Toppet med deilig marshmallowskrem

Nutellapai med marengslokk

Kremet nutellafyll, et tykt lag grillet marengs og en salt tertebunn. Gjør deg klar for ekte amerikansk nytelse!

Nutellapai
Nutellapai Foto: Marie Roald
Sist oppdatert

(Paiform, ca. 22 cm i diameter)

145 g digestivekjeks

35 g ritzkjeks

100 g meierismør

NUTELLA-FYLL:

200 g nutella

2½ dl melk

1½ ss maisenna

MARSHMALLOWS-KREM:

4 eggehviter

200 g sukker

¼ ts sitronsaft

1 ts vaniljeekstrakt

Knus begge typer kjeks.

Smelt smøret og bland med kjekssmulene.

Fordel deig i en paiform og trykk ut til et jevnt lag og opp på sidene av formen. Sett i kjøleskap mens du lager fyllet.

Nutellafyll: Pisk maisenna og melk i en kjele og tilsett nutella. Kok opp mens du hele tiden pisker så det ikke brenner seg.

La småputre i ca. 5–6 min under kontinuerlig pisking til blandingen tykner til vaniljekremkonsistens.

Hell over tertebunnen og sett i kjøleskapet i minst 3 timer, gjerne over natten.

Marshmallowskrem: Ha eggehviter, sukker, vaniljeekstrakt og sitron i en bolle. Sett bollen over vannbad og rør konstant mens blandingen varmes opp og sukkeret smelter. Dette tar ca. 5 min.

Når blandingen er hvit og sukkeret har smeltet, tar du bollen av varmen og mikser med håndmikser eller kjøkkenmaskin til en fluffy, stiv krem som former topper.

Dette tar ca. 5–10 min, avhengig av hastigheten du mikser på.

Bre kremen over den avkjølte terten.

Før servering setter du terten helt øverst i ovnen (kald ovn), skrur på 200° og grillelement, og griller til du får en gyllen skorpe, 3–5 min.

Les også:

Rullekake med firkløver

Fargerik og frisk ostekake

Sjokoladedrøm

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 10/02 2017, og sist oppdatert 03/05 2017.

Les også