BLOGGER OM MAT: Karoline Marie Johannesen Nordbø © Privat

Supersporty bloggere koser seg alltid med speltlomper, sunne pannekaker, salater og fargerike ingredienser.

Saftig og søtt

Her avsløres noen av favorittoppskriftene som du kan teste og skryte av selv!

Eirín Kristiansen (20) fra Bergen driver livsstilblogg under samme navn. På bloggen finner man, i tillegg til effektive treningsprogrammer, flere sunne oppskrifter. :

- Jeg er veldig glad i å inspirere leserne mine til å ha et sunt og lykkelig forhold til seg selv, og ikke minst det å sette pris på de små tingene i livet, sier Eirin, som har valgt å dele sin deilige oppskrift på sunne pannekaker. 

- Hva er vel bedre enn å starte dagen med saftige, søte, myke og mettende pannekaker? Denne oppskriften er både sunn og god, og krever ikke all verdens ingredienser. Vil du servere med noe annet enn blåbær, er mulighetene mange. Hva med cottage cheese og varme bringebær på? Eller sukkerfritt jordbærsyltetøy?

Hanna Fjeldheim Dale (22) er fra Bergen og studerer klinisk ernæring. I tillegg jobber hun som barista, og blogger på happyfoodstories.

Der finner du sunn, fargerik og enkel mat som gjør både øynene og kroppen happy!

Gresk preg over seg

Kikertsalat-oppskriften hun har delt med oss har en herlig kombinasjon av smaker.

Hanna er selv veldig fan av kikerter, og bruker det ofte som proteinbase i salater, som her. Salaten har et gresk preg over seg, med tilbehør av grillede aubergineskiver og hermetisk paprika.

Karoline Marie Johannesen Nordbø (27) kommer fra Oslo og studerer bachelor i folkehelse og ernæring.

Hun driver også bloggen alakaroline.no, hvor hun skriver om kosthold, trening og livsstil.

Asiatisk vri

GLAD I MAT: Hanna Fjeldheim Dale (22) fra Bergen.

- Jeg elsker å være i aktivitet og trene, men takker heller ikke nei til fristelser.

Her får du en sunnere variant med en asiatisk vri, utviklet av Karoline.

Linda Marie Stuhaug (20) fra Naustdal i Sogn og Fjordane driver bloggen den populære bloggen lindastuhaug.blogg.no.

Stuhaug har erfaring fra to år på kokk- og servitørlinja, men valgte tilslutt å utvikle seg innen helsefag fremfor kokkeyrket. Det er vi glade for. Hennes matblogg inspirerer nemlig tusenvis av lesere hver dag.

Hun har også delt flere oppskrifter med leserne her på shapeup.no

Inspirerer

- Jeg bruker bloggen for å spre lidenskapen min, helse og sunt kosthold. Speltlompene har for mange blitt like vanlig å ha i kjøkkenskapet som knekkebrød og brød, og med god grunn: de er sunne, billige og gode, og kan varieres i det uendelige – nesten. De kan blant annet brukes som tacoskjell, pizzabunn, wraps, enchiladas og quesedillas, og som chips – som dere skal få oppskriften på. Du kan også bruke vanlige lomper, glutenfrie lomper eller tortillalefser. Smak og behag!

Under får du alle oppskriftene.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!