reportasje

På klassebildet lener Eirik seg bort fra Tina – 40 år senere skjer det utrolige

40 år etter at bildet ble tatt skulle en tilfeldighet føre de to tidligere klassekameratene sammen igjen.

<b>DEN SPEDE STARTEN:</b> Eirik lente seg godt til siden under fotograferingen av førsteklassebildet. Han var redd for å få jentelus av Tina.
DEN SPEDE STARTEN: Eirik lente seg godt til siden under fotograferingen av førsteklassebildet. Han var redd for å få jentelus av Tina. Foto: Privat
Publisert

På bildet av første klasse ved Åsenhagen barneskole i Skedsmo i 1981 er det tydelig at Eirik Dulsrud lener seg mot kompisen. Han var nemlig redd for å få jentelus. På andre siden av ham satt Tina Hermansen.

– Tre år senere var vi kjærester. Opplegget var sånn at venninnen min og jeg var sammen med kompisen din og deg, sier Tina (46) i dag og titter på sin kjære.

Både hun og Eirik (46) ler hjertelig av minnet. De sitter tett inntil hverandre, han med armen sin rundt henne. Det er lite som minner om frykt for jentelus. I dag har de vært sammen i vel sju måneder.

– Selv om vi gikk på skole sammen i oppveksten, måtte vi ha hjelp av Tinder til å finne hverandre, forteller Tina.

– Jeg har jo kjent Eirik i mange år, så jeg visste hvor fin fyr han var. Jeg digger humoren hans, han er smart, veldig snill og omtenksom – og så synes jeg at han bare har blitt kjekkere og kjekkere med årene!

Eirik smiler. Han forteller at han falt for «hele pakka» ved Tina.

– Hun er en god kombinasjon av mange egenskaper jeg setter høyt. Hun er veldig snill og god, morsom, pen og en god samtalepartner – rett og slett en bra pakke!

MØTTES PÅ TINDER: Selv om Tina og Eirik har kjent hverandre fra de var små, var det først da de sveipet til høyre på Tinder at de så hverandre som potensielle kjærester.
MØTTES PÅ TINDER: Selv om Tina og Eirik har kjent hverandre fra de var små, var det først da de sveipet til høyre på Tinder at de så hverandre som potensielle kjærester. Foto: Hannah Hermansen Refsdal

Levde parallelle liv

Som ungdommer vanket de to i samme miljø. Begge spilte håndball og så hverandre spille kamper sammen resten av vennegjengen.

– Og så skrev du på russedressen min! minnes Eirik.

Etter videregående gikk de hver sin vei. Tina ble apotekertekniker, Eirik dro i militæret og gikk så på BI. De levde parallelle liv og så hverandre en sjelden gang.

Eirik husker en vintersøndag en del av den gamle gjengen møttes på Losby Gods for å ake. Alle hadde små barn, Tina og Eirik var gift på hver sin kant, men det ble som vanlig lystig prat.

– Vi har alltid hatt samme sans for humor, og samtalene våre flyter. Vi fulgte nok hverandre litt på avstand, særlig etter at sosiale medier kom. Noe mer var det ikke. Tror jeg, sier Tina.

– Nei, vi har nok ikke gått og tenkt på hverandre på den måten, vi har jo vært i langvarige forhold med andre. Det har imidlertid alltid vært hyggelig å møtes, for eksempel på fest eller i sammenhenger med barn. Vi har vært i samme omgangskrets, og har møttes jevnlig gjennom årene etter skoletiden, forteller Eirik.

Les også: (+) Jeg ante ikke at møtet med ungdomskjæresten skulle føre til en total krise

<b>BLOGGER:</b> Tina har nesten 40 000 følgere på Instagram-kontoen sin @tinastreningsblogg, der hun legger ut morsomme videoer om alt fra trange kreppbadedrakter til fråtsing i ostekake. Vi elsker det!
BLOGGER: Tina har nesten 40 000 følgere på Instagram-kontoen sin @tinastreningsblogg, der hun legger ut morsomme videoer om alt fra trange kreppbadedrakter til fråtsing i ostekake. Vi elsker det! Foto: Marianne Otterdahl Jensen

Møttes på dating-appen Tinder

Tina bodde fem år i Oslo og deretter tolv år i Asker sammen med familien sin. Etter at hun ble skilt, ble hun boende i Asker fordi det var praktisk med tanke på barnas samvær med pappaen. Først da barnas far døde i 2016, valgte hun å flytte tilbake til Skedsmokorset på Romerike, der hun har røttene sine.

Både Tina og Eirik har vært av og på Tinder i perioder av livet.

– Høsten 2021 hadde jeg nesten gitt opp hele greia, men jeg sveipet innom av og til. En dag skvatt jeg til da jeg så Eiriks bilde. Han var blitt så kjekk!

Før Tina rakk å tenke seg om, sveipet hun til høyre. Det samme gjorde Eirik, og dermed ble det match. De bestemte seg for å treffes og gå en tur sammen.

– Du sjarmerte meg allerede den første gangen vi møttes, da du hadde tatt med kaffe til oss, sier Tina.

Praten gikk med til oppdatering av egne og venners liv. Det ble et par vennskapelige turer, før begge følte at det var noe mer. Den første ordentlige daten var på en gresk restaurant like før jul i fjor. Det var nysnø, lysene i julegata var tent og noe dirret i luften.

– Vi var enige om at det føltes som om vi var med i en romantisk julefilm, sier Tina og smiler.

<b>DET FØRSTE MØTET:</b> Under koronapandemien valgte Tina og Eirik å gå tur i skogen for å bli kjent og se om det kunne være noe mer mellom dem.
DET FØRSTE MØTET: Under koronapandemien valgte Tina og Eirik å gå tur i skogen for å bli kjent og se om det kunne være noe mer mellom dem. Foto: Privat

Tina forteller at på deres aller første hyttetur hadde de begge, helt uavhengig av hverandre, kjøpt med en liten gave. De fikk seg en god latter da begge hadde kjøpt sokker.

– Det sier vel sitt om hvor like vi er på mange områder. Jeg har dessuten blitt gledelig overrasket over at Eirik ikke får stressutslett av litt rot. De som er sammen med meg, må tåle litt sirkus. At han er snill og omsorgsfull visse jeg fra før, men Eirik er faktisk enda finere enn jeg trodde.

Selv om de vokste opp i samme gate, kjente vi hverandre ikke så godt.

– Den gangen sparket gutta fotball, mens jentene hoppet tau og strikk, sier Tina og legger til at brødrene deres er bestevenner. De var til og med forlovere for hverandre!

Les også: Slik lykkes du på Tinder

<b>KJEMPEFORELSKET:</b> Tina skvatt til da hun oppdaget Eirik på Tinder. – Han var blitt så kjekk! sier hun. Her fra bursdagen hennes i juni.
KJEMPEFORELSKET: Tina skvatt til da hun oppdaget Eirik på Tinder. – Han var blitt så kjekk! sier hun. Her fra bursdagen hennes i juni. Foto: Hannah Hermansen Refsdal

Planlegger å bygge hus sammen

Mange har sagt gjennom årene at Tina og Eirik ville være den perfekt match. De så det bare ikke selv.

– Det eneste nye da vi tok opp tråden, var i grunnen å bli kjent med hverandres barn. Og at barna møttes, sier Eirik.

Tina har full omsorg for de tre ungdommene sine, mens Eirik har sine tre barn annenhver uke. Det blir mye farting mellom hennes hjem på Åsenhagen og hans på Leirsund, fem kilometer unna. Både med og uten barn. På sikt planlegger de å bygge hus sammen, med plass til hele storfamilien.

– Barna våre er i alderen 11 til 15 år, så de er ganske tette. De to eldste begynner kanskje på samme videregående skole til høsten, de andre har forskjellig skolekrets, forteller Tina.

De er enige om at hensynet til barna kommer først. Alle trives sammen, men Tina og Eirik går sakte fram.

– Eirik bor stort sett hos meg når han ikke har sine egne barn. Mine barn snakker om «Eirik-uker» og sier at vi har Eirik 50 prosent, sier Tina med et smil.

Når vi spør om de er lei seg for at det ikke ble dem i «første runde», er det samstemte:

– Jeg tror dette var akkurat det rette tidspunktet for oss, egentlig. Alt vi har gjort i livet har på en måte ført oss til hverandre, og sånn sett er tidspunktet perfekt. Barna begynner å bli store, og alt ligger til rette for at vi skal få et fint liv sammen herfra, sier Eirik.

– Ja, jeg er helt enig. Vi har alltid vært begeistret for hverandre, men det passet ikke før nå. Og vi er jo så fornøyde med de tre barna vi har hver og ville selvsagt ikke vært dem foruten, så timingen er helt perfekt! supplerer Tina.

Les også: (+) Jeg var utro og flyttet inn til min nye kjæreste. Så skulle barna mine komme på besøk

Langtur med folkevognbuss

Hverdagene er hektiske. Tina driver stormotebutikken Maxima Mote, som hun har overtatt etter moren, mens Eirik driver firmaet Crea Eiendom sammen med familien sin. På fritiden har de en felles interesse: Lagertha, en folkevognbuss fra 1970 som har stått 17 år på en låve i Bergen.

Tina og Eirik ble overlykkelige da de oppdaget hverandres forkjærlighet for gamle folkevognbusser, og kjøpte Lagertha både spontant og usett.

<b>FELLES INTERESSE:</b> Tina og Eirik har en forkjærlighet for gamle folkevognbusser, og restaurerer Lagertha sammen. Planen er å kjøre rundt i landet og ta bilder av henne i vakre omgivelser. Følg eventyret på Instagram: @lagertha_vwbus.
FELLES INTERESSE: Tina og Eirik har en forkjærlighet for gamle folkevognbusser, og restaurerer Lagertha sammen. Planen er å kjøre rundt i landet og ta bilder av henne i vakre omgivelser. Følg eventyret på Instagram: @lagertha_vwbus. Foto: Privat

– Når hun er ferdig restaurert, skal vi reise rundt i Norge og ta bilder av severdigheter og historiske bygninger med henne foran, men vi må være realistiske – den første langturen blir nok ikke før til neste år, sier Tina.

Hun har allerede begynt å kjøpe små ting hun kan pynte bilen med, og Eirik har sine planer.

– Selv om vi ikke skjønte at det måtte bli oss to før vi hadde levd halve livet, skal vi sørge for å gi hverandre mange gode opplevelser. Forhåpentlig mange sammen med Lagertha også.

Denne saken ble første gang publisert 27/09 2022.

Les også