge vil.

Begjær er viktig i parforhold

Når par er sammen lenge, kan også trygghet dempe begjær. For noen.

Begjær er viktig i alle parforhold og kan utløses ved savn, sjalusi, at sex ikke blir like tilgjengelig eller etter en krangel.

Begjær er også en av de vanligste grunnene til utroskap. Hvis det er lenge siden en har følt på begjæret, kan det oppstå ved å møte noen andre. En setter seg selv i en litt «farlig» situasjon.

Kan du kjenne deg igjen i å ha blitt sjekket opp på byen, og at du kan ha kjent på en sterk kraft inni deg som føltes godt? Da kan det ha vært begjæret ditt. Det har du inni deg. Og det våknet litt i den situasjonen.

Du har kanskje også hørt om makeup sex? Følelsen av å ha reparert en relasjonell konflikt kan også vekke begjæret. Først masse stress, og så trygghet.

Trenger å trigge begjæret

Kan du huske å virkelig ha lengtet etter din partner? Savnet han lenge når du har vært på reise eller lignende, og ved første intime mulighet dere hadde sex, tenkte du da på andre menn?

Hvis svaret er nei, tror jeg dere trenger å trigge begjæret. Dette kan utforskes på mange ulike måter.

Jeg kan jo starte med å gi deg en liten refleksjonsoppgave:

1. Når kjente du på sterk lengsel og lyst sist, hvor du ikke tenkte på andre menn? Når var det, og hva skjedde da?

2. Har du opplevd sjalusi? Hva gjorde at du ble sjalu, og hva skjedde etterpå?

3. Har dere hatt en tøff samtale, kranglet eller har du virkelig følt deg anerkjent og elsket? Hvordan har dette hatt en påvirkning på sexlivet deres etterpå?

Når du tenker på andre menn, så trigger du også en idé om at parforholdet settes litt i fare. Dette kan trigge kjønnshormoner som oppstår ved begjær.

Begjær kan oppstå på mange måter, og du kan starte ved å gjøre refleksjonsoppgaven over. Det er også helt normalt å oppsøke sexolog om du vil utforske dette enda litt mer.

Masse lykke til!

Hilsen samlivsterapeut og sexolog Camilla Sørensen

Les også (+): 11 ting som skjer i senga, som vi ikke snakker om

Denne saken ble første gang publisert 10/01 2024, og sist oppdatert 10/01 2024.

Les også