FLERE KAKER: I Hjemmet uke 46 får du flere rullekakeoppskrifter, som oppskriften på denne karamellkaken. © Svein Brimi

Lang­pan­ne (ca. 30 x 40 cm)

3 egg

1½ dl suk­ker

100 g has­sel­nøt­ter

1 ss po­tet­mel

1 ts ba­ke­pul­ver

FYLL:

4 dl flø­te

1 ss suk­ker

100 g Fir­klø­ver-

sjo­ko­la­de

bær til pynt

Pisk egg og suk­ker til eg­ge­do­sis. Fin­hakk has­sel­nøt­te­ne i en kjøk­ken­ma­skin og bland det med po­tet­mel og ba­ke­pul­ver. Vend det­te for­sik­tig inn i eg­ge­do­si­sen.

Bre dei­gen ut­over en ba­ke­pa­pir­kledd lang­pan­ne. Stek ka­ken ne­derst i ov­nen ved 175° i ca. 15 min. Vend ka­ken over på et suk­ret kjøk­ken­hånd­kle. Dra for­sik­tig av ba­ke­pa­pi­ret. Av­kjøl ka­ken med den var­me lang­pan­nen over.

Pisk krem­flø­ten til fyl­let. Bre ca. halv­par­ten av kre­men over den kal­de nøt­te­bun­nen. Dryss over halv­par­ten av den grov­hak­ke­de sjo­ko­la­den. Rull ka­ken sam­men fra lang­si­den og legg rul­le­ka­ken på et fat.

Ha res­ten av kre­men over ka­ken og dryss over res­ten av Fir­klø­ver-sjo­ko­la­den.

Pynt gjer­ne med bær.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. © Foto: Astrid Valler

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!