(6 porsj.)

Desserten lages på forhånd, og den gjør alltid lykke. Dette trenger du:

3 gelatinplater

5 dl kremfløte

100 g sukker

1 vaniljestang

Legg gelatinplatene i bløt i vann i ca. 10 minutter. Ha fløte, sukker, frø fra vaniljestangen og vaniljestangen i en kjele, la alt koke langsomt opp. Ta ut vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinen, ha den i blandingen og rør til den er oppløst.

Fordel blandingen i porsjonsformer, og la desserten stivne i kjøleskapet i minst 12 timer. Du kan også la blandingen stivne i en stor skål.

Dypp formene i varmt vann. Løsne kanten med en skarp kniv, og hvelv ut på tallerkener.

Pynt:

lønnesirup

kjerner av granateple

Pynt med kjerner av granateple og litt lønnesirup.

Likte du denne oppskriften? Hva med: Sjokolademuffins med lys trøffel eller: Slik lager du Oreokjeks

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!