Glasuren er fantastisk god!

Mandelkake med appelsinkrem

Overrask gjestene dine med denne nydelige kaken. Med ferdig kransekakemasse går det som en lek.

SPENNENDE: Crème fraîche og appelsin gjør kaken ekstra frisk.

SPENNENDE: Crème fraîche og appelsin gjør kaken ekstra frisk. Foto: Anders Martinsen

Publisert Oppdatert

(10 biter)

500 g Odense kransekakemasse (grønn rull)

3 egg

2 ss kakao

APPELSINKREM:

3 dl crème fraîche

2 dl melis

1 appelsin, saft og skall

PYNT:

2 appelsiner

50 g sjokolade

Riv kransekakemassen på den grove delen av rivjernet.

Ha massen i en arbeidsbolle.

Tilsett egg og kakao. Rør til det blir en glatt kakerøre. Ha røren over i en smurt springform, 24–26 cm i diameter.

Stek kaken midt i ovnen ved 175° i 25 min. Avkjøl bunnen på rist.

Stivpisk crème fraîche og melis. Tilsett revet skall av en appelsin og et par spiseskjeer appelsinsaft. Fordel kremen over kakebunnen.

Pynt med fileter av appelsin og revet sjokolade.

Les også:

Mørk sjokoladekake med ananas-saus

Jordbærbløtkake

Nøtterull med plommer

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag