Overrask gjestene

Karamellkake med peanøtter

Hvorfor ikke bytte ut den tradisjonelle sjokoladelangpannen med denne fristende kaken? Den vil garantert falle i smak!

PERFEKT KOMBO: Karamell og peanøtter hever smaken på denne kaken. For å få en sterkere karamellsmak på sausen, kan du bruke mørk sirup.
PERFEKT KOMBO: Karamell og peanøtter hever smaken på denne kaken. For å få en sterkere karamellsmak på sausen, kan du bruke mørk sirup. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert
KAKER I LANGPANNE: I Hjemmet uke 34 får du mange flere oppskrifter på langpannekaken, som denne deilige blåbærkaken.
KAKER I LANGPANNE: I Hjemmet uke 34 får du mange flere oppskrifter på langpannekaken, som denne deilige blåbærkaken. Foto: Svein Brimi

(Lang­pan­ne ca. 25 x 30 cm)

220 g smør

2½ dl suk­ker

2 egg

1 dl sirup

1 dl røm­me

5 dl hve­te­mel

2 ts ba­ke­pul­ver

KA­RA­MELL­SAUS:

3 dl krem­flø­te

1 dl suk­ker

4 ss si­rup

1 ss smør

1 pk. Smil

ca. 50 g pea­nøt­ter

Visp sam­men smør og suk­ker. Til­sett egg, røm­me og si­rup mens du vis­per.

Sikt inn det tørre og bland sam­men til en glatt og fin røre. Hell rø­ren i en smurt lang­pan­ne og stek midt i ovn ved 180° i ca. 25 min, sjekk med en kake­pin­ne. Av­kjøl ka­ken på rist.

Ka­ra­mell­saus: Bland krem­flø­te, suk­ker og si­rup i en vid kje­le. La sau­sen koke til den er ly­se­brun og har fått ka­ra­mell­smak. Det­te tar 10–15 min. Ta kje­len av pla­ten og rør i smø­ret. Av­kjøl sau­sen.

Hell ka­ra­mell­saus over ka­ken og dryss grov­hak­ket Smil og pea­nøt­ter over. •

Les også:

Rullekake med oreokjeks

Fargerik og frisk ostekake

Uimotståelig konfektkake

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 16/08 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også