Glutenfri!

Sjokoladefantasi med mandler

Denne saftige kaken er uten mel og fantastisk god.

Nøttekake: Trenger du et glutenfritt alternativ, er denne saftige kaken helt super!
Nøttekake: Trenger du et glutenfritt alternativ, er denne saftige kaken helt super! Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

(Ka­ke­form, 24 cm i dia­me­ter)

5 eg­ge­hvi­ter

250 g suk­ker

240 g nøt­te­kjer­ner

FYLL:

5 eg­ge­plom­mer

100 g suk­ker

100 g ko­ke­sjo­ko­la­de

1½ dl flø­te

100 g smør

hak­ke­de mand­ler

Pisk eg­ge­hvi­te­ne sti­ve og til­sett litt og litt suk­ker og visp til ma­rengs. Kjør nøt­te­kjer­ne­ne i en hur­tig­mik­ser og vend dem inn i ma­reng­sen. Hell ma­reng­sen i en smurt rund ka­ke­form. Stek i ovn ved 175° i ca. 35–40 min. Ka­ken skal være litt bløt i mid­ten.

Ha eg­ge­plom­mer i en kas­se­rol­le sam­men med suk­ker, ko­ke­sjo­ko­la­de i bi­ter og flø­te. Bland sam­men og kok for­sik­tig opp un­der sta­dig om­rø­ring på mid­dels var­me. Trekk kje­len til side og av­kjøl litt før du rø­rer inn smør. Hell kre­men over ka­ken og dryss over hak­ke­de mand­ler.

Les også:

Rullekake med firkløver

Fargerik og frisk ostekake

Sjokoladedrøm

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 24/11 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også