Et ekte Lykke-treff

Fyttikatta, for en flaks!

Først fant Linda (39) familiens forsvunne katt, så vant hun i Lotto samme helg. Hun er ikke i tvil om hva som gledet mest.

<b>HJEMME IGJEN:</b> – Det går fint med Lykke nå. Hun er lik seg selv – spiser og sover og tar livet helt med ro. Hun har lagt på seg litt igjen, og det er godt å se. Vi holdt henne inne de første dagene, men nå får hun komme og gå som hun vil, forteller Linda Hamre. 
HJEMME IGJEN: – Det går fint med Lykke nå. Hun er lik seg selv – spiser og sover og tar livet helt med ro. Hun har lagt på seg litt igjen, og det er godt å se. Vi holdt henne inne de første dagene, men nå får hun komme og gå som hun vil, forteller Linda Hamre.  Foto: Privat
Sist oppdatert

En dag i juni sitter Linda Hamre på terrassen til sin venninne i Sandnes og koser seg med en gjeng som feirer bursdag.

Plutselig kommer en katt bort til dem, og en av damene mener den ligner da veldig på katten til Linda?

– Jeg kikker under møblene, og jammen er det ikke Lykke!

Linda kjenner igjen kattens skjeve øre fra en liten skade og det hun kaller «det litt sure ansiktsuttrykket». Utover at katten Lykke dukker opp åtte kilometer hjemmefra, er dette spesielt fordi den har vært savnet i fem uker.

Les også: Hundetrener med klar beskjed til hundeeiere: – Hvorfor ikke bare høre etter?

Trodde katten var død

– Du kan tro det var krise da Lykke forsvant, forteller Linda.

– Vi lette over alt, snakket med folk i nabolaget og postet på bydelens Facebook-gruppe. Vi ringte distriktsveterinæren og spurte om de hadde fått inn en skadet eller død katt som lignet Lykke. Det var forferdelig. Vi tenkte at mest sannsynlig var hun død, så vår yngste datter fikk være hjemme fra skolen fordi hun sørget sånn, forteller Linda.

<b>LYKKEGJENGEN:</b> Fra øverst til høyre Morten, Linda, Eyla, Mariell og Tobias.
LYKKEGJENGEN: Fra øverst til høyre Morten, Linda, Eyla, Mariell og Tobias. Foto: Privat

Familien, som foruten Linda består av Morten (45) og barna Tobias (20), Mariell (18) og Eyla (12), har to katter: Lykke og Sebastian. Begge er ni år og har vært med familien siden de var kattunger.

– Lykke og Sebastian er viktige familiemedlemmer. Sebastian elsker å være ute og kan gå lange tokter uten at vi bekymrer oss. Lykke er litt mer «dame», hun liker seg best på varme fliser eller på gulvet der solskinnet treffer. Regner det, gidder hun ikke å gå ut en gang. Hun dilter alltid etter oss inn på kjøkkenet, der hun stadig får stukket til seg en bit av favoritten, som er nøtteskinke. Både Lykke og Sebastian kommer gjerne opp i sofaen og legger seg i fanget, som er veldig koselig, sier Linda.

Spilte Lotto

Naturlig nok er gleden stor da Lykke kommer hjem, og familien deler nyheten med alle som vil høre. Linda ringer sin mor, som mener at med sånt hell må hun helt klart spille Lotto!

Linda kjøper av og til lottokuponger, men har hverken faste tall eller for vane å vinne noe. Men hun bestemmer seg for å kjøpe to kuponger, og for første gang noensinne velger hun også å trykke på knappen for å erstatte tallene som appen velger automatisk.

– Om ettermiddagen får jeg en SMS fra Norsk Tipping om at jeg har vunnet. Det står ikke beløp, så jeg tenker at «det er vel en 50-lapp, da». Jeg går inn på appen og sjekker og ser at begge kupongene har gevinst. Den ene er på 155 kroner, den andre har seks rette pluss én, med gevinst på 114 000 kroner, sier Linda.

– Jeg blir så gira at jeg hopper opp i stolen og begynner å dele ut penger. Jeg roper «5000 til deg, 5000 til deg» mens jeg peker på hver av ungene, ler hun.

Les også: Lottomillionæren sløste vekk 100 millioner kroner

<b>KOSEPUS:</b> Eyla (12) er glad for å ha Lykke-pus i armene sine igjen og fornøyd med å ha «vunnet» en liten del av pengepremien <br/>til mamma. 
KOSEPUS: Eyla (12) er glad for å ha Lykke-pus i armene sine igjen og fornøyd med å ha «vunnet» en liten del av pengepremien
til mamma. 
Foto: Privat

Pus er viktigst

– Det var jo helt vilt, erindrer Linda.

– Både å få igjen Lykke og å vinne såpass mye penger.

Pengene har familien brukt på å fikse i hagen og reise på ferie til Rhodos i to uker, all inclusive! En sydentur som familie, hvor de fikk slappet av og vært masse sammen. En skikkelig belønning. Ja, også har jo barna fått 5000 kroner hver, da.

<b>UTEKATT:</b> Lykkes bror Sebastian er vant til å være mye ute, så familien er tryggere på at han alltid finner veien hjem. 
UTEKATT: Lykkes bror Sebastian er vant til å være mye ute, så familien er tryggere på at han alltid finner veien hjem.  Foto: Privat

– Jeg ble kanskje litt ivrig da jeg så hvor mye jeg hadde vunnet, men synes samtidig det er kjekt å kunne dele med barna. Det blir nok med denne ene gangen, sier hun.

Linda anser seg ikke som bortskjemt med hell og lykke.

– Jeg har hatt mine opp- og nedturer i livet, som folk flest. Jeg priser meg lykkelig for at det ordnet seg med lille Lykke, og at jeg vant penger i tillegg er helt sprøtt. Jeg tror ikke jeg kommer til å være like heldig igjen, ikke to dager på rad i alle fall!

Men hun er heller ikke i tvil om hvilken av de to hendelsene som har størst verdi:

– At jeg vant i Lotto er selvfølgelig veldig kjekt, men å få hjem Lykke var det beste. Jeg hadde lett valgt katten fremfor de 114 000 kronene!

Denne saken ble første gang publisert 03/11 2023, og sist oppdatert 03/11 2023.

Les også